Fundowsky Clean Rom v4.0 T20 İÇİN MÜTHİŞ ROM!

Sponsorlu Bağlantılar

uzmburak

uzmburak

Üye
wi-fi ile usb tether özelliği çalışıyormu?

uzmburak

uzmburak

Üye
sonunda kurdum hiçbir eksiği yok galiba yani ben bulamadım :) tek garibime giden 250küsür mb alan için sd karttan 1gbın silinmesi

ogre842

Üye
Merhaba arkadaşlar, sizlere T20 için bence en iyi romu göstereceğim...Bu romu kurmadan öncede telefonunuza cwm kurmayı unutmayın..Cwm kurulumunu bilmeyenler forumdan araştırabilirler.BU ARADA ROM TÜRKÇE GELMEYEBİLİR.SİZ ROM ATTIKTAN SONRA ANDROİD MARKETTEN'MORELOCALE' ADLI PROGRAM İLE TÜRKÇE YAPABİLİRSİNİZ.BU ARADA KONU SÜREKLİ GÜNCEL TUTULMAYA ÇALIŞILACAKTIR....

Öncelikle bu romun faydaları;

-Diğer custom romlar gibi root lu
-+75Mb ram var hatırladığım kadarıyla
- Swap alanı oluşutulabiliyor(yani extradan 350 mb ram yapabilme buda oyunlarda 0 kasmaya sebep :)]
- Orijinal roma göre 2 kat belki daha fazla hız ve performans artışı...
-Yeni arayüz ve menü görünümü.
-Android 2.3.6 sürümü ile rus yapımı :) ve birçok özellik....
-ROOT EXPLORER VB GİBİ ÖNEMLİ UYGULAMALAR VAR YANİ TELEFONDAN SİLİNMEYEN ŞEYLERİ SİLEBİLİOSUNUZ... BAZI GEREKSİZ ŞEYLERİ SİLİN...
-Ve o.c yapabilirsiniz..En ideali 748.8 yada 729.6 mhz yapın. Bende stabil 748.8...

Ve gelelim bu anlattıklarımı telefonunuza yüklemeye :) Belki çoğu kişi biliyordur ama ben tekrar nasıl rom atacağınızı anlatacağım...

CWM KURULUMU;(İSTEK ÜZERİNE EKLENDİ)[VİDEOLU ANLATIM]
[video=youtube;nXPYsgB_kW0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nXPYsgB_kW0[/video]

İNDİRECEĞİMİZ DOSYA LİNKİ:

Rom KURULUMU ;

llk önce ne varsa yedeklemek istediğiniz şeyler yedekleyin....
Telefon garantiden çıkacak ama orijinal turkcell roma dönerseniz geri garanti kapsamına girecek...
AYRICA AŞAĞIDA LİNKİ BULUNAN DOSYAYI İNDİRİP SD KARTINIZA ATIN VE AŞAĞIDA VERİLMİŞ OLAN BASAMAKLARI UYGULAYIN...

- Ses açma ve güç tuşu ile cihazı açın
- Mount and storage kısmına girip Format Boot, Format Cache, Format Data ve Format System deyin
- Recovery Clockwork ana menüye dönüp Wipe data/factory reset ve wipe cache partition deyin
- Advanced & wipe dalvik cache
- Ana menüden Install zip from sdcard deyin
- SD karta kopyalamış olduğunuz U8650 4.0 CLEAN by Fundowsky.zip ROM'unu seçin ve yükleyin
- Cihazı yeniden başlatın(reboot system now)

İNDİRME LİNKİMİZ;

Bu işlemlerden sonra telefonunuza 'Fundowsky ' romu yüklenmiştir...Hayırlı olsun

ÖNEMLİ NOT;
EĞER CHOOSE FROM SD KARTI SEÇEMİYORSANIZ AÇMIYORSA HATA VERİORSA BAŞKA SD KARTI DENEYİN KESIN OLACAKTIR...

BİZZAT KENDİ TELEFONUMDAN ALDIĞIM EKRAN GÖRÜNTÜLERİ SİZLER İÇİN YÜKLEDİM... BELKİ BAZILARI SORABİLİR BENİM EKRANIM NEDEN FARKLI DİYE BEN DE LAUNCHER PRO VAR ... YANİ TEMA...SİZDE YÜKLERSENİZ AYNISI OLUR SAYGILAR ;)

Rom'u KURMAYI BAŞARAN ARKADAŞLARIMDAN KULLANICI YORUMU BEKLİYORUM VE BİR TEŞEKKÜRÜ ESİRGEMEYİN...
AYRICA BİR YERDE TAKILIRSANIZ HEYACANLANIP BAŞKA BİRŞEYLER YAPMAYIN BURAYA YORUM ATIN BEN YARDIM ETMEYE ÇALIŞIRIM AKSİ TAKDİRDE CİHAZI BOZABİLİRSİNİZ...

