Cilt Toniği Nedir? Nasıl Uygulanır? Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

bilişimcii

bilişimcii

Üye
    Konu Sahibi
Cilt Toniği Nedir? Nasıl Uygulanır? Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?
İçerisinde sakinleştirici, rahatlatıcı ve arındırıcı maddeler bulunan, cildin ölü hücrelerden temizlenmesini sağlayan losyonlara tonik adı verilir. Kadın-erkek herkes cilt temizliği yaparken, toniğe ihtiyaç duyar. Cilt toniği, cildinizde gün boyu biriken kirleri temizlerken, aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Her gece yatmadan önce temiz cilde uygulanan toniğin faydalarını ve kullanım şeklini sizlerle paylaştık.



Cilt temizliği sağlıklı bir cildin olmazsa olmazları arasındadır. Cilt temizliğinde etkili özellikte olan losyonlar ise genel olarak cilt toniği olarak adlandırılmaktadır. Gün boyunca çevresel faktörlerden dolayı kirlenen ve tıkanan cilt gözeneklerinin temizlenmesi için her gece yatmadan önce cilt toniği kullanımı neredeyse şarttır denebilir. Cilt toniği kozmetik ürünler arasında en fazla çeşitliliğe sahip ürünler arasındadır. Bu nedenle cildi sıkılaştıran ve ölü hücrelerden arındıran özelliğe sahip olan cilt tonikleri tercih edilmelidir.

Cilt toniği kullanımı sadece kadınlara özgü olmayan, cilt sağlığına önem veren erkeklerin de kullanabileceği bir kozmetik ürünüdür. Alkollü ve alkolsüz olarak piyasada bulunan cilt toniği seçenekleri arasından cilt yapınıza en uygun olanlar tercih edilmelidir.

Bu noktada cilt tipinin yağlı ya da kuru olması esas alınırken, cildi sağlıklı bir şekilde temizleyip besleyecek olan cilt toniklerinin seçimi oldukça önemlidir.

Cilt Toniği Nedir?



Cilt toniği, gün içinde sigara dumanı ve hava kirliliği gibi nedenlerden dolayı tıkanan ve kirlenen cildin temizliği için kullanılan özel bakım sularıdır. Tonik kullanımı öncesinde cildin temizlenmiş olması dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Her cildin kendine has yapısı olduğundan tonik seçerken de cilt yapısı baz alınmalıdır. yapan kadınların özellikle ciltlerinin tamamen makyajdan temizlenmiş olması gerekmektedir. Profesyonel kozmetik markaları tarafından hazırlanan özel cilt toniklerinin yanı sıra, evde doğal yollarla cilt toniği hazırlamak da mümkündür.

Cilt Toniği Nasıl Uygulanır (Kullanılır)?



Cilt toniği uygulaması son derece basit olan ve cilt bakımına önem veren herkesin rahatlıkla yapabileceği bir işlemdir. Temiz cilde uygulanması doğru olan cilt toniği için, cilt tipine uygun bir tonik ve pamuk yeterli malzemelerdir. Temizlenmek istenen cilt için bir parça pamuğa dökülen tonik yardımıyla cildi temizlemek mümkündür. Uygulanan tonik sonrasında pamuk çok fazla kirlendi ise, tonik bir kez daha tekrarlanmalıdır. Tonik pamuk yardımıyla cilde uygulanabileceği gibi, püskürtmeli bir kap yardımıyla da tüm yüze eşit miktarda dağıtılabilir. Bu şekilde tonik direkt olarak cilde temas ettiği için, cilt temizliği daha etkili olacaktır. Cilt toniği kullandıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalardan biri nemlendiricilerdir. Temizlenmiş cildinizi tonikle sildikten hemen sonra cilt tipinize uygun olan bir nemlendirici mutlaka kullanmalısınız. Bu şekilde çok daha sağlıklı bir cilt yapısına ulaşmış olursunuz.

Cilt Toniğinin Çeşitleri Nelerdir?



Kozmetik firmalarının cilt bakımına özen gösterenlerin hizmetine sunduğu ürünler arasında cilt tonikleri, çeşitlilik bakımından oldukça zengin yelpazeye sahiptir. Bunlar arasında yer alan alkollü ve alkolsüz cilt tonikleri yağlı, kuru ve karma cilt yapısına sahip olan kişilerin kendileri için en uygun olan seçenekleri kullanabilecekleri çeşitleridir. Diğer yandan besleyici ve sıkılaştırıcı özellikte olan cilt tonikleri de, cildi temizlerken aynı zamanda da besleyip sıkılaşmasını sağlamaktadır. Bunların yanında yine kozmetik firmaların ürettiği ve içerisine katılan maddenin özellilerinin de kullanılabildiği; limon, ve pirinç toniği gibi tonik çeşitleri de bulunmaktadır. Bir de doğal tonikler vardır ki yazımızda yer vermeden geçmeyelim; gül suyu veya soda yani madeni su.

Bunlar içerisinde hiçbir kimyasal katkı maddesi bulunmayan, alerjik bir durumun olmadığı sürece her cilt yapısına uygulanabilecek, faydalı, doğal toniklerdir. Her gece yatmadan önce tonik kullanmak cildin sağlıklı olmasını, makyaj ve hava kirliliğinin neden olacağı sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerinin önlenmesini sağlar.

Cilt Toniğinin Faydaları Nelerdir?



Cilt gözeneklerinin nefes alması, sağlıkla parlayan bir cildin başlıca kuralları arasındadır. Bunun için etkili olan cilt tonikleri de cildin kirinden arınarak daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca sıkılaştırıcı etkisi olan tonik çeşitleri kullanımı sonrasında çabuk kirlenmeye müsait olan büyük gözeneklerin küçülerek daha az kirlenmesine neden olmaktadır. Günlük kullanıma uygun olan cilt tonikleri sayesinde her gün cildin tazelenmesi ve cilt üzerinde koruyucu bir katman oluşturmak basit bir silme işlemi ile mümkündür. Siyah noktaların cilt yüzeyinden arınmasında son derece etkili olan tonik, aynı zamanda sivilce oluşumunu da önlemekte etkilidir. Cilt toniklerinin en önemli faydası ise, ciltteki nem ve yağ düzeyini dengeleyerek, yağlı ciltlerin aşırı parlamasını, kuru ciltlerin de yıpranmasını önlemeye yardımcı olmasıdır.

Kaynak:







 


maxirabit

maxirabit

Üye
En iyisi maske yapmak, kökten çözüm :D

Saçlarım ipek gibiii
 
  • Beğen
Tepkiler: bilişimcii
bilişimcii

bilişimcii

Üye
    Konu Sahibi
İsteye göre diyelim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: maxirabit


Üst Alt