evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

KayraBey

KayraBey

Üye
Arkadas kainat tesadüf sonucu oluştu dedi konu kapandı.Zaten bu konu da tesadüf eseri açıldı, bu kadar harf tesadüf olarak yanyana geldi ve anlamlı kelimeler oluşturdu.Bu anlamlı kelimeler tesadüfen yanyana geldi ve cümleler oluştu.

Ya aslinda bizler tesadüfen bu konu da buluşup tesadüf eseri bu konuyu tartıştık.

Ben ateist arkadaslara bol tesadüflü günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş

darkleader

darkleader

Üye
Bu arada Einstein demişken:
Einstein çeşitli röportajlarında ve mektuplarında inanmadığını ve bütün dinleri çocukça batıl inançlar olarak gördüğünü söylemiştir. Kendisi dinlerin çocukça ve batıl inançlardan oluşan boş inançlar olduğunu belirtmiştir. Fakat kendisini bir ateist ya da panteist olarak tanımlamayıp, değişik zaman dilimlerinde veya [SUP] [/SUP] görüşler belirtmiştir. Katı bir inanan Einstein, evrenin yasalarını anlamayı bir tür dini duyguya benzetmiştir.
50. yaş gününde, George Sylvester Viereck'e verdiği bir röportajda tanrı ve din ile ilgili fikirlerini şu şekilde özetlemiştir:[SUP] [/SUP]
Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz.[SUP] [/SUP]

Einstein isterse put perest olsun beni ilgilendirmez ben sadece söylediği bir sözünü konuya uygun olduğu için yazmıştım.Einstein'ın inançları hakkında birsey yazdığımı hatırlamıyorum.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Einstein isterse put perest olsun beni ilgilendirmez ben sadece söylediği bir sözünü konuya uygun olduğu için yazmıştım.Einstein'ın inançları hakkında birsey yazdığımı hatırlamıyorum.

Yok yani,küçümsemekse Einstein'ı da küçümseye bilir misin?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca kardeş ön yargıdan bahsediyorsun,ön yargıyı gösteren yine sizsiniz?

darkleader

darkleader

Üye

- - - Eklendi - - -

Ayrıca kardeş ön yargıdan bahsediyorsun,ön yargıyı gösteren yine sizsiniz?

Belki bende de vardır ama sende bendekindende fazla

darkleader

darkleader

Üye
Aynı yukarıda benim rüya örneğime verdiğin cevabı şimdi ben sana verecem.
Nereden biliyorsun einstein'ın öyle bir şey söylediğini ateistlerin uydurması belki

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Belki bende de vardır ama sende bendekindende fazla

Pek öyle düşünmüyorum fakat,insanların sorgulayan insanlara tuhaf bir gözle bakmaları zoruma gidiyor.İnsan merak eder ve bunu araştırabilir.Fakat dinimizde sorgulamanın kötü bir şey olması bana tuhaf geliyor.

- - - Eklendi - - -

Aynı yukarıda benim rüya örneğime verdiğin cevabı şimdi ben sana verecem.
Nereden biliyorsun einstein'ın öyle bir şey söylediğini ateistlerin uydurması belki

:) Dur link atayım
Dediğim gibi hiç araştırmaya bile yeltenmiyorsun.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
İslam ile ilgili bir şey yazmadım ya da Allah'ın varlığı ile ilgili ama oldu ki illa ki delil isterseniz Dünya'ya bakın derim, kendinize bakın derim. Bunların tamami tesadüf diyebilirsiniz oda sizin görüşünüzdür onada bir şey diyemem. Yalnız bakılması ve mantık çerçevesine oturtulması gereken bir şey varsa her şeyin tesadüften geldiğine inanmak kadar mantık dışı bir olgu yoktur.

Evrim teorisine gelince. Deliller ispatlardan dem vuruluyor ama olduğuna dair ne var ki elde. Üstünde oyananılmış fosiller mi? Yoksa bunun için yapılan çalışmalar mı? Bazı fosillerin üstüne oynanıldığı kabul bile edildi. Gerçekliği ispat edilmiş olsaydı adı teori olmazdı...! Gerçekliği ispatlandığı gün saygı duyarım...

Yanılmıyorsunuz tabi ki... Bunu herkesin bir birine saygılı olması açısından yazdım. Siz inanırsını ben inanmam, ben inanırım siz inanmasınız. Görüş farklılıklarımız ya da dünya görüşlerimizin bir birimize hakaret etmeye ya da dalga geçmeye hakkı olmadığını belirtmek için yazdım.

Vel hasılı kelam bu başlığa yazdığım son iletimdir. Herkese iyi tartışmalar.

