Haydar
Emekli Yönetici
Fındıklı Revani Nasıl Yapılır
Revani Malzemeleri 3 Adet yumurta
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 Çay bardağı yoğurt 1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un Şerbet için 2 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
Limon suyu Yapılışı Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz
şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Boza kıvamında hamur elde edene kadar un
ekleyip karıştırın.
Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika
pişirin.
Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp
koyulaşana dek pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk
şerbeti üzerine dökün.
Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine
temiz bez kapatın.
Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın. Püf Noktası
Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar
çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 Çay bardağı yoğurt 1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un Şerbet için 2 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
Limon suyu Yapılışı Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz
şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Boza kıvamında hamur elde edene kadar un
ekleyip karıştırın.
Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika
pişirin.
Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp
koyulaşana dek pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk
şerbeti üzerine dökün.
Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine
temiz bez kapatın.
Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın. Püf Noktası
Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar
çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.