HERHANGİ BİR SORUMLULUK ALMIYORUM..KENDİM KULLANIYORUM ÇOK BASİT KURULUMU VAR... TEŞEKKÜRLER...

SWAP ALANI OLUŞTURMA:
-Cwm menüden advenced>partition sd>ext 512mb yapın swap ı da 256 mb yapın sonra swap programına gelip telefondan (yani reboot system now dedikten sonra) ordan herşeyi açın yeşil olsun yani :) ve 10 yazan yeri 100 yapın ve bitti. Bu arada hafıza kartını en az 2gb kullanın daha kaliteli olur...
BİR TEŞEKKÜRÜ VE BEĞENİYİ ESİRGEMEYİN.GERÇEKTEN ÇOK NADİR Bİ PAYLAŞIM BU .BAYAĞI UĞRAŞTIM SİZLER İÇİN.KURANLARA HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİMLE...

BUDA SWAP DAN GÖRÜNTÜ... AMA BU 512 YE 256 YAPILMAMIS HALİ... EĞER SİZ BENİM DEDİĞİM GİBİ YAPARSANIZ 2 KATI OLACAK ORADAKİ RAM in :)

SWAP ALANI OLUŞTURMA:
-Cwm menüden advenced>partition sd>ext 512mb yapın swap ı da 256 mb yapın sonra swap programına gelip telefondan (yani reboot system now dedikten sonra) ordan herşeyi açın yeşil olsun yani :) ve 10 yazan yeri 100 yapın ve bitti. Bu arada hafıza kartını en az 2gb kullanın daha kaliteli olur... 512 256 yaptm ama 10 yazan yer ve herşeyi acın yeşil olsun dediğiniz kısmı anlamadım acıklarmısınız

ozyst

Üye
telefon açmadığı şeyleri açar oldu.Kesinlikle hız konusunda çok büyük bi artış var ve swap olayı süper bişey.gözünüz kapalı indirin.Rom için teşekkürler

abithandsome

Üye
An itibariyle bu romu yüklemiş bulunmaktayım.
1- daha önce CyanogenMod 7.2.0 yüklemiştim tam bir rezillik. sakın ola yüklemeyin kasılma , menü geçisinde hatalar, çalışmayan uygulamalar , rehbere yeni kişiyi eklemekte sıkıntı ve daha nicesi.
2- bu rom oldukça hafif , kullanışlı ve çok hoş.
3- acaba düşüncesi olmasın hemen yükleyin gerçekten harika.
4- Arkadaşım çok teşekkürler. sayende telimi yeniden sevmeye ve benimsemeye başladım....

- - - Eklendi - - -

yanlış bir dokunuşla telefon başka dile döndü. ingilizce yapabildim türkçe seçenekler arasında yok bir yardımcı olursan sevinirim

- - - Eklendi - - -

sorun giderilmiştir

utku12345678901

Üye
bunu nasıl yapıcam yeniyim kusura bakmayın :/

darknessdewil

Üye
Kardeşim dedigin herşeyi yaptım ama asırı buyuk bi aptallık yapıp dosyayı zipden cıkarıp oyle sd attım ve simdi system formatladıgım için telefon açılmıyor sonradan sd cardı pc okutup biçimlendirdim ama bu kezde cwm sd kartı okumuyor su anda telefon pert napıcam bilmiyorum ömrümden 10 sene gitti vallahi

fsagcan

Üye
merhaba;
rom için teşekkürler, rom güzel ama sanki biraz şarjı fazla yiyor gibi geldi, ayarı falan varmıdır?
ayrıca içerisine yüklenen programların ne işe yaradıklarına ilişkin biraz kıza bilgiler verebilirmisiniz?
ve son olarak 360 launcher gibi programları nasıl kaldırabilirim

şimdiden teşekkürler...

fsagcan

Üye
romu yükledim herşey güzel de

bu gün 2. gün, ilk gün swap yapmamıştım. ve sd karttaki bütün bilgilerim duruyordu. swaptan sonra mı acaba sd karttaki bütün bilgilerim resimlerim vs silindi ?? çok kötü bir durum,
kurtarmak gibi bir şansım varmı acaba???