Sana sadece şunu diyeceğim teori nedir bir araştır sonra konuşalım...

darkleader

darkleader

Üye
Pek öyle düşünmüyorum fakat,insanların sorgulayan insanlara tuhaf bir gözle bakmaları zoruma gidiyor.İnsan merak eder ve bunu araştırabilir.Fakat dinimizde sorgulamanın kötü bir şey olması bana tuhaf geliyor.

- - - Eklendi - - -

:) Dur link atayım
Dediğim gibi hiç araştırmaya bile yeltenmiyorsun.

Bana link atman önemli değil. Zaten wiki'nin linkini atmışsın herkesin girip bilgileri değiştirebileceği bir yer.
Oradaki yazılanın doğru olduğu ne malum biri girip kafasına göre yazmış olamaz mı,sen bile yazmış olabilirsin:)

Böyle bir yere varılmaz ben sana söyleyim.
Önek veriyorum az önce rüya ile ilgili söylediklerimde internetteki bütün gerçekleştiği anlatılan rüyaları yalanladın.İnanmadın, inanmak istemedin ozaman bende senin buraya taşıyacağın hertürlü şeyi %1000 doğru da olsa kabul etmek istemeyeceğim.Çünkü sen bana hiç yaklaşmıyorsun, hep benim adım atmamı bekliyorsun.Az önce önyargılardan o yüzden bahsettim.

Edit.

Üstteki yorumumu atlamışım.
Pekte birşey anlamadım.Sorgulayan kim sorgulanan kim

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bana link atman önemli değil. Zaten wiki'nin linkini atmışsın herkesin girip bilgileri değiştirebileceği bir yer.
Oradaki yazılanın doğru olduğu ne malum biri girip kafasına göre yazmış olamaz mı,sen bile yazmış olabilirsin:)

Böyle bir yere varılmaz ben sana söyleyim.
Önek veriyorum az önce rüya ile ilgili söylediklerimde internetteki bütün gerçekleştiği anlatılan rüyaları yalanladın.İnanmadın, inanmak istemedin ozaman bende senin buraya taşıyacağın hertürlü şeyi %1000 doğru da olsa kabul etmek istemeyeceğim.Çünkü sen bana hiç yaklaşmıyorsun, hep benim adım atmamı bekliyorsun.Az önce önyargılardan o yüzden bahsettim.

Edit.

Üstteki yorumumu atlamışım.
Pekte birşey anlamadım.Sorgulayan kim sorgulanan kim

Ön yargıdan bahsediyorsun da Wikipedia'dan bahsediyoruz? :) O zaman hiçbir kaynağın doğru olduğunu söyleyemeyiz ?

codblackops2

codblackops2

Üye
100 milyar galakside tesadüfen oluştu, her türlü özelliğiyle muhteşem olan insanda tesadüfen oldu durduk yere insanlar maymunlara ortak oldu , herşey tesadüf oldu ..evrim teorisine din tabii karıştırılır çünkü evrim teorisi alenen islamı inkar ediyor.dine uymadıktan sonra istediği kadar bilimsel olsun.ve ayrıca diyelim ki Allah yok , dünya üzerinde o kadar cennetlik cehennemlik insan var . Biz müslüman olarak yaşayıp öleceğiz siz ateist , agnstik vs olarak öleceksiniz peki ya cennet varsa? Ya cehennem varsa?

- - - Eklendi - - -

ve ayrıca dini değil bilimsel bilgi vs neye inanıyorsanız onu sorgulayınca o bilgiden soğursunuz sanki bir tek islamı sorgulayınca dinden çıkılıyor

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bence sorgulamadığımız sürece diğer toplumlardan geri kalırız ki kaldıkta.Teknolojimiz hep geriden geliyor.Dediğin gibi ön yargıları yıkmamız gerek.Sokaktan birisine ''Bak şu ateist'' dediğinde ''Kesin kötü biridir.'' tarzı cevaplar bile alırız.Neden diyeceksin aslında hiçbir şeyi tam olarak bilmiyoruz.

darkleader

darkleader

Üye
Mobilden yazmak çok zor benden pes, isteyen inanır istemeyen inanmaz.:)

Yanlız buradaki ateist arkadaslardan geleceği rüyada olduğu gibi veya yoruma açık bir şekilde görmenin tam olarak bilimsel açıklamasını bekliyorum.
Çünkü biz pek araştırma yapmayı sevmediğimizden dolayı araştıramıyoruz.
Kendileri bu konularda uzman abilerine, ablalarına veya dostlarına bir danışsınlar lütfen bizde kendileride aydınlanmış oluruz.

Not:Kesinlikle rüyaları yönetme ve bilinçaltı cevaplarını kabul etmiyorum.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Din kültürü hocamıza geçen bu konuyu açtık.''Müslüman insan sorgulayamaz'' dedi.Asıl problem burda ortaya çıkıyor sanırım...

