Ferrari Bridgestone'un Lastik Seçimini Eleştiriyor..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Ferrari Bridgestone'un Lastik Seçimini Eleştiriyor..

Ferrari takımı, Bridgestone'u yarışlara getirdiği lastiklerden dolayı eleştirdi. İtalyan takımın teknik patronu Aldo Costa, Auto Motor und Sport'un röportajında Bridgestone'un yarışlara getirdiği lastiklerin bazı pistlerde kendilerini çok zorladığını söyledi.

Japon lastik üreticisi Bridgestone, geçen hafta 2008 yılının son yarışlarında kullanılacak lastikleri de açıklamıştı. Singapur'da en yumuşak iki lastik hamuru, Fuji'de ise sert olan lastikler kullanılacak.
Çinde ise sert ve orta sertlikteki lastikler kullanılırken, Brezilya'da geçtiğimiz yıl konullanılan lastikler değişecek ve daha sert olanlar kullanılacak.

Bu değişikliği savunan Hirohide Hamashima "Geçen yıl gördüğümüz gibi bu yarış çok sıcak olabilir. Elde ettiğimiz veriler bu değişikliğin takımlar için yararlı olacağını gösteriyor." dedi.

Renault'dan Pat Symonds ise Ferrari'nin yaklaşımını destekliyor ve Hockenheim'daki lastik seçiminin çok sert olduğunu söylüyor, Spa ve Monza'daki lastiklerin de biraz daha yumuşak olması gerektiğine inanıyor.
 


Üst Alt