Haydar
Emekli Yönetici
Ekşili Adana Çorbası
Malzeme Listesi:
150 Gr. Kıyma
1,5 Su B. Haşlanmış Nohut
1 Su B. Fiyonk Makarna
1 Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Su B.Etsuyu
1 Limon
2 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Tencereye tereyağı koyup köfteleri ekliyoruz. Köfteler kavrulurken soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp köfteye katıyoruz.
Kavurmaya devam ediyoruz. Et suyu ve sıcak su ekliyoruz. Fiyonk makarnayı ekliyoruz. Makarna haşlandıktan sonra, haşlanmış nohut ve tuzunu ekliyoruz.
Biraz daha sıcak su ekliyoruz. Altını kapatmaya yakın 1 limon suyunu ekleyip servis ediyoruz.
150 Gr. Kıyma
1,5 Su B. Haşlanmış Nohut
1 Su B. Fiyonk Makarna
1 Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Su B.Etsuyu
1 Limon
2 Çorba K. Tereyağı
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Tencereye tereyağı koyup köfteleri ekliyoruz. Köfteler kavrulurken soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp köfteye katıyoruz.
Kavurmaya devam ediyoruz. Et suyu ve sıcak su ekliyoruz. Fiyonk makarnayı ekliyoruz. Makarna haşlandıktan sonra, haşlanmış nohut ve tuzunu ekliyoruz.
Biraz daha sıcak su ekliyoruz. Altını kapatmaya yakın 1 limon suyunu ekleyip servis ediyoruz.