Fanımı Nasıl Temizleyebilirim ? [Yardım] AciLLL

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
Fanımı Nasıl Temizleyebilirim ? [Yardım] AciLLL
Arkadaşlar fanımı temizlemek istiyorum ama nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. Birçok sitede araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Kimisi yağ damlat diyor, kimisi fön makinasıyla tozları uçur diyor, kimisi elektrik süpürgesi kullan diyor, ama hepsinin negatif bir yanının olduğunu gördüm. Sizce nasıl temizlemeliyim, siz nasıl temizliyorsunuz ?

jackalx_06

jackalx_06

Üye
arkadaşım eğer bu konuları çok iyi bilmiyorsan fanı sökmeden temizlemen lazım. bunun için en iyi yöntem saç kurutma makinesi (soğuk fonksiyonda) yada kompressör , eğer fanı sökerim bu konuda sıkıntı olmaz diyorsen zaten sökünce fırça ile tozunu almak çok kolay ayrıca fanın arka tarafından tam ortasına bir damla yağ dökebilirsin bundan bir zarar gelmez. ama fanı anakarttan sökmeden yağ damlatmak pek doğru olmaz. başka sormak istediğin birşey olursa yardım ederim.

byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
Tam olarak nasıl çıkartıcağımı bilmiyorum hiç denemedim ama fan dışındaki bütün parçaları çıkartıp takmışlığım vardır. Fanı çıkartıp takınca dengesi bozuluyormuş bu da daha fazla ses çıkartmasına yol açıyormuş. ben bi yerde böle okumuştum o yüzden çıkartmayı denemedim. eğer bir tehlikesi yoksa hemen çıkartabilirim.

jackalx_06

jackalx_06

Üye
Tam olarak nasıl çıkartıcağımı bilmiyorum hiç denemedim ama fan dışındaki bütün parçaları çıkartıp takmışlığım vardır. Fanı çıkartıp takınca dengesi bozuluyormuş bu da daha fazla ses çıkartmasına yol açıyormuş. ben bi yerde böle okumuştum o yüzden çıkartmayı denemedim. eğer bir tehlikesi yoksa hemen çıkartabilirim.

bu biraz şans meselesi bazı fanları çıkartıp takınca gevşeyebiliyor.aslında çok dikkatli ve biryerine hasar vermeden çıkartıp takarsan bir sorun yaşamazsın.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Anakartın yapısına göre değişiyor ama tahminim kulakçıkların anakartın arkasında olduğu yönünde...Öncelikle anakartı sökmen gerekiyor eğer kulakçıklar arkadaysa...Başka türlü yerinden çıkarsan bile takamazsın...Şahsen ilk başlarda bi kaza raporum var , 4 kulakçıktan ikisini kırmıştım...Neyse eğer kendine güveniyorsan dene ama çok riskli...Teknik servise göstermen yararına olacaktır...

alfonso_edishon

alfonso_edishon

Üye
sağol

byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
yardımlarınız için tşkler fanı sökmemeye karar verdim. üstünden ne kdr alabilirsem o kadar alıcam tozları

kanarya_44220

kanarya_44220

Üye
kardes fanı sök süpürge makinasıyla cekebilirsin sorun olursa mesuliyet senindir

byilmazZ

byilmazZ

Üye
    Konu Sahibi
Herkese yardımlarından ötürü çok teşekkür ederim :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt