Emek hırsızlarının konularınızı kendi sitelerin paylaşmalarına izin vermeyin!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emir

Emir

Üye
    Konu Sahibi
Emek hırsızlarının konularınızı kendi sitelerin paylaşmalarına izin vermeyin!!!!
Degerli Maxicep hepimiz birer konu açmışızdır o konu için ugraşıp emek verip siteye katkıda bulunmuşuzdur Ama bazı önlemler anılmadıgından emek hırsızları hemen bir üyelik alarak bizim o kadar ugraşıp emek verdigimiz oyunu kendi sitelerinde kopyala yapıştır ile kendi konularıymış gibi gururla paylaşırlar ben 2-3 tane cep sitesinde gezdim ve gözlemlemledim hepsini benim ve adını vermek istemedigim arkadaşlarımın oyunlarını kendi sitelerinde kendi konularıymış gibi paylaşıyorlar ama bilmiyorlarki ben o oyunu java emusuyla açıp en güzel yerlerinin fotosunu çekip bir bir image sahack a upload yapıp siteye koyuyorum ve oyunun kurlumunun açıklamasını yapıyorum ve sizlerle gururla paylaşıyorum ugraşmayın diye rar şifresi koymuyorum ama adamlar indiriyor önizlemenin adresini kopyalıyor yazıları kopyalayıp yapıştırıyor birde kendinin paylaştıgına ve ugraştıgına dair emege saygı demezmi tam beni çıldırtıyor:off: onun için sizlere bir tavsiyede bulunacam kardeşlerim her yüklediginiz oyunun önizlemesine maxicep logosunu veya maxicep.com da paylaşıldıgına dair bir yazı koyun ve oyun,uygulama vs herneyse rar'a atın rar'ı da şifreleyin maxicep.com koyun tabi benim amacım tavsiye Saygılarımla Emir...

• Beğen
Tepkiler: Salih Baba™

gokberkgovercin

gokberkgovercin

Üye
Kesinlikle katılıyorum.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ne yaparsanız yapın önüne geçemezsiniz defalarca da önerisi yapıldı ...
Sonuçta ben de sen de o da paylaşımını bir yerden alıyor kendi kendine oyun yapan var mi forumda :)

Cynical

Cynical

Üye
Rar şifresi telefondan dosya indiren kullanıcılar için iyi olmaz. Önizlemeyi de; siteye üye olup, bir konuyu kopyalayacak kadar internet bilgisi olan biri her halükarda değiştirir.
Bu olayın önüne geçilmesi zor. Burası dahil her yerde oluyor ve olacak... Böyle konuları görünce merak etmiyor da değilim hani, acaba o oyun ve programları üreten insanlar ne düşünüyorlar.

Emir

Emir

Üye
    Konu Sahibi
Ne yaparsanız yapın önüne geçemezsiniz defalarca da önerisi yapıldı ...
Sonuçta ben de sen de o da paylaşımını bir yerden alıyor kendi kendine oyun yapan var mi forumda :)
Enes kardeşim bence yapacagımız bu uygulama onlara gerçekten baya olmasa bile birazda olsun zorluk çektirecek zaten bildigimiz gibi bütün paylaşım forumlarında reklam vermek yasak önüne geçemesek bile hiç olmassa önlerine bir adım daha engel olmuş oluruz daha önce uyarı yapılmış olabilir ama bu uyarı deil bu bir adım zorluk ben orada kendi oyunlarımızı yazmışım ora aslında konu olacaktı düzeltemiyorum eklenti düzenleme özelligim adminler tarafından el konuldu :( forumda sanırsan kimse kendi oyununu yapmıyor

--------------- Ekleme ---------------

Rar kodu telefondan dosya indiren kullanıcılar için iyi olmaz. Önizlemeyi de; siteye üye olup, bir konuyu kopyalayacak kadar internet bilgisi olan biri her halükarda değiştirir.
Bu olayın önüne geçilmesi zor. Burası dahil her yerde oluyor ve olacak... Böyle konuları görünce merak etmiyor da değilim hani, acaba o oyun ve programları üreten insanlar ne düşünüyorlar.
Sevgili kardeşim zaten çogu telefon rar lı dosyaları indirmiyor sadece java,sis uzantılı dosyaları indiriyor bunun önüne geçilemeyecek biliyorum amacım bir adımda olsun onlara zorluk çektirmek oyun ve program üreten insanlar da önüne geçemez dünyada milyonlarca internet sitesi var adamlar hangi biriyle ugraşşın tabi bu bizim içinde geçerli ama dedim gibi birazcıkda olsun onlara zorluk çektirecek

