Firefox OS tabanlı ilk akıllı telefonlar önümüzdeki yılın başlarında satışta

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Firefox OS tabanlı ilk akıllı telefonlar önümüzdeki yılın başlarında satışta
Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, kendilerine ait bir mobil işletim sistemi geliştirmek amacıyla Boot to Gecko isimli bir proje yürüttüklerini duyuran Mozilla, nihai isimlendirmesi ile Firefox OS'nin resmi tanıtımını gerçekleştirdi.

Mozilla'dan yapılan açıklamaya göre, Mozilla'nın web tabanlı platformunda iş ortaklığına gideceği ilk üreticiler her ikisi de Çin menşeli olan ZTE ve TCL (Alcatel One Touch markası altında gelecek) firmaları olacakken operatör kanadında ise Telefonica, Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia ve Telenor ile işbirliği kurulacak.

Firefox OS tabanlı gelecek akıllı telefonlarda yer verilecek yongaseti ise Qualcomm Snapdragon platformu olarak belirtildi.

Önümüzdeki yılın başlarında ilk olarak Brezilya'da -yasalar gereği- SIM kilitsiz olmak kaydıyla Telefonica üzerinden tüketicilerle buluşacak oln modeller takip eden dönemde yine öncelikli olan gelişmekte olan pazarları hedef alacak şekilde yaygınlık kazanacak.

Aynı Google'ın Chrome OS'si gibi komple web tabanlı ve HTML5 uygulamaları baz alınarak tasarlanan mobil işletim sistemi üzerindeki çalışmalarsa halen sürüyor.

Firefox OS platformunun kamera ve telefon işlevleri gibi cihazların doğal özelliklerine girişini sağlayacak olan Web API'leri üzerindeki standardizasyon aşamalarının halihazırda geliştirilmekte olduğunu da belirtelim bu vesile ile.

(Pc Labs)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Güzel olacak gibi ama bakıp görelim.Tizenle kapışır yani...

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
neden her yeni cikan snapdragon kullaniyor son zamanlrda

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Matador03

Matador03

Üye
İsinma sorunu az oldugu icin sanirim

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Önüne gelen giriyor bu işe :vur sen önce bi tarayıcıdaki kasılmaları düzelt be kardeşim

• Beğen
Tepkiler: klongs ve Uruloki
Elektr0

Elektr0

Üye
bu sistemler gittikçe gelişiyor aynı şekilde PC deki işletim sisteminin de böyle şansı olsa iyi olurdu...Firefox OS için bir şey söylemek çok erken ama başarılar dilerim gelişmeleri bekliyoruz..

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Hadi Bakalim ..

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
rekabet olsunn bize yarari olur genşler

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
vaay yeni bir pazar yeni heycanlar daha çok rekabet firefoxu destekliyorum

- - - Eklendi - - -

Nokianın köşesine çekildiği şu dönemde yerini dolduracak biri lazımdı zamanlaman mükemmel firefox

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
rekabet olsa da androidler biraz daha ucuzlasa bize faydası çok olur, Symbian desen uyku modunda, Apple desen kullanıcılara pahalı geliyor, Herkes androide yöneliyor, Androidde Kral benim diyor haklıda.

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Rekabet için bence çok iyi olacak :)

elvedanokia

Üye
Su fan isini birakalim artik bende toptan samsunga gectim cok mutluyum

phasan

phasan

Üye
pc için gelis se ıyi olur

KayraBey

KayraBey

Üye
Çeşitlilik iyidir.Bize kavga etme ortamı sağlar :) Yok o işletim sistemi daha iyi yok bu daha iyi :p

_RYUK_

_RYUK_

Üye
büyük cep telefon şirketleri ilk başta bu işletim sistemini kullanmıyacak gibi görünüyor.bu nedenle piyasada tutunmasi bence biraz zor

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye

Senin Bu Nokia Dusmanliqini Anlamis Deqilim Dostum .. :)

Nokia Faniyim .. Ama Nokia Batar Ve Sende Susarsin Insallah Artikk .. :)
Düşmanı değilim N8 kullanıyorum ve telefonumu çok seviyorum.. Ama N9'u ve MeeGo'yu bitirmiş olması Intel i yüzüstü bırakıp Microsoftla anlaşmasına kızgınım.. Symbianı zaten gömdü.. Ben telefonu alalı 1.5 sene olmuş kullanacağımı kullanmışım zaten ben aldığımda S^3 tazeydi günceldi şu sıralar ateşi söndü.. Buna kızıyorum.. N8 yaşlandı kabul telefonum için bişey beklemiyorum zaten ama Belle ile sistemi geliştirip devam etmeliydi hazır herkes beğenmişti..

Nokianın batması taraftarı değilim hatta dese ki keeşke '' Hatamızı anladık Belle yi geliştireceğiz yada MeeGo yu o zaman benim negatif bir yorumumu göremezsin.. Ben bu eksi yorumları yapmakta haklıyım.. Bundan 4-5 ay önceki yorumlarına bak bir tane eksi yorum göremessin hatta Symbianı zamanında ne kadar savunduğumu görürsün..
Tabi o zamanlar sizler yoktunuz beni burda eskiler bilir sizler tanımadan karşıdan gördüğünüzle yorum yaptığınız için sana hak veriyorum bu sert çıkışın için arkadaşım (;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt