Erkek cilt bakimi ve kürler

Sponsorlu Bağlantılar

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Erkek cilt bakimi ve kürler
ERKEK CİLT BAKIMI VE KÜRLER

Erkek bakımı deyince akla ilk gelen tıraştır;
çünkü tıraş, çoğu erkek için daha genç, daha yakışıklı ve temiz görünme anlamını taşırken, bir yandan da cilt bakımı için büyük önem taşır.Pürüzsüz bir tıraş ve nemlendirilmiş yumuşak bir cilt, her erkeğin sahip olmak isteyeceği bir görüntüdür.Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır. Fakat erkek cildi sakal ve tıraş yüzünden daha çok yıprandığından, bakımına daha da önem gösterilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda tıraş esnasında ve sonrasında oluşabilecek yaralanma ve tahrişler de hem istenmeyen bir görüntüdür hem de acı verdiğinden uygun yöntemlerle tedavi edilmelidir.



Islak ve kuru tıraş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak tıraşta yani tıraş bıçağı ile tıraşta kıl kökleri daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve iltihaplar ortaya çıkar. Bu cildi hem rahatsız eder hem de dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Tıraş öncesi ve tıraş bakımı kadar tıraş sonrası bakım da büyük önem taşımaktadır. Birçok erkek dezenfektan olarak kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile tıraşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir. Bu nedenle, tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.

Erkeklerin her gün tıraş olmaları, bir bakıma ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlayarak hücre oluşumunu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşerek matlaşır. Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt kurur, gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve gerginliğini kaybeder. Kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine neden olur. Bir de akneleri varsa, tıraş birçok sıkıntıya yol açar. Cilt dış etkenlere daha açık hale gelir.


Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri, ciltlerinin ömür boyu genç görünmesini sağlayacaktır. Cilt bakımı sadece tıraşla sınırlandırılmamalıdır çünkü erkek cildi kadın cildine göre daha kaim olduğundan ve hormonal yapısı nedeniyle daha çok yağ ürettiğinden, erkek cildinin de düzenli temizlik ve bakıma ihtiyacı vardır. Her şeyden önce cilt tipinize uygun ürünler seçerek bunları düzenli kullanmalısınız.

Doğru tıraş
Tıraş olmayı herkes bilir; fakat herkes doğru tıraş olamaz. Sakal keseceğim derken kesik içinde kalmamalısınız. Öncelikle makine tıraşından vazgeçmeli ve ıslak tıraşa yönelmelisiniz. Jiletle yapılan ıslak tıraş hem cildi pürüzsüz yapar hem de canınızı yakmaz.

• Sıcak bir duştan sonra ya da yüzünüzü bol ılık suyla yıkadıktan sonra tıraş olun. Böylece sakalınız yumuşar ve cilt gözenekleriniz açılır.
• Sıcak su ile durulanmış cilde, tıraş kremi veya tıraş köpüğünü iyice yayarak masaj yapın. Tıraş köpüğü kullanılıyorsa aynca fırça kullanmak gerekmez. Köpük ıslatılmış
avuca sıkılarak yüze yayılır.
• Mutlaka gliserin bazlı bir tıraş köpüğü kullanın. Mentollü olanlar sakalınızı sertleştirir ve gözeneklerinizi kapatır.
• Sakallarınızı ters yönde kesmeyin,
her zaman kılların uzadığı yöne doğru tıraş olun. Aksi taktirde kıl dönmesi ve batık sorunu yaşayabilirsiniz.
• Tıraş olacağınız jilet bıçağının temiz olmasına önem gösterin.
• Çene ve boynun en son sırada tıraş edilmesi gerekir. Böylece su ve köpük, sakalların en sert olduğu bu bölgeleri yumuşatmak için cilt üzerinde daha uzun süre kalır.
• Tıraştan sonra kolonya ya da alkollü after-shave'ler kullanmayın, bunun yerine alkolsüz nemlendiriciler kullanın. Böylece cildiniz beslenir ve yumuşar.

Erkekler İçin Bakım kürleri :

Normal ve karma ciltler için;
10'ar ml soya yağı ve Hint yağı, 20 ml badem yağı ve 30 ml zeytinyağı iyice karıştırılarak şişeye konur. Bir pamukla yumuşak dokunuşlarla yüzünüze ve boynunuza yedirdiğiniz maskeyle cildinizin doğal temizliğini sağlayabilirsiniz.

Yağlı ciltleri temizlemek için;
1 yumurta şansı, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 3-4 damla limon suyunu iyice karıştırıp krem kıvamına getirin. Elle yüze ve boyna sürüp 10 dakika bekleyin, sonrasında da ılık suyla durulayın.

Cildinizi derinlemesine temizleyip siyah noktalan gidermek için limon peelingini kullanabilirsiniz.

2 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı yulaf unu ve 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeği iyice karıştırılır ve biraz da su eklenerek lapa haline getirilir. Dairesel hareketlerle 2-3 dakika boyunca cilt temizlenir, sonra ılık suyla yıkanır.

 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar


Üst Alt