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Degerli Maxicep hepimiz birer konu açmışızdır o konu için ugraşıp emek verip siteye katkıda bulunmuşuzdur Ama bazı önlemler anılmadıgından emek hırsızları hemen bir üyelik alarak bizim o kadar ugraşıp emek verdigimiz oyunu kendi sitelerinde kopyala yapıştır ile kendi konularıymış gibi gururla paylaşırlar ben 2-3 tane cep sitesinde gezdim ve gözlemlemledim hepsini benim ve adını vermek istemedigim arkadaşlarımın oyunlarını kendi sitelerinde kendi konularıymış gibi paylaşıyorlar ama bilmiyorlarki ben o oyunu java emusuyla açıp en güzel yerlerinin fotosunu çekip bir bir image sahack a upload yapıp siteye koyuyorum ve oyunun kurlumunun açıklamasını yapıyorum ve sizlerle gururla paylaşıyorum ugraşmayın diye rar kodu koymuyorum ama adamlar indiriyor önizlemenin adresini kopyalıyor yazıları kopyalayıp yapıştırıyor birde kendinin paylaştıgına ve ugraştıgına dair emege saygı demezmi tam beni çıldırtıyor:off: onun için sizlere bir tavsiyede bulunacam kardeşlerim her yüklediginiz oyunun önizlemesine maxicep logosunu veya maxicep.com da paylaşıldıgına dair bir yazı koyun ve oyun,uygulama vs herneyse rar'a atın rar'ı da şifreleyin maxicep.com koyun tabi benim amacım tavsiye Saygılarımla Emir...

Haklısında Haksızsında...
Neden mi?
Bir kere Türk forumlarının nerdeyse her biri aynı.Temeli Kopyala/Yapıştır üzerine kurulu bu yüzden de bilgi seviyesi yerlerde forumlarda.Üye oldugum her site kendisinin en iyi oldugunu idda eder.2 bin üyesi olanda 200.000 üyesi olanda 2 Milyon üyesi olanda...Hepsinin en büyük ortak noktası cep.Ve o cep başıda NOKIA fancılığı çeker.Sanki NOKIA dan başka cep telefonu yok.Neyse buraları geçip sadete gelelim.Sonuçta hepimiz bir yerlerden buluyoruz.Kimimiz yerli kimimiz yabancı sitelerden buluyoruz.Keşke senin gibi her konuyu ekleyen kişi açıklamasını yapsa üzerine birşeyler koysa.Bazen kopyala/yapıştır olayı o kadar ileriye gidiyor ki hatalı olan şeyleri bile açıklama yapmadan ekliyor.Örnek mi vereyim hemen.Ben Sony Ericcson P1İ modelini kullanıyorum.Cihazı aldım format atmam gerekli tabi nasıl atılacagını bilmiyorum.Bu forumda dahil konu aynen şöyle heryerde FOrmat atmak için jogdial yukar*jogdial asagı asagı*jog dial yukarı.Ya iyi güzel kardeşim tamam ama nerde yapacagız nasıl yapacagız jog dial ne.BU sitede dahil her yeri gezdim her yerde aynı hatta konu başına koyulan yıldızlar bile.Bunu yapan yeni üye de değil admin.EE şimdi ne anladım ben.Neyse biraz tesadüf sonucu öğrendik başka bir forumda üyenin biri yorum yapmış şurda şu şekilde yapacaksın diye ki öyle üstesinden geldim.Sonuç olarak eğer başka siteden oldugu gibi alanlar hiç birşey demeye söylemeye hakkı yok.Ama buldugu dosyayı altarnatif link verir resim ekler açıklama yapar kısacası emek sarf eder üzerine birşeyler koyar o zaman bende tepkisinde sonuna dek destek veriirm.Bu kadar çok forum sitesi bir birleriyle didişeceklerine birlik olsalar her bölüm aktif olsa ilgilenenler olsa bakın o zaman nasıl farklılık oluşuyor yurt dısından örnek isteyen varsa işte size site
xxxxx.com.Reklam değil alın inceleyin.Öldü diye hitap edilen UIQ3 platformu bile nasılda aktif.Büyüklük üye sayısıyla değil.O sitenin aktifliği ile ölçülür .SAYGILAR

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Öyle olursa dosyayı indiren üyeler de zorluk çeker ve uğraşacağına gider başka bir yerden indirir hit düşer :)
Bak benim kaç tane paylaşımım var kendi yorumlarımı bile çalıyorlar , bizzat yazdığım destek yorumlarını çalıyorlar yapacak birşey yok çalan ile emek veren zaten bir olmuyor bknz Maxicep :)
Bazı şeyleri hazmetmek gerekiyor :)

kur

kur

Üye
bu tur hirsizligin engellemenin yollari forum yoneticilerine bagli:
ornek :her yayinlanan yazi ve resmin ustune bir kac tane (MAXICEP) damgasi vururlar.
kopya-yayin yapanlar; maxicep yazisini kaldirmak icin ugrasamazlar...

ViperRKO

ViperRKO

Üye
dosyaya rar şifresi falan koymak yerine mesela prostreet oyunu vericez ,
Winrar yapmıyacaz o oyunu , Oyunun İsmi NFSPS İse Onu NFSPS_maxicep.com falan yapıcaz.
Öyle Olacak Ancak. Resimlerede Dediğin Gibi Maxicep Logosu Veya Yazısı Koyacaz.
Acıklamayada farketmeden araya maxicep yazıları :D farketmeden ama

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
O paylaşımdan üye nasıl yararlanacak zorlaştırmaya çalışmayın ...

Emir

Emir

Üye
    Konu Sahibi
bu tur hirsizligin engellemenin yollari forum yoneticilerine bagli:
ornek :her yayinlanan yazi ve resmin ustune bir kac tane (MAXICEP) damgasi vururlar.
kopya-yayin yapanlar; maxicep yazisini kaldirmak icin ugrasamazlar...
Kardeşim bir ata sözü var belki duymuşundur akıl akıldan üstündür adamlar kos kocam siteyle ilgileniyor adminler belki akıllarına gelmedi ve ben konuyu açarkende belirttim TAVSİYE diye anladınmı bizde biliyoruz maxicep adminlerinin bu tür ugraştıgını :oke: :oke:

ViperRKO

ViperRKO

Üye
Turkishcowboy en azından dosyanın isminin sonuna maxicep.com koyulabilir. acıklama sart deil.

aryscat

aryscat

Üye
Java oyunlarda oyunu açıp png lerin birine maxicep ve paylaşımcının adını yazabilirsiniz... Melodilerde özelliklerden albüm adı sanatçı adı gibi bilgileri değiştirebilirsiniz. Sis oyun ve programlarda binpda gibi intro yaptınızmıydı işlem tamamdır arkadaşlar.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Onu değiştiremeyecek değil mi ?
Siz beni anlamıyorsunuz neyse Negative anlatır umarım ...

Emir

Emir

Üye
    Konu Sahibi
Haklısında Haksızsında...
Neden mi?
Bir kere Türk forumlarının nerdeyse her biri aynı.Temeli Kopyala/Yapıştır üzerine kurulu bu yüzden de bilgi seviyesi yerlerde forumlarda.Üye oldugum her site kendisinin en iyi oldugunu idda eder.2 bin üyesi olanda 200.000 üyesi olanda 2 Milyon üyesi olanda...Hepsinin en büyük ortak noktası cep.Ve o cep başıda NOKIA fancılığı çeker.Sanki NOKIA dan başka cep telefonu yok.Neyse buraları geçip sadete gelelim.Sonuçta hepimiz bir yerlerden buluyoruz.Kimimiz yerli kimimiz yabancı sitelerden buluyoruz.Keşke senin gibi her konuyu ekleyen kişi açıklamasını yapsa üzerine birşeyler koysa.Bazen kopyala/yapıştır olayı o kadar ileriye gidiyor ki hatalı olan şeyleri bile açıklama yapmadan ekliyor.Örnek mi vereyim hemen.Ben Sony Ericcson P1İ modelini kullanıyorum.Cihazı aldım format atmam gerekli tabi nasıl atılacagını bilmiyorum.Bu forumda dahil konu aynen şöyle heryerde FOrmat atmak için jogdial yukar*jogdial asagı asagı*jog dial yukarı.Ya iyi güzel kardeşim tamam ama nerde yapacagız nasıl yapacagız jog dial ne.BU sitede dahil her yeri gezdim her yerde aynı hatta konu başına koyulan yıldızlar bile.Bunu yapan yeni üye de değil admin.EE şimdi ne anladım ben.Neyse biraz tesadüf sonucu öğrendik başka bir forumda üyenin biri yorum yapmış şurda şu şekilde yapacaksın diye ki öyle üstesinden geldim.Sonuç olarak eğer başka siteden oldugu gibi alanlar hiç birşey demeye söylemeye hakkı yok.Ama buldugu dosyayı altarnatif link verir resim ekler açıklama yapar kısacası emek sarf eder üzerine birşeyler koyar o zaman bende tepkisinde sonuna dek destek veriirm.Bu kadar çok forum sitesi bir birleriyle didişeceklerine birlik olsalar her bölüm aktif olsa ilgilenenler olsa bakın o zaman nasıl farklılık oluşuyor yurt dısından örnek isteyen varsa işte size site
xxxxx.com.Reklam değil alın inceleyin.Öldü diye hitap edilen UIQ3 platformu bile nasılda aktif.Büyüklük üye sayısıyla değil.O sitenin aktifliği ile ölçülür .SAYGILAR
kardeşim tamam haklısınız pişman oldum açtıgıma herkezden negatif yorum geliyor :( :( :( Öneri bu sadecce... :( Ama reklam vermek yasak ve ban a kadar yolu var haberin olsun