- - - Eklendi - - -

Şuna bir bak derim

darkleader

darkleader

Üye
Din kültürü hocamıza geçen bu konuyu açtık.''Müslüman insan sorgulayamaz'' dedi.Asıl problem burda ortaya çıkıyor sanırım...

- - - Eklendi - - -

Şuna bir bak derim

Daha önce okumuştum onu aradığım cevap yok orda.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Kardeş en basit kendimden örnek vereyim.Şu ana kadar gördüğüm hiçbir rüya başıma gelmedi.Çoğu çok saçma kopuk rüyalardı.Rüyaların temel insanı kendi düşünceleri yer alır.

- - - Eklendi - - -

Mesela bir de şu açıdan düşünmenizi isterim.Bir insan düşünün hep insanlığın yararı için çalışmış didinmiş.Ve bu insan Hristiyan.O kültürde yetiştiği için Hristiyan oldu.Sizce bu adamın cehenneme gitmedi mantıklı mı? Mesela ben bunu sorgularım...

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Konuyu fazla uzatmadınız mı? Artık birbirinizi kıracak, tahrik edecek şeyler söylemeye başlamışsınız. Sonuçta burada ne kadar tartışırsanız tartışın kimse inandığı şeyden vazgeçmeyecek.

- - - Eklendi - - -

Kardeş en basit kendimden örnek vereyim.Şu ana kadar gördüğüm hiçbir rüya başıma gelmedi.Çoğu çok saçma kopuk rüyalardı.Rüyaların temel insanı kendi düşünceleri yer alır.

- - - Eklendi - - -

Mesela bir de şu açıdan düşünmenizi isterim.Bir insan düşünün hep insanlığın yararı için çalışmış didinmiş.Ve bu insan Hristiyan.O kültürde yetiştiği için Hristiyan oldu.Sizce bu adamın cehenneme gitmedi mantıklı mı? Mesela ben bunu sorgularım...

Tanrı -inanan biri olarak cevap veriyorum- insanlara araştırma ve düşünme yeteneği vermiştir. Hristiyanlar, yahudiler veya diğer dine inananlar bir şeyleri araştırma, sorgulama hakkına sahiptirler. Hristiyan olup dinindeki ona saçma gelen şeyleri görenler başka dinleri araştırıp o dine inanabiliyor veya ateist, deist vb. olabiliyor. Bir müslüman olarak söylemek gerekirse bir insan ne kadar iyi olursa olsun müslüman değilse kafirdir. Müslüman olmamanın cezası bellidir. Yaptığı iyiliklerle bir nebze de olsa cezası hafifler. Yine dinimden örnek vermek gerekirse Hz Muhammed zamanında bazı insanlar Ebu Leheb'i rüyasında görmüş. Tıpkı onunla ilgili inen ayetlerde olduğu gibi cehennemde yanıyormuş. Fakat Hz. Muhammed doğduğu gün sevincinden bir köleyi azat etmiş bu yüzden Hz. Muhammed'in doğduğu gün cehennem azabı biraz hafifliyormuş. Bu rüyayı günümüzde de görenler var. Fakat bu bilinçaltıyla ilgili bir şey değil. Tanrı'nın görülmesini istediği bir şey. Tabi her rüya böyle değil. Bilinçaltımızdan kaynaklanan rüyalar da var.
Müslümanlığa göre açıklaması bu. Ayrıca rastgele biri değilim. Ben çok şey araştırdım. Ailemin mesleğinden dolayı evimde İncil, Kuran-ı Kerim ve Kitab-ı Mukaddes bulunmakta. Bunun dışında ateizm, deizm, satanizmi agnostisizm, sosyalizm gibi aklınıza gelebilecek bir sürü inanç ve düşüncelerle ilgili farklı yayıncılıklara ait bir yığın kitap var. Çoğu hakkında da az çok fikir sahibiyim. O yüzden körü körüne bağlanmış biri olarak görmeyin beni. Söylediklerimi düşünün. ;)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Konuyu fazla uzatmadınız mı? Artık birbirinizi kıracak, tahrik edecek şeyler söylemeye başlamışsınız. Sonuçta burada ne kadar tartışırsanız tartışın kimse inandığı şeyden vazgeçmeyecek.

