En ucuz konuşma Turkcell'de. Aksini iddaa eden ? / 9 Ekim 2007

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En ucuz konuşma Turkcell'de. Aksini iddaa eden ? / 9 Ekim 2007
Telefon operatörlerine fazladan ödeme yapmayı hazmedemeyip, her operatörden hat alıp o anki kendimce uygun tarifeyi kullanmaya çalışıyorum (Turkcell'den kontörlü ve kontörsüz toplam iki, Vodafone'dan kontörlü ve kontörsüz iki, Avea'dan [Aria olduğu zamandan kalma] faturlı bir adet hattım var). Avea'nın hepsibir tarifesi uygun fiyata olduğu için kullanma kararı almıştım ilk açıklandığında (zaten hattım vardı gittim bu tarfieyi seçtim), fakat iş yerimde çekmiyor. İşyerim İstanbul Göztepede Bağdat cad. ile Minibüs caddesinin tam ortasında yani merkezi bir yerde onun için tekrar ıskartaya aldım hattı, çünkü kullanamıyorum Bu sorun cuma günü itibariyle hala geçerli. Direkt "tu kaka" demedim elbet; defalarca aradık mesaj attık Şubat 2004'ten beri yok Avea. Turkcell'de ilk başlarda yoktu. Fakat aradık onlarıda defalarca ve 6 ay içinde olay çözüldü. İlginçtir Telsim her daim var. Bir itirafta bulunayım Ofis zemin katta. Evim ofise çok yakın (200 mt var yok ama 3. kat) bütün hatlar tam kapasite çekiyor. Evim'de Avea %70 problemsiz, Vodafone %90-95 problemsiz; Turkcell'de ise problem hatırlamıyorum. Vodafone'u her daim kullanıyorum sabit hatları çok ucuza arayabiliyorum. Ve ben büro dışındayken aramak zorunda olduklarımı sabit hatlarından arıyorum. Şehir dışındaki görüşmelerimde de benim kurtarıcım. Cep to cep tarifesi açıklandığında da hemen gittim bir kontörlü hat aldım. Oldukça uygun bir fiyattı her yere 2 kontör ama sürekli 250 üstü kontör yüklemek yerine 500 yükledim çünkü kontör birim fiyatı düşüyordu ve çok makül bir fiyattı hesapladığıma göre 22 krş. a geliyor. Ama Turkcell yeni tarifelerini çıkarınca ki özellikle hepsibir. Dün hesap ettim ve Telsimle kıyaslayıp hemen gidip bir 500 kontör aldım. Şimdi hesaplarımı aşağıda göstereyim.

Kontör......Konbara Kontörü.........Fiyat.............kontör/ytl

100............... 20....................... 14.5.............. 0.12083

250................50.........................33.5..............0.11166

500...............125........................62.................0.09920

1000.............300.......................115..............0,08846

Kontör birim fiyatını hesap ederken hediye kontörleride hesaba kattım.

Buna göre Birfiyat tarifesinin her yöne 2 kontör aranması için gereken alt limit yerine 500 kontör yüklenirse her yöne aramanın dakikası 0.2 ye geliyor (aslında 0.1984) bu çok makul bir fiyat. Bir sonraki ay 500 kontör çok azalmadı ve yükleyemedik 0.496 ytlye geliyor dakikası. Hepsi bire geçmeseydik normal arama 4 kontör olduğunda ödeyeceğimiz 0.3968 bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Sürekli 500 yükleyebilecekler için çok makul bir tarife. Bu tarife 250 kontör yükleyenler için hesaplanınca; dakikası 0.22332 ytl ama 2. ay kontörümüz bitmedi ve yükleyemedik. 5 kontöre aradık 0.5583 ytl. Bu tarifeye geçmeseydik 0.44664 arayacaktık. Diyelim ilk ay 500 yükledik ve ikinci ay 250 yükleyip tamamen bitirdik. 500 (konbara ile birlikte 625) kontör/ay ortalaması çok dediğimizde. ki buda 375 (konbara ile 462.5) ediyor. Bu hesaba göre birim kontör .10224 ediyor bunda ise (2 ay 250 üstünde yükledik ve heryöne 2 kontör) 0.20648 ediyor görüşmelerimizin dakikası.

500 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.0.1984 ytl/dk , 2. ay kontör yüklenmezse her yöne 5 kontör/dk 0.496 ytl/dk.