--------------- Ekleme ---------------

Onu değiştiremeyecek değil mi ?
Siz beni anlamıyorsunuz neyse Negative anlatır umarım ...
kardeş degiştiri ama adam bir müddet sonra sıkılır gıcık alır yaptıgı işten. umarım anlamışındır enes

Ozan

Ozan

Admin
Buna engel olamayız maalesef ancak herkes paylasımı kendi olusturup emek veriyorsa biraz da olsa önlemini kendi alır. Kendi paylastıgı sitenin ile kendinin reklamını içerek bir dosya hazırlayabilir paylasırken. Yani rar dosyasına sifre koymak dısında, rar dosyasının içinde sitenin veya adını belirten bir reklam olması bile onun o dosyayı hazırlarken emek sarfettiginin göstergesi olur. Onun dısında ne otomatik bir önlem alınabilir ne de dedigim gibi engel olunabilir emek hırsızlıgına .. ( Telif hakkı sunulması dısında )

ASİ DADAŞ

ASİ DADAŞ

Üye
Bence önce bu işe bu sitedeki emek hırsızlarından başlayın Doğru olanda bu kendini içinizdekilerini temizleyin ilk önce

Çuvaldızı kendinize ineyi başkarına batırın

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
kardeşim tamam haklısınız pişman oldum açtıgıma herkezden negatif yorum geliyor :( :( :( Öneri bu sadecce... :( Ama reklam vermek yasak ve ban a kadar yolu var haberin olsun

reklam derken örnek olsun diye koyduk.Üstelik yabancı bir forum Şu dağın ardı İran a ait bir forum :D
alın sadece bir göz gezdirin dedim.Her ne kadar ugrasılsada bunun önünü almak zor.Binmda gibi intro yapmakla kimsenin ugrasacagını sanmam(bak işte binmda yı herkez nasılda biliyor yabancı kaynaklı bir grup ama nasılda heryerdeler işte başarı budur.Böyle olmadıktan sonra ortaya birşeyler sunamadıktn sonra 10 milyon üyesi olsa ne olur olmasa ne olur forumların).Zaten bilen sayısı bir elin parmaklarını geçmez Kimseyi küçümsemek istemem ama forumlardaki bilgi seviyesi gerçekten çok düşük(bu sadece benim lafım sözümde değil).Türkiye de symbian edit konusunda sadece bir site vardı oda başarısız yönetim host ve disk problemleri nedeniyle oda silindi gitti.Ortaya yeni birşeyler koymazsan biryerlerden alır sen kopyalarsan birileride senden alır kopyalar bu böye sürüp gider.Ama sen işi bilip edit yapar introlar koyarsan o zaman onun önünü alamazlar.Benim kızdıgım nokta bu forumda gerçekten iyi symbian edit grubu vardı ama uzaklaştırdılar (sadece burda değilde başka yerlerede koyuyorlar gibisinden abuk sabuk sebeblerden inşallah değildir).Onlarda kendilerine başka bir site kurdu.GÜç bölündü o günden beri maxicep te edit konusunda bariz bir düşüş var(diğer forumlar gibi Copy/Paste olayına doğru hızlıca ilerliyor bunalrı soylemek çok üzücü ben symbian da ne kadar bilgi edindiysem bu forumdaki ustalardan edindim o yüzden saygım var Yüzlerce sitelere(aralarında yabancı forumlarında oldugu)Üyeyim ve en aktif şekilde burdayım .Edit konusunda sitede Benim bildiğim bir mahmut kutlu arkadaş var edit işinde kendini geliştirip ilerleten.Bana sorsalar ikinci isim sayabilirmisin hayır ne yazıkki yok:(
Neyse fazla uzatmadan işi bilen reklamınıda koyar.Ama uygulamaları ben yapmadıgım için benden kopyalamaları bir sorun teşkil etmiyor.Çok sıkarsa veririm rapid collector hesabına indirdikçe puan kazanırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...