dreamboys69
Üye
fotoğraf makinası alırken,satış temsilcisi bozuntusu durumları...
yeni makina almak için gittiğim mağzadaki satış temsilcisi bu işi bilmediği bildiği halde bilmişlik yapması gözümden kaçmadı.adamı oraya koymuşlar ama fotomakinaları hakkında bilgisi yok.45 dk süren makina testlerimde macro dan fazla bahsedince adam sordu,ne bu macro?
yakından çekim dedim,adamın cevapı şu oldu
optik zoom var onda çok güzel
iyide macro ve zoom farklı:S
hani sen bu bölümün yetkili bilir kişisiydin
45 dk sonlarında sıkıntı geldi adama.bana tüm makinaları tek tek çıkardı.ama aklı macroda olan ben hala tercih verememişken adam dedi,napıcan macroyu ya
sen yakın niye çekçenki,manzara çek,insan çek.hem öyle dibine kadar yaklaştırırssan güzel çekmez tabiki,
ama macro yakından çekimi gerektirir
sen takıldın ama macroya,al işte bu güzel.
güzel dediği eski makinamdan kötü ve pahalı
sonunda bir ürün çıkardı ve tam istediğim gibiydi.
beğendim ama fiyatta indirim yapmak için beğenmemiş gibi yaptım.adam 45. dakikalarda kendinden geçmişti artık
sonunda 30 ytl değerinde bir ürün vererek bitirelim dedi.
adam için zor bir satış oldu,benim için iyi bir alışverişti...
bilgisiz adamı satış elemanı yaparlarsa bu olur.
teknosa dışında iyi bilgili satış elemanı yok firmaların manisada.teknosa büyük bir firma o firmalara göre kıyaslanmaz derece sağlam bir firma.bölümlerin satış temsilcileri belli dönemlerde sınava bile giriyorlarmış.
yetkili oldugu bölümlerden sınava girip ona göre para alıyorlar,yada çalıştırılmıyorlar...
başka bir firmada ise makina bakmam kısa sürdü,çünkü bayana makinaya bakmak istedigimde işte vitrinde bak ordan dedi
iyide makinanın özelliklerini görmem lazım dediğimde,üzerinde yazar dedi.makinayı çalıştırıp görmem lazım dediğimde ise güzel olar güzel dedi.
firmalar böyle elemanlarla nasıl kazanırki?
yakından çekim dedim,adamın cevapı şu oldu

optik zoom var onda çok güzel

iyide macro ve zoom farklı:S
hani sen bu bölümün yetkili bilir kişisiydin

45 dk sonlarında sıkıntı geldi adama.bana tüm makinaları tek tek çıkardı.ama aklı macroda olan ben hala tercih verememişken adam dedi,napıcan macroyu ya

sen yakın niye çekçenki,manzara çek,insan çek.hem öyle dibine kadar yaklaştırırssan güzel çekmez tabiki,
ama macro yakından çekimi gerektirir

sen takıldın ama macroya,al işte bu güzel.
güzel dediği eski makinamdan kötü ve pahalı

sonunda bir ürün çıkardı ve tam istediğim gibiydi.
beğendim ama fiyatta indirim yapmak için beğenmemiş gibi yaptım.adam 45. dakikalarda kendinden geçmişti artık

adam için zor bir satış oldu,benim için iyi bir alışverişti...
bilgisiz adamı satış elemanı yaparlarsa bu olur.
teknosa dışında iyi bilgili satış elemanı yok firmaların manisada.teknosa büyük bir firma o firmalara göre kıyaslanmaz derece sağlam bir firma.bölümlerin satış temsilcileri belli dönemlerde sınava bile giriyorlarmış.
yetkili oldugu bölümlerden sınava girip ona göre para alıyorlar,yada çalıştırılmıyorlar...
başka bir firmada ise makina bakmam kısa sürdü,çünkü bayana makinaya bakmak istedigimde işte vitrinde bak ordan dedi

firmalar böyle elemanlarla nasıl kazanırki?