250 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.22332 ytl/dk, ikinci ay yüklenmezse her yöne 5 kontör/dk. 0.5583 ytl/dk.

ilk ay 500 + ikinci ay250; her yöne 2 kontör/dk (ortalama) 0.20648 ytl /dk.

Vodafone da ise benze terife aynı yöntemle hesap edilirse

Kontör........Hediye Kontör.........Fiyat..........kontör/ytl

100..................-...................... 15............... 0.15

250..................-......................32.5...............0.13

500..................-......................59..................0.118

1000...........................yok.....................................

500 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.236 ytl/dk , 2. ay kontör yüklenmezse her yöne 4 kontör/dk 0.472 ytl/dk.

250 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.26 ytl/dk, ikinci ay yüklenmezse her yöne 4 kontör/dk. 0.52 ytl/dk.

ilk ay 500 + ikinci ay250; her yöne (ortalama) 0.244 ytl /dk.

Galiba bu sefer Turkcell daha avantajlı. (Avea ıskartada hesaplamadım. Bana uygun olmuyor işte çekmiyor. Ve arayanlar bulamıyor. Ben arayamıyorum v.s.) ama onada bakınca

Avea

500 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.24 ytl/dk , 2. ay kontör yüklenmezse her yöne 4 kontör/dk 0.48 ytl/dk.

250 kontör yüklenirse; her yöne 2 kontör/dk dakikası 0.264 ytl/dk, ikinci ay yüklenmezse her yöne 4 kontör/dk. 0.528 ytl/dk.

ilk ay 500 + ikinci ay250; her yöne (ortalama) 0.248 ytl /dk.

Bu sefer Turkcell kontörlüde ucuza geliyor darısı diğer operatörlere. Ayrıca şunuda not olarak eklemek istiyorum. 100 kontör zorda kalmadıkça alınmamalı. Endüşük alınması gerekn kontör 250'lik. En optimumuda 500 lük gibi geliyor bana. 1000 kontör çok konuşanlar için iyi olabilir ama bu kadar ne konuşulabilir telefonda bilemiyorum. Tabiki bu benim için alışkanlıklarım açısından düşünülmüş bir durum. Ben telefonla görüşmeyi, acil problemleri çözmek ve yüzyüze görüşmeyi planlamak (randevu almak) için kullanıyorum.
Var mı aksini iddia eden? :oke:

Ozan

Ozan

Admin
Turkcell KONTORLU HATLAR kalitesine göre uygun olmaya başladı evet, özellikle Nar olaylarından sonra çok uygun hale geldi kaliteli hizmet, ancak FATURALI hatlarda bir değişiklik yada avantaj yok.

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
tüm operatörleri aramada avea hepsibir

bulunduğun operatörler arası konuşacaksan ve uzun süreli olacaksa vodafone uzun lafın tarifesi

turkcellde ne var bulamadım?

konuşma süreleri ve harcanan kontöre göre kıyaslama yapalım hangisi en kazık?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Seyfettin yazıyı baştan sona okursan hepsibir 0.25 kuruş, turkcell yukarıdaki yazıya göre 0.19 kuruşa geliyor. Sence hangisi daha uygun.?

Ama lütfen baştan sona oku :oke:

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
merak etme baştan sonra okudum ancak sürekli 500 kontör yüklemek herkesin harcı değil senin dediğinde heray 500 kontör yükleme şartı getiriliyor yani heray 62 ytl? bu mudur yani?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Zaten demek istediğim buydu. 500 kontör yükleyen kalburüstü kullanıcılar için turkcell en iyisi. :oke:

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
olsun neticede herkes ayda 500 kontör yani 62 ytl verecek durumda değildir turkcellin uyanıklığı güyya en ucuz bizde diyecek neyse bu tür oyunları çocuklar bile yemez turkcell yedireceğini sanıyor galiba bu konudaki son söz :

tüm operatörleri aramada avea hepsibir

bulunduğun operatörler arası konuşacaksan ve uzun süreli olacaksa vodafone uzun lafın tarifesi :locked: :locked: :locked:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Turkcell demiyor ki zaten en ucuzu biziz diye. Bu yazıyı nette gördüm ve paylaşmak istedim turkcell'in böyle bir iddiası yok.

