Faturam neden fazla geldi, yüksek gelen telefon faturası

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Faturam neden fazla geldi, yüksek gelen telefon faturası
Cep telefonu faturaları bazı sebeplerden ötürü yüksek gelebiliyor. Faturam yüksek geldi yapmam gereken nedir diye merak ediyorsanız ve yüksek telefon faturası bakın nasıl düşürülüyor.

Neredeyse herkesin yaşadığı durumlardan biriside yüksek gelen faturalar ve açıklaması olmayan ödemelerdir.Hangi operatör olursa olsun bu tarz durumlar ile hepimiz karşı karşıya kalıyoruz. Gsm operatörlerinde birçok tarife bulunuyor ve bütçemize göre birini seçiyoruz ve faturasız hattan faturalı hatta yada yeni bir hat alarak geçiş yapıyoruz.Tabi bazı durumlarda bize söylendiği gelmeyen faturalar gelince ilk olarak hattı satın aldığımız yere yada müşteri hizmetlerini arıyoruz.Eğer verilen cevaplardan tatmin olmadıysak ise farklı bir operatöre geçmek isteyebiliriz yada kullandığımız hattı faturasız bir tarifeye geçirmek isteyebiliriz.Tabi farklı bir durumda yüksek gelen faturalara karşı ne yapmamız gerekiyor yada nasıl bir yol izleyebiliriz onu açıklayalım..

Bütçemize uygun bir tarifeye geçmek yada ödeyebileceğimiz bir tarifeye geçmek
Aylık olarak 500 dakika gibi bir süre kullanıyorsak bu paketin biraz daha üstüne geçebiliriz.Yani önlem olarak paketimizi 500 dakika değilde 600 dakika gibi bir tarifeye geçersek geçtiğimiz dakikaları fazla bir şekilde ödemekten kurtulabiliriz.Normal bir pakete yani 500 Dakikalık bir pakete 25 TL ödüyorken geçtiğiniz dakika hesabında ise 1 dakikası 50 Kuruş yazabilir ve 50-60 TL gibi extra bir ödeme yapabilirsiniz.

Kısa Mesaj atıyorsanız mutlaka paket satın almalısınız
Satın aldığınız bir paket varsa mutlaka içeriğinde neler olduğunu tam olarak öğrenmelisiniz.Yani açıklamaları iyi okuyunuz ve dikkatli olunuz.Aksi halde attığınız mesajlar normal ödemeden daha fazla gelecektir ve buda canınızı sıkabilir.

Akıllı telefonunuz varsa İnternet paketi satın almayı unutmayınız
Akıllı telefon kullanıyor olabilirsiniz ve bu internet paketiniz yoksa büyük bir sorun olabilir.Tarife ücretinin 20 katı fatura ile karşı karşıya gelebilirsiniz.Akıllı telefonunuz üzerinde bulunan uygulamaların otomatik olarak güncellemesi internet paketiniz yoksa tarife üzerinden ücretlendirilecektir ve yüksek fatura gelebilir..

Fatura sorgulama servislerini kullanmalısınız..
Her operatörün belirli mesajları atarak fatura sorgulama yada kalan tarife bilgileriniz sorgulama gibi özellikleri bulunmaktadır.Eğer şüphe ederseniz yada kalan bilgilerinizi öğrenmek isterseniz mutlaka bu servisleri kullanmalısınız.

Fatura aşımını engelleyen servisleri kullanmalısınız
Bazı tarifelerde yada tarife sonrası belirli mesajları yollarsanız bitecek olan dakika,internet paketinize karşı önlem alabilirsiniz.Bu mesajlar sayesinde yüksek fatura gelmeyecektir.Dakikalarınız bittiği zaman kullanıma kapanacaktır ve sizi rahatlatacaktır.

Yurtdışı kullanım için paketleri değerlendiriniz.
Sadece yurtiçi değil yurtdışı görüşmelerde yapıyorsanız mutlaka paket satın almalısınız.Özellikle yurtdışı konuşmaları normal tarifeniz üzerinden yaparsanız çok yüksek faturalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Operatörünüz üzerinden gelen mesajlara dikkat etmelisiniz
Sözleşme süreniz bitebilir ve bu size mesaj olarak gelebilir.Eğer bu gelen mesajları dikkat etmezseniz sözleşme dışı konuşabilirsiniz ve sözleşmesiz olarak ödemeler yapabilirsiniz.Gsm operatörünüz hangisi olursa olsun mutlaka gelen mesajları okuyunuz ve bilgileri takip ediniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: cihanata_1 ve kanat_58


kanat_58

kanat_58

Üye
çok doğru diyorsun çoğu herkesde yüksek gelen faturadan dolayı hep şikayetçi oluyor anlatımın ve açıklaman herkese büyük katkı sağlayacaktır bilgi için çok teşekkür ederim
 

cananguliz

Üye
30 tl.ye arama, msj ve internet paketi alıyorum Turkcellden. Gayet iyi bence.
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
reis senin açtıgın konuları yardım amaçlı sanıyorum yardım etmeye giriyorum ki sen açıklama yapmışın dünde öyle oldu :bigstar:
 

tenrados

Üye
Her operatör artık çok güzel paketler çıkarıyor faturalı hatlar ile uğraşmayın bence artık.
 

GokhanA89

Üye
Taahhutlu pakete zam yaptılar arkadaşa iptal ettiresiye kadar bayağı ugrasmistik
 


Üst Alt