Galaxy S ll imei sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Nicotine34

Nicotine34

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S ll imei sorunu
Merhabalar,

Galaxy s 2 yi root yaptım sonra nedense root u kaldırmak istedim ( unroot ) ne olduysa bundan sonra oldu telefonumun *#06# ile imei sini sorguladığımda 0049990010640000 olarak değiştiğini gördüm yani cihaz üzerindeki imei den farklı bir numara olmuş. Bunun sonucunda telefon özelliğide çalışmamakta.

Yaşadığım sorun cihazın ve sorunun yeni olması sebebiyle henüz cevap bulabilmiş değil.

EFS klasörünün yedeğinide almadığımdan şu anda beklemedeyim. ( kesinlikle efs klasörünüzün yedeğini alın lütfen )

Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Saygılar
Erkan​

viranufuk

viranufuk

Üye
orjinal fw sini yeniden yükle odinle

Nicotine34

Nicotine34

Üye
    Konu Sahibi

berkcombil

Üye
Çok kötü olmuş yaaa:vurGalaxy S'lerde de bu sorun vardı.Özellikle geri versiyon Rom yüklemelerinde böyle bir sorun yaşanabileceğinden,bu nedenle de EFS klasörünün muhakkak yedeğini almamız gerektiğinden bahsediliyordu.Eğer cihazın garantili ise garanti yollarını kullanmaya çalışmanı tavsiye ederim.Garantisiz ise en kötü imei attırısın derdim ama daha dün telefonculardaydım,onlar bana Galaxy S'e imei klonlama yapılabildiğini fakat S2'de bunu yapamadıklarından bahsetmişlerdi.İnşallah sorunun çözülür kardeşim

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Nicotine34

Nicotine34

Üye
    Konu Sahibi
Çok kötü olmuş yaaa:vurGalaxy S'lerde de bu sorun vardı.Özellikle geri versiyon Rom yüklemelerinde böyle bir sorun yaşanabileceğinden,bu nedenle de EFS klasörünün muhakkak yedeğini almamız gerektiğinden bahsediliyordu.Eğer cihazın garantili ise garanti yollarını kullanmaya çalışmanı tavsiye ederim.Garantisiz ise en kötü imei attırısın derdim ama daha dün telefonculardaydım,onlar bana Galaxy S'e imei klonlama yapılabildiğini fakat S2'de bunu yapamadıklarından bahsetmişlerdi.İnşallah sorunun çözülür kardeşim

Merhaba,

Efs yedeğinden sonradan haberim oldu :( telefoncuların bahsettiği doğru s için jtag ile çözüm yolu var ama s 2 için şu anda bir çözüm yolu yok, fakat 20-25 gün içinde bunada care bulunacağını söylediler kadıköy ve doğubank taki tüm telefoncular ile görüştüm :( şimdilik bekleyeceğim.

Cihaz garanti dışı kaldı maalesef :( yeterki cihaz düzelsin yine root edeceğim zaten :)

Bu konuda benden önce bir şeyler duyan olur ve paylaşırsa çok memnun olurum.

Hayırlı akşamlar
Erkan

Ozan1585

Üye
arkadaşlar koreden galaxy s 2 getirdik imei no çıkmadı bir telefoncuya verdik o da bişey yağmış imei no geldi bu seferde pasaporta işlenmedi klonlanmış görünüyo dediler tekrar götürdük birşeyler daha yaptı başka imei no çıktı o da tuttu pasaporta kayıt yapıldı ancak onaylanmadan telefon kullanılıyor şuan

berkcombil

Üye
arkadaşlar koreden galaxy s 2 getirdik imei no çıkmadı bir telefoncuya verdik o da bişey yağmış imei no geldi bu seferde pasaporta işlenmedi klonlanmış görünüyo dediler tekrar götürdük birşeyler daha yaptı başka imei no çıktı o da tuttu pasaporta kayıt yapıldı ancak onaylanmadan telefon kullanılıyor şuan
Koreden gelen telefon burada nasıl çalışıyor?Bilgiğim kadarıyla bizim buradaki GSM sistemiyle uyumlu olmaması lazım.

mancukya

Üye
Bilgileri dogru versen yardimci olabilirdim ama bir kere root olayi ile Imei gitmesi cok sacma böyle bir sey olamaz ne root ile ne unroot ile ha bana simdi yalanmi söylüyorum diyeceksin bende evet diyorum.
Samsung Galaxy serisi tellere 3 yoldan bu isi yaparsin Odin pc versiyonu, odin cep versiyonu yada kies.
Hehangi bir rom attinsa zaten makinede hafizada Backup yazan bolumde Efs yedegini otomatik atmistir Nitraliyt adli programla imei nosunu geriye alabilirsin. ama bence senin sorunun kendiniz imei degismek icin oynama yaptiniz bazi dosyalarda gibime geliyor her halukarda Adb komutlari ile kurtarma sansi var ya bu yöntemi ingilizcen varsan yapicaksin nette ariyarak yada alttaki arkadasin dedigi gibi BOX sahibi olan hepsinde var ama ya korkularina yada daha fazla para koparmak icin yalan söylüyorlar birt telciye yaptiracaksin.
Ama tekrar söylüyorum root ve Unroot ile Samsunglari bozamazsin bu olay ya kernel olayi yada uyumsuz rom son ihtimalde siz imei dosyasi ile root menager gibi programla oynama yaptiniz.

