Nicotine34
Üye
Galaxy S ll imei sorunu
Merhabalar,
Galaxy s 2 yi root yaptım sonra nedense root u kaldırmak istedim ( unroot ) ne olduysa bundan sonra oldu telefonumun *#06# ile imei sini sorguladığımda 0049990010640000 olarak değiştiğini gördüm yani cihaz üzerindeki imei den farklı bir numara olmuş. Bunun sonucunda telefon özelliğide çalışmamakta.
Yaşadığım sorun cihazın ve sorunun yeni olması sebebiyle henüz cevap bulabilmiş değil.
EFS klasörünün yedeğinide almadığımdan şu anda beklemedeyim. ( kesinlikle efs klasörünüzün yedeğini alın lütfen )
Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Saygılar
Erkan
Galaxy s 2 yi root yaptım sonra nedense root u kaldırmak istedim ( unroot ) ne olduysa bundan sonra oldu telefonumun *#06# ile imei sini sorguladığımda 0049990010640000 olarak değiştiğini gördüm yani cihaz üzerindeki imei den farklı bir numara olmuş. Bunun sonucunda telefon özelliğide çalışmamakta.
Yaşadığım sorun cihazın ve sorunun yeni olması sebebiyle henüz cevap bulabilmiş değil.
EFS klasörünün yedeğinide almadığımdan şu anda beklemedeyim. ( kesinlikle efs klasörünüzün yedeğini alın lütfen )
Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Saygılar
Erkan
Galaxy S'lerde de bu sorun vardı.Özellikle geri versiyon Rom yüklemelerinde böyle bir sorun yaşanabileceğinden,bu nedenle de EFS klasörünün muhakkak yedeğini almamız gerektiğinden bahsediliyordu.Eğer cihazın garantili ise garanti yollarını kullanmaya çalışmanı tavsiye ederim.Garantisiz ise en kötü imei attırısın derdim ama daha dün telefonculardaydım,onlar bana Galaxy S'e imei klonlama yapılabildiğini fakat S2'de bunu yapamadıklarından bahsetmişlerdi.İnşallah sorunun çözülür kardeşim