Revengeful
Emekli Yönetici
Fener Balığı Kavurması tarifi
yemeğinin hazırlanışı:
Balığı aldığınız yerde temizletip kuşbaşı doğratın. Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 700 gr kadar et kalıyor. Eti yıkayıp ince rendelediğimiz 1 adet soğanla yaklaşık 1 saat dinlendirerek marine ediyoruz. Mantarları ve biberleri iri iri doğruyoruz. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp etli kısımlarını yemeklik doğruyoruz. Soğanları salataya doğrar gibi iri iri doğruyoruz. Doğradığımız soğanları bir kapta orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz. Ayrı bir teflon tavaya yağı koyup önce mantarları kavuruyoruz. Mantarlar suyunu çekmek üzereyken biberleri ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra balık etini ilave ederek tencerenin kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve biberiye ile tadlandırıyoruz. Servis tabağına alarak yanında salata ile sıcak sıcak servis
- 15 kg. fener balığı
- 4 adet ortaboy kurusoğan
- 5 adet yeşilbiber
- 300 gr mantar
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı zetinyağı
- 1 –15 çay kaşığı biberiye
- tuz
yemeğinin hazırlanışı:
Balığı aldığınız yerde temizletip kuşbaşı doğratın. Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 700 gr kadar et kalıyor. Eti yıkayıp ince rendelediğimiz 1 adet soğanla yaklaşık 1 saat dinlendirerek marine ediyoruz. Mantarları ve biberleri iri iri doğruyoruz. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp etli kısımlarını yemeklik doğruyoruz. Soğanları salataya doğrar gibi iri iri doğruyoruz. Doğradığımız soğanları bir kapta orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz. Ayrı bir teflon tavaya yağı koyup önce mantarları kavuruyoruz. Mantarlar suyunu çekmek üzereyken biberleri ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra balık etini ilave ederek tencerenin kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve biberiye ile tadlandırıyoruz. Servis tabağına alarak yanında salata ile sıcak sıcak servis