hcelebi

Üye
Efs yedegi lmak icin

daviddov

Üye
Merhabalar,

Galaxy s 2 yi root yaptım sonra nedense root u kaldırmak istedim ( unroot ) ne olduysa bundan sonra oldu telefonumun *#06# ile imei sini sorguladığımda 0049990010640000 olarak değiştiğini gördüm yani cihaz üzerindeki imei den farklı bir numara olmuş. Bunun sonucunda telefon özelliğide çalışmamakta.

Yaşadığım sorun cihazın ve sorunun yeni olması sebebiyle henüz cevap bulabilmiş değil.

EFS klasörünün yedeğinide almadığımdan şu anda beklemedeyim. ( kesinlikle efs klasörünüzün yedeğini alın lütfen )

Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Saygılar
Erkan​

merhaba bende bugün aynı sorunu yaşadım hemde imei adreslerimiz bile aynu şu anda siz bir çözüm buldunuz mu bulduysanız yardımlarınızı bekliyorum teşekürler

Türe

Türe

Üye
Android boyle seer olmakta malesef :(

tomasita

Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bende de aynı sorun var. Neden böyle bir sorunla karşılaştığımı da biliyorum.

2.3.5 firmware yüklüydü bende yaklaşık 3 hafta öncesine kadar sonra bir forumdan Samsung'un Ice Cream Sandwich (4.0.1) sürümünün test firmware'ini çıkardığını duydum. Yükledim. Kurdum telefonuma. Ancak bir çok defa Odin kullanmış olmama rağmen ordaki hep yüklemeye gerek duyulmadığı söylenen bir dosyayı yükledim sanırım adı EFS'ydi. Ondan sonra Odinde hiçbir sorun olmadan telefonuma firmware'i yükledi ben de heycanlandım ve direk Wifi'den bağlanıp uygulama yüklemeye başladım. Sonra telefonu şarj olması için şarja takıp uyudum. Uyandığım zaman wifiyi kapattım (internet paketim var) ve whatsapp'e girdim ama mesajlarım iletilmiyordu. Sonra internetin açık olmadığını gördüm ben de çekmemiştir herhalde diyerek uçak moduna aldım ve sonra çıkardım. Telefonumda sinyal vardı yalnız notification bar'ı aşağıya indirdiğimde Sadece Acil Aramalar gözüküyordu.

Ben de herhalde rom bozuk diyerek 2.3.5'e geri döndüm ama onda da bu hata hala vardı. 1 hafta boyunca internetten araştırıp durdum ne sorun olmuştur diye. Yığınlarca foruma sordum yaptığım işlemleri anlatarak, sonra 4.0.1'i yüklediğim sitedeki birinin de aynı sorunu olduğunu öğrendim ona mesaj attım. O da EFS adlı dosyayı yüklemiş, yüklememesi gerekirken ve IMEI kodu değişmiş. Ben de bunu öğrenince hemen telefonumun kutusundaki IMEI koduyla telefonumda gözükeni karşılaştırdım. Kutuda 3590900xxx0473 olarak gözüken kodum telefonda 0049990010640000 olarak gözüküyordu. Sonra IMEI kodu geri gelir diye tekrardan baştan ROM attım telefona ama nafile. mancukya adlı arkadaşım bana yardımcı olabilir misin? Amacım sahtekarlık yapmak değil hatta istersen sana kutumda yazan, telefonun bataryası altında yazan imei kodlarının fotoğraflarını ve telefonumda yazan imei kodunun fotoğrafını atabilirim. Yaklaşık 2 haftadır telefonumu kullanamıyorum. Androidi çok seviyorum, samsung galaxy s2'yi de. Biri bana yardımcı olsun lütfen..

welch

Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bende de aynı sorun var. Neden böyle bir sorunla karşılaştığımı da biliyorum.

2.3.5 firmware yüklüydü bende yaklaşık 3 hafta öncesine kadar sonra bir forumdan Samsung'un Ice Cream Sandwich (4.0.1) sürümünün test firmware'ini çıkardığını duydum. Yükledim. Kurdum telefonuma. Ancak bir çok defa Odin kullanmış olmama rağmen ordaki hep yüklemeye gerek duyulmadığı söylenen bir dosyayı yükledim sanırım adı EFS'ydi. Ondan sonra Odinde hiçbir sorun olmadan telefonuma firmware'i yükledi ben de heycanlandım ve direk Wifi'den bağlanıp uygulama yüklemeye başladım. Sonra telefonu şarj olması için şarja takıp uyudum. Uyandığım zaman wifiyi kapattım (internet paketim var) ve whatsapp'e girdim ama mesajlarım iletilmiyordu. Sonra internetin açık olmadığını gördüm ben de çekmemiştir herhalde diyerek uçak moduna aldım ve sonra çıkardım. Telefonumda sinyal vardı yalnız notification bar'ı aşağıya indirdiğimde Sadece Acil Aramalar gözüküyordu.

