Ekşili Maraş Çorbası

  • 25 Mart 2013
  • 268 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler:
    - 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
    - 1 su bardağı haşlanmış nohut
    - 1 su bardağı kırmızı mercimek
    - 400 gram ıspanak
    - 7-8 diş sarımsak
    - 2 adet limon suyu
    - 2 çorba kaşığı tereyağı
    - Pul biber, tuz
    - 2 çorba kaşığı kuru nane

    Hazırlanışı:
    Buğday ve nohudu iyice yıkayıp bir gece boyunca kalacak şekilde ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
    Sonra ayrı ayrı haşlayın, nohut ve buğdayı birleştirin, içine kırmızı mercimeği de ekleyin.
    Mercimekler de pişince, yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin. Dövülmüş sarımsak ve baharatlar ile limon suyunu da koyarak, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
    Tereyağını nane ile kavurun ve kaselerin üzerinde gezdirerek servis yapın.
     


    Yazan: Haydar
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
26/09/2018 - 02:53