Fındıklı Revani Nasıl Yapılır

  • 8 Mart 2013
  • 605 Okunma
  • 6 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Revani Malzemeleri 3 Adet yumurta
    1 Çay bardağı irmik
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
    1 Çay bardağı yoğurt 1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    Yeterince un Şerbet için 2 Su bardağı toz şeker
    3,5 Su bardağı su
    Limon suyu Yapılışı Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz
    şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
    Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
    Boza kıvamında hamur elde edene kadar un
    ekleyip karıştırın.
    Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika
    pişirin.
    Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp
    koyulaşana dek pişirin.
    Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
    Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk
    şerbeti üzerine dökün.
    Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine
    temiz bez kapatın.
    Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın. Püf Noktası
    Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar
    çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın.
     


    Yazan: Haydar
  2. revaniyi severim :tşk: haydarım
     
    Byhaydar bunu beğendi.
  3. :rica:
     
  4. tsk
     
  5. rica ederim
     
  6. Anne eli değmiş gibi :ehe
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
19/09/2018 - 02:35