bypoker

Üye
Şuan kuruyorum bakalım nasıl olacak :D tşkler dostum emeğine sağlık.

brkbarutcu

Üye
telefonuma bu rom u yükledim ve gercekten hersey hızlandı cok güzel bir rom ancak bir uyarım ve iki de sorum olucak bu rom konusunda;

İlk önce uyarıyla başlayayım, arkadasım keske swap alanı olusturmayı yazarken oluşturduktan sonra sd karttaki butun verilerin silineceğinden de bahsetseydin. allahtan daha once butun herseyimi yedeklemiştim de magdur olmadım ancak görüyorum ki bir arkadas bu durumdan magdur olmus.

sorularıma gelirsek;
1) ram i temizlediğimiz gibi swap alanını da doldukca temizleyebileceğimiz bir program var mıdır acaba? yoksa her doldugunda telefonu yeniden mi başlatmamız lazım?

2) telefonu her yeniden başlattıgımda swap alanı için ayarladıgımız 100 değer ve cpu hızı için ayarladıgım 748.8 degeri kayboluyor. swap degeri 10, cpu hızı 600 oluyor. bunun bi ayarı falan var mıdır bozulmaması için?

killer53

killer53

Üye
bir ricam olacak bu romu Huawei ideos X3 U8510 telefonuna portlarmısnz ilgilenırsenız T20 ile butun ozellıklerı aynı işlemci ram gpu kernel herbakımdan aynılar yanı bu telefona uyarlıyabılırmısnz ??simdiden tesekkurler .

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

mummy76

Üye
Valla sırf teşekkür etmek için üye oldum, baya bir araştırdım yorumları okuduktan sonra kurmaya karar verdim. Muhteşem oldu Allah razı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
uzmburak

uzmburak

Üye
merhaba;
rom için teşekkürler, rom güzel ama sanki biraz şarjı fazla yiyor gibi geldi, ayarı falan varmıdır?
ayrıca içerisine yüklenen programların ne işe yaradıklarına ilişkin biraz kıza bilgiler verebilirmisiniz?
ve son olarak 360 launcher gibi programları nasıl kaldırabilirim

şimdiden teşekkürler...

System app remover programi ile google tal haritalar dahil herseyi silebilirsin

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
bir ricam olacak bu romu Huawei ideos X3 U8510 telefonuna portlarmısnz ilgilenırsenız T20 ile butun ozellıklerı aynı işlemci ram gpu kernel herbakımdan aynılar yanı bu telefona uyarlıyabılırmısnz ??simdiden tesekkurler .
Developerla iletişime geçmen gerekiyor.Ali'nin tek başına yapabileceğini sanmam.Yardıma ihtiyacı var:ehe

killer53

killer53

Üye
tesekkurler efendım eger unıden zaman olursa bakıcam developera da

sevket07

Üye
2 aydır kullanıyorum tek bir sorunum oldu şimdiye kadar...konuşurken karşı tarafın sesi az geliyor...ve son ses müziklerde ses bozuyor....bunun dışında herşeyiyle güzel....

aliyaran78

Üye
swap programındaki seçeneler yeşil olmuyo nasıl yapabilirim

tunay34bg

Üye
Benim anlayamadığım herkes bu romun süper olduğunu söylüyor evet yükledim ve denedim telefon hızlı ama telefonda 80mb boş yer kalıyor tabi androidinde yüklemeleri telefona yaptığını düşününce bu çok az program yüklemesi yapabilirsiniz demek. istediğimi sildim ama hiçbişekilde diğer romlardaki gibi 130-140 mb boşluğa ulaşamadım.

uzmburak

uzmburak

Üye
Benim anlayamadığım herkes bu romun süper olduğunu söylüyor evet yükledim ve denedim telefon hızlı ama telefonda 80mb boş yer kalıyor tabi androidinde yüklemeleri telefona yaptığını düşününce bu çok az program yüklemesi yapabilirsiniz demek. istediğimi sildim ama hiçbişekilde diğer romlardaki gibi 130-140 mb boşluğa ulaşamadım.

yanlisin var bu rom kurdugun cihaza sd karttaki swap alaninda actigin yer kadar program yukleyebilirsin ayrica seni tatmin edecekse dalvik cache olarak sd kart kullan fazladan 50 60 mb bos yer aciliyor dahili hafizada

Üst Alt