Evlenmek O kadar Kolay Değil

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Evlenmek O kadar Kolay Değil



Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Türkiye'nin en kapsamlı Sosyal Bilimler Olimpiyatları lise öğrencilerinin sosyal sorunlara dair çözüm önerilerini gözler önüne serdi.


Ankara Güzelkent Anadolu Lisesi öğrencileri Saliha Zehra Sakarya ve Sarenur Öztemis, danışman öğretmenleri Canan Demirpehlivan ile birlikte aile içi şiddete odaklandı. Sorunu doğru algılamak için 333 kişi ile anket, 100 kişi ile birebir röportaj yaptılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Ankara'daki üniversitelerin ilgili birimleri ile görüştüler. Sorunun çözümünü evliliğin en başından sonuna kadar giden yeni bir sistemde buldular. Evlilik Ehliyeti adını verdikleri proje olimpiyatların gözde projelerinden biri oldu. Devlet kurumlarının desteği ile hayata geçecek proje evlilik öncesi zorunlu psikolojik seanslarla başlıyor. Seansı veren kişilerin onayı sonrası evlenebiliyorsunuz.


EHLİYETİ ALMAKLA BİTMİYOR


Evlilik hayatı boyunca devam eden süreç yaptığınız yanlışlar, şiddet ve benzeri durumlarda ehliyetinizden puan düşüyor. Şiddeti sadece fiziki eylem boyutunda ele almayan proje, farklı kategorilerde sonunun temeline inmeye çalışıyor. Ehliyetinizden düşen puanların yaptırımları, tekrarlanan psikolojik ve sosyolojik eğitimler, cezalar var. Proje, devlet kurumlarının doğru bir bakış açısı ile tek elden aile yapısını ve yapının oyuncularını gözlemleyebilme fırsatı sağlıyor. Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın entegre bir yapı içinde çalışacağı proje finale kaldı. Trafik ehliyeti sistemini daha entegre ve reel altyapı ile evliliklere entegre eden proje büyük bir çalışmanın ürünü.
 
  • Beğen
Tepkiler: Legendary.


DosTKaM

DosTKaM

Üye
Evlenmek Kolay Değil Gerçektende :D Ama Bn Evlenmem :aman2:
 
hikmet366

hikmet366

Üye
ne evlencem ya :birak:
 


Üst Alt