- - - Eklendi - - -

Tanrı -inanan biri olarak cevap veriyorum- insanlara araştırma ve düşünme yeteneği vermiştir. Hristiyanlar, yahudiler veya diğer dine inananlar bir şeyleri araştırma, sorgulama hakkına sahiptirler. Hristiyan olup dinindeki ona saçma gelen şeyleri görenler başka dinleri araştırıp o dine inanabiliyor veya ateist, deist vb. olabiliyor. Bir müslüman olarak söylemek gerekirse bir insan ne kadar iyi olursa olsun müslüman değilse kafirdir. Müslüman olmamanın cezası bellidir. Yaptığı iyiliklerle bir nebze de olsa cezası hafifler. Yine dinimden örnek vermek gerekirse Hz Muhammed zamanında bazı insanlar Ebu Leheb'i rüyasında görmüş. Tıpkı onunla ilgili inen ayetlerde olduğu gibi cehennemde yanıyormuş. Fakat Hz. Muhammed doğduğu gün sevincinden bir köleyi azat etmiş bu yüzden Hz. Muhammed'in doğduğu gün cehennem azabı biraz hafifliyormuş. Bu rüyayı günümüzde de görenler var. Fakat bu bilinçaltıyla ilgili bir şey değil. Tanrı'nın görülmesini istediği bir şey. Tabi her rüya böyle değil. Bilinçaltımızdan kaynaklanan rüyalar da var.
Müslümanlığa göre açıklaması bu. Ayrıca rastgele biri değilim. Ben çok şey araştırdım. Ailemin mesleğinden dolayı evimde İncil, Kuran-ı Kerim ve Kitab-ı Mukaddes bulunmakta. Bunun dışında ateizm, deizm, satanizmi agnostisizm, sosyalizm gibi aklınıza gelebilecek bir sürü inanç ve düşüncelerle ilgili farklı yayıncılıklara ait bir yığın kitap var. Çoğu hakkında da az çok fikir sahibiyim. O yüzden körü körüne bağlanmış biri olarak görmeyin beni. Söylediklerimi düşünün. ;)

Mesela sunu dusunelim.Misal biz Turkiye'de degil de baska ''gavur'' bir ulkede dogduk diyelim.Sizce geri donus yapmak mumkun olur muydu?Bir de bu acidan bakmayi deniyelim Oguzhan kardesim.Ki sonradan din degistiren insanlarin sayisi cok az...

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Mesela sunu dusunelim.Misal biz Turkiye'de degil de baska ''gavur'' bir ulkede dogduk diyelim.Sizce geri donus yapmak mumkun olur muydu?Bir de bu acidan bakmayi deniyelim Oguzhan kardesim.Ki sonradan din degistiren insanlarin sayisi cok az...

Evet mümkün. Örnekleri var ve evet dediğin gibi çok az. Fakat müslümanlığa göre doğruyu bulanlar ahirette fazlasıyla ödüllendirilecektir. Bir şey daha söyleyeyim. Eğer bir kişi hiçbir şekilde müslümanlıktan haberdar olamazsa Allah onu bu konuda sorumlu tutmaz.

- - - Eklendi - - -

Din değiştirenlerin azlığının nedeni ise genel olarak çıkar. Hz. Muhammed zamanında da bu görülmüş. Hz. Muhammed yalan söyler mi dendiğinde hayır söylemez demişler. Ama sırf çıkarları için müslüman olmamışlar. Onun düşmanı olanlar malını mülkünü emanet edebilecek kadar güveniyorlarmış ona fakat çıkar amacıyla müslüman olmamışlar.

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye

Evet mümkün. Örnekleri var ve evet dediğin gibi çok az. Fakat müslümanlığa göre doğruyu bulanlar ahirette fazlasıyla ödüllendirilecektir. Bir şey daha söyleyeyim. Eğer bir kişi hiçbir şekilde müslümanlıktan haberdar olamazsa Allah onu bu konuda sorumlu tutmaz.

- - - Eklendi - - -

Din değiştirenlerin azlığının nedeni ise genel olarak çıkar. Hz. Muhammed zamanında da bu görülmüş. Hz. Muhammed yalan söyler mi dendiğinde hayır söylemez demişler. Ama sırf çıkarları için müslüman olmamışlar. Onun düşmanı olanlar malını mülkünü emanet edebilecek kadar güveniyorlarmış ona fakat çıkar amacıyla müslüman olmamışlar.

Mesela sen su an din degistirdin diyelim,cevren nasil karsilar sence? Ayrica burda boyle orneklerin de az oldugu senin de dedigin gibi inancin degismiyecegi gercegini gostermez mi Oguzhan?

darkleader

darkleader

Üye

- - - Eklendi - - -

Evet cehenneme gitmekte haklı, ondan sonra bir peygamber bir din gelmiş. Git bir arastır.
Hz.Isanın getirdiği hristiyanlıkta namaz vardi,oruc vardi aynı suan olduğu gibi.
Eeee adam bunlarin hicbirini yapmayacak peygamberimize bağlı olmayacak onu peygamber kabul etmeyecek sonrada cenneteme gidecek? Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte

• Beğen
Tepkiler: Dede

Üst Alt