Bence her zaman turkcell dakikası 10 YTL olsa bile. Tercih meselesi tabi :oke:

__Midas__

__Midas__

Üye
Burdakilerin birçoğu öğrenci bende dahil ve telefonu elimizden hiçbirşekilde bırakmıyoruz, saatlerimizi telefonla harcıyoruz ,Turkcell bizim için en son secenek olmalı bence ama hepimizin birer Turkcell hattı var,,
herzaman turkcell in uygun bir tarifesi bulunur, arada nar kontör, nar sms derken Turkcell göze batıyor, fakat iş konuşmaya gelice öyle değil en uygun tarife bizbize canımın 3ü ile 100 kontör vererek 4 saat konuşabilirsiniz aralıksız (15 ytl) fakat cepsaat ile 30 kontöre kurtulabiliyosunuz, avea yı bilmiyorum.
Demek istediğim şu, tarifeler kalburüstü kullanıcılar için uygun fakat biz öğrenci kesimini tatmin etmiyor ve biz çoğunluğuz:)

hayalet114

hayalet114

Üye
Burdakilerin birçoğu öğrenci bende dahil ve telefonu elimizden hiçbirşekilde bırakmıyoruz, saatlerimizi telefonla harcıyoruz ,Turkcell bizim için en son secenek olmalı bence ama hepimizin birer Turkcell hattı var,,
herzaman turkcell in uygun bir tarifesi bulunur, arada nar kontör, nar sms derken Turkcell göze batıyor, fakat iş konuşmaya gelice öyle değil en uygun tarife bizbize canımın 3ü ile 100 kontör vererek 4 saat konuşabilirsiniz aralıksız (15 ytl) fakat cepsaat ile 30 kontöre kurtulabiliyosunuz, avea yı bilmiyorum.
Demek istediğim şu, tarifeler kalburüstü kullanıcılar için uygun fakat biz öğrenci kesimini tatmin etmiyor ve biz çoğunluğuz:)

:oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke::oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Bende öğrenciyim ama her birimizde turkcell hattı var değil sadece turkcell hattı var bende. Çünkü yıllardır aa burada çekmiyor demedim veya -1. katta okulda millet vodafone şurdan mı çekiyor burdan mı derken ben telefonla konuşuyordum.

Umarım anlatabilmişimdir. :oke:

targa911

Üye
saol paylaşım için bir turkcelli olarak

sonbela

sonbela

Üye
mesaja ne diyeceksin dostum turkcellde mesaj 2 kontor sebeke içi sebeke dısı farketmiyor wodafone da 1 kontor yurt içi her operatore hem wodafone ve avea bedava mesaj veriyor 100 kontore 100 mesaj. 2side herkese ögrenci veriyor ama turkcell ögrenci kimligi olmadan vermiyor hem turkcelli normal vatandas kendi şebekesinden biriyle dakikası 4 kontore konusuyor bumu ucuz

Ozan

Ozan

Admin
Avea'da da SMS 1 kontör ( GPRS üzerinden gönderme seçenegi etkin olursa )

kaan22

Üye
ya turkcell kullanılmaz ya bende daha önce turkcell vardı ama vodafone a geçmek zorunda kaldım ya 100 kontör yüklüyorum turkcelle deil 3 ay 1 hafta gidio vodafone bana 20 kontör yüklü hat aldım 3 ay gitti halen 8 kontör var

ferdix5

ferdix5

Üye
birde bizbize kampus lü iseniz çok güzel 10dksı 1knt :) ama sadece kampüslülerle

ceyhans31

ceyhans31

Üye
Ben bir turkcell kullanıcısıyım ama acıkcası cok kazık bir hat oldugunu dusunuyorum. cunku arkadasın dedigi gibi belki kontor birim fiyatı olarak belki turkcell en ucuzu ama sonucta ben bir telsimliyi ya da avealıyı aradıgımda 8 kontor gidiyor. aynı durum aveada ise dakikası 2 kontor... sen bu birim fiyatları birde bu rakamlarla carptıgında asıl fiyat farkı o zaman ortaya cıkıyor bence. zaten bende en kısa zamanda avea ya da telsim hat almayı dusunuyorum.

ceyhans31

ceyhans31

Üye
ha bu arada demin sölemeyi unuttum, turkcellde mesaj atmak 2 kontor ama diger hatlarda boyle degil. örnegin aveada bildigim kadarıyla 1 kontor. ayrıca kontor yukledikce de ucretsiz mesajda veriyor. madem turkcelldeki konbara kontorlerini de birim fiyattan dusuyorsunuz. o zaman aveadan da bu mesajlar dusulmeli... uzun lafın kısası bence turkcell tek basına kullanılacak hat degil. belki baska bir hatla birlikte kullanılabilir...

Üst Alt