Ben de herhalde rom bozuk diyerek 2.3.5'e geri döndüm ama onda da bu hata hala vardı. 1 hafta boyunca internetten araştırıp durdum ne sorun olmuştur diye. Yığınlarca foruma sordum yaptığım işlemleri anlatarak, sonra 4.0.1'i yüklediğim sitedeki birinin de aynı sorunu olduğunu öğrendim ona mesaj attım. O da EFS adlı dosyayı yüklemiş, yüklememesi gerekirken ve IMEI kodu değişmiş. Ben de bunu öğrenince hemen telefonumun kutusundaki IMEI koduyla telefonumda gözükeni karşılaştırdım. Kutuda 3590900xxx0473 olarak gözüken kodum telefonda 0049990010640000 olarak gözüküyordu. Sonra IMEI kodu geri gelir diye tekrardan baştan ROM attım telefona ama nafile. mancukya adlı arkadaşım bana yardımcı olabilir misin? Amacım sahtekarlık yapmak değil hatta istersen sana kutumda yazan, telefonun bataryası altında yazan imei kodlarının fotoğraflarını ve telefonumda yazan imei kodunun fotoğrafını atabilirim. Yaklaşık 2 haftadır telefonumu kullanamıyorum. Androidi çok seviyorum, samsung galaxy s2'yi de. Biri bana yardımcı olsun lütfen..

aynı sorun, tamamıyla aynı bendede dün akşam oldu bu sabah tomasita arkadaşımın yaşadıklarını birebir yaşadım, inanılır gibi değil? yurtdışındada aynı sorun yaşanmış ve çözülmüş
ama efs den sonrasını anlayamıyorum mesela vodafone kodu nedir ve nasıl değiştireceğiz? yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler

sancakaziz

Üye
aynı sorun, tamamıyla aynı bendede dün akşam oldu bu sabah tomasita arkadaşımın yaşadıklarını birebir yaşadım, inanılır gibi değil? yurtdışındada aynı sorun yaşanmış ve çözülmüş
ama efs den sonrasını anlayamıyorum mesela vodafone kodu nedir ve nasıl değiştireceğiz? yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler
Eğer elinizde EFS yedeğiniz varsa kurtarabilirsiniz yok ise Z3X boxz ile tamiri mümkün:
[h=2]İ9100 imei tamir-nvm tamir sorunsuz (test ok)[/h]
Rom yüklerken yada başka sebeplerden dolayı bozulmuş imei (-0049...-000) düzeltme sorunsuz.

LİNK:

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
şöyle bişey var imei in değişmiş işe ve efs klasörü duruyosa efs klasörüne git ve imei denen dosyayı text editor ile aç sonra eski imei ni yaz

KayraBey

KayraBey

Üye
Böyle yazıları okuyunca rom beni iyice korkutuyor

mancukya

Üye
EFS dosya yedeginiz varsa BOX falan ihtiyac yok. Yedegi yoksa BOX ile orjinal IMEI atarsiniz

Ama asil sorun 2 degisik S2 versiyonu var 2side piyasada s2 diye satilmasina ragmen islemci ve GPU kartlari degisik her romu Samda görüpte atarsan sonra zaten pisman olmamak gerekli.
Telinizin modeline uygun ROMu bir tanesi G olarak gecer dogrusunu atarsaniz Telde Clear EFS folder ve bootlader update vs vs gibi seceneklerle Flashlarsaniz Imei nosu geri geliyor gelmiyor falan diyede bir olay yok cünkü ankartdan zaten o numarayi okuyor cihaz neyse BOX icin para sadece EFS klasorunuz yoksa ce ODIN ile beceremiyorsunuz verin.

Kisaca tekrar söylüyorum hangi S2 sahipseniz onun orjinal romu bulucaksiniz gerekli pit dosyasi, Re parttion secili, Phone bootlader update secili, bu sekilde olmazsa bunlarin yaninda Phone EFs clear secili deneyin gene imei düzelmezse ilk yazdigim gibi yapin.

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
navti

navti

Üye
Bildigim kadariyla rootlu kullanicilar terminal emulatorla imei degistirebiliyor telefinunun kutusunda veya pilinin altinda orjinal imei yazar googleda biraz arastirarak imei degistirme ile ile ilgili detayli bilgi bulabilirsin

chem52

Üye
arkadaşlar fake imeili samsung galaxy s2 kullanıyorum pasaport 2 hafta sonra gelecek oyuzden fake imei attırdım ice cream sandwich e yükselttiğimde imei silinirmi cok acil cevap bekliyorum dostlar

Üst Alt