Fener Balığı Kavurması tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fener Balığı Kavurması tarifi

  • 15 kg. fener balığı
  • 4 adet ortaboy kurusoğan
  • 5 adet yeşilbiber
  • 300 gr mantar
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı zetinyağı
  • 1 –15 çay kaşığı biberiye
  • tuz
Fener Balığı Kavurması

yemeğinin hazırlanışı:

Balığı aldığınız yerde temizletip kuşbaşı doğratın. Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 700 gr kadar et kalıyor. Eti yıkayıp ince rendelediğimiz 1 adet soğanla yaklaşık 1 saat dinlendirerek marine ediyoruz. Mantarları ve biberleri iri iri doğruyoruz. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp etli kısımlarını yemeklik doğruyoruz. Soğanları salataya doğrar gibi iri iri doğruyoruz. Doğradığımız soğanları bir kapta orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz. Ayrı bir teflon tavaya yağı koyup önce mantarları kavuruyoruz. Mantarlar suyunu çekmek üzereyken biberleri ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra balık etini ilave ederek tencerenin kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve biberiye ile tadlandırıyoruz. Servis tabağına alarak yanında salata ile sıcak sıcak servis
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
394
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
471
Gulu Gulu
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
805
hikmet366
Haydar
Cevap
11
Görüntüleme
1K
hikmet366


Üst Alt