Haber Lg “fireweb” Adındaki Firefox Os Üzerinde Çalışan Ilk Akıllı Telefonu Resmi Olarak Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Lg “fireweb” Adındaki Firefox Os Üzerinde Çalışan Ilk Akıllı Telefonu Resmi Olarak Duyurdu
Akıllı telefon pazarında Apple‘ın iOS üzerinde çalışan iPhone modelleri ileGoogle‘ın geliştirdiği ve bir çok üretici tarafından kullanılan Androidüzerinde çalışan akıllı telefon modelleri pazarın oldukça büyük bir kısmına hakim durumda. Daha sonra da Microsoft Windows Phone, Blackberry OS gibi işletim sistemleri gelmekte.

Bu işletim sistemleri haricinde bazı yeni işletim sistemleri de yavaş yavaş gelişimlerini sürdürüyorlar. Mozilla tarafından geliştirilen ve giriş seviyesi akıllı telefon modellerinde kullanılmak üzere tasarlanan Firefox işletim sisteminin yeni temsilcileri gelmeye devam ediyor.

Şimdi de Güney Kore devi LG‘den bir akıllı telefon duyurusu geldi. LG Fireweb olarak adlandırılan akıllı telefon, firmanın ilk Firefox OS üzerinde çalışan modeli oldu.

LG Fireweb 4″ büyüklüğünde ve 480×320 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Gücünü 1Ghz saat hızında çalışan tek çekirdekli Qualcomm yonga setinden alan akıllı telefon 4GB dahili veri kapasitesine sahip. Ayrıca bu akıllı telefon arka yüzünde 5MP kamera bulunduruyor.

LG Fireweb Brezilya’da cep telefonu operatörü ViVo üzerinden satışa sunulacak. Fiyatı da 207$ olacak.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

LG “Fireweb” adındaki Firefox OS üzerinde çalışan ilk akıllı telefonu resmi olarak duyurdu

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
Lg totoyu sağlama almak için bir adım atmış :)

• Beğen
Tepkiler: .caner.
fk555897

fk555897

Üye
Donanımı çok kötü.

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
  • Beğen
Tepkiler: boran9999, .caner. ve ~N.A.W.Y~
skylinegti

skylinegti

Üye
lg artık ileriye dönük adımlar atıyor ve çok doğru işler yapıyor...

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
lg akıllanmaya başladı

esokmen

esokmen

Üye
Cesit olmasi bence cok iyi

KayraBey

KayraBey

Üye
@~N.A.W.Y~ yorumun nedir :ehe

Acaba hafif bir sistem mı merak ettim...

Seglopsi

Seglopsi

Üye
intel ve samsung tizeni geliştireceğine bence mozilla ile anlaşsın. ikiside html5 üzerinde işletim sistemleri. gerçi tizende native desteği de olacak buradan bir farklılık yaratabilirler firefox os ile. çok acayip yerlere gidiyor mobil işletim sistemleri. android açık kaynak olduğu için android uygulamalarına destek veren yarışta geri düşmez muhtemelen. örnek verilmek istenirse Jolla Sailfish gibi.

PriZm

PriZm

Üye
@~N.A.W.Y~ yorumun nedir :ehe

Acaba hafif bir sistem mı merak ettim...
Bekleyelim, görelim başka net birşey söylenemez şimdilik..

Hafif bir sistem gibi.Hızlı da çalışıuor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Dede

Üst Alt