En Güzel Pasta Tarifleri

Sponsorlu Bağlantılar

Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En Güzel Pasta Tarifleri
Cennet Pasta



HAMUR:
- 200gr. tereyağ/margarin,
- 50gr. şeker,
- bir paket vanilya,
- 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
- 200-250gr. un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

BEZE:
- 2 yumurta akı,
- 50gr. şeker,
- bir fiske tuz,
- 2 avuç file badem

KREMA:
- 200-250gr. çiğ krema,
- bir vanilya,
- 30-40gr. şeker,
- bir paket krema sertleştirici
- VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
- mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )

Hazırlanışı:
1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun
üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.
2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.
3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.
4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin.

________________________


Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta



Malzemeler:

100 gr. tereyağ
100 gr. şeker
bir paket vanilyalı şeker
2 yumurta
bir fiske tuz
200 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 - 400 gr. frenk üzümü
beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr. şeker kullandım)
Fırını 180 C’ye ısıtın.

Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.
26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.
Mutfak tezgahında soğutun.

________________________


Yastık Kek



Malzemeler:- 300gr. dondurulmuş kırmızı meyve (mine: sadece bögürtlen)
- 250gr. tereyağ
- 220gr. şeker
- 4 yumurta
- 340gr. un
- 100gr. beyaz çikolata ( mine: 150gr. yoğurt)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- arzu edilirse limon kabugu rendesi

Hazırlanışı:
1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin. Fırını 180° C’ye ısıtın.
2- Yağı mikserle iyice çırpın. Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın.
3- Fırın tepsisini iyice yağlayın. Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün. Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor. Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın. Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin. Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin. İyice karıştırın. Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin. Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak.
Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın. 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testini mutlaka yapın.
4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz. 30gr. bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor. Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz.

________________________


Hareli Pasta



Malzemeler:
TABAN

- 125gr. margarin (eritmeden)
- 300gr. un
- 50gr. şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

KREMA
- 125gr. margarin (eritmeden)
- 5 yumurta
- 250gr. şeker
- 750gr. Speisequark (ya da alternatif)
- 1 paket vanilyali pudding
- 1/2 çorba kaşığı kakao (arzuya göre miktar değişebilir)

Hazırlanışı:
1- Şekeri, yumurtayı, margarini, unu ve kabartma tozunu iyice karıştırarak tabanı hazırlayın. Yağlanmış kelepçeli kalıba (28cm’lik)yerleştirerek, kenarlarını 2cm. kadar yukarı çekin. Elinizle düzeltin.
2- Fırını 175° C’ye ısıtın.
3- Krema malzemelerini mixerle çırparak hafif akışkan bir krema hazırlayın. Kremanın 1/4′ünü ayırın ve kakao ile karıştırın. Tart hamurunun tam ortasına 2 kepçe beyaz krema dökün. Beyaz kremanın tam ortasına gelecek şekilde 1 çorba kaşığı kakaolu krema dökün. Bütün malzeme bitene kadar bu şekilde çalışın. Isınmış fırında 1 saat pişirin. Kesmeden önce 2 saat bekletin.

________________________


Donauwelle



KEK

- 200gr. margarin
- 200gr. şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 300gr. un
- 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
- 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao

ÜSTÜ İÇİN

- 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gr., kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml.)
- 4 paket Dr. Oetker tart jölesi
- 1/2 L. süt
- 100gr. şeker
- 40gr. Palmin
- 50gr. vanilyalı Pudding tozu
- 200gr. Tereyağ veya margarin

Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gr. Palmin. VEYA: 150-200gr. bitter çikolata

1- Fırını 175° C’ye ısıtın. Margarini ve şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları teker teker yedirin. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın. Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin. Üzerini biraz düzeltin.
2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin.
3- 175° C’de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki iyice soğutun.
4- Yaklaşık 1L. (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın. İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın. Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !).
5- 1/2 L. sütü, 100gr. şekeri ve 40gr. Palmin’i birlikte kaynatın. 50gr. toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın. 1 dakika kadar pişirin. Kenara alıp, iyice soğutun. 200 gr. margarini köpürene kadar çırpın. Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor). Jölenin üzerine sürün. Buzdolabında iyice soğutun.
6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın. Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin. Puddingli katın üzerine döşeyin. Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın.

________________________


Güllü Pasta



RULO HAMURU

- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

İÇİ

- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti

1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz.
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz.

________________________


Humuslu Kek



Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardagi dövülmemis hashas
1 su bardagi findik ici (cok ince)
1 su bardagi kokosnus ( hindistancevizi)
1 su bardagi sıvı yağ
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un (cok fazla degil)

Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice cırpıldıktan sonra diger malzemeler sırasıyla katılır en son un ilave edilir.200 C de pisirilip servis yapılır istege baglı üzerine findık serpebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny ve minoo

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
314
PALA.
Cevap
0
Görüntüleme
763
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
432
Gulu Gulu
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
392
rear2011


Üst Alt