Ekşili Adana Çorbası

  • 25 Mart 2013
  • 329 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzeme Listesi:

    150 Gr. Kıyma
    1,5 Su B. Haşlanmış Nohut
    1 Su B. Fiyonk Makarna
    1 Kuru Soğan
    5 Diş Sarımsak
    1 Su B.Etsuyu
    1 Limon
    2 Çorba K. Tereyağı
    Tuz
    Su

    Hazırlanışı:

    Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.

    Tencereye tereyağı koyup köfteleri ekliyoruz. Köfteler kavrulurken soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp köfteye katıyoruz.

    Kavurmaya devam ediyoruz. Et suyu ve sıcak su ekliyoruz. Fiyonk makarnayı ekliyoruz. Makarna haşlandıktan sonra, haşlanmış nohut ve tuzunu ekliyoruz.

    Biraz daha sıcak su ekliyoruz. Altını kapatmaya yakın 1 limon suyunu ekleyip servis ediyoruz.
     


    Yazan: Haydar
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
20/11/2018 - 23:41