ekran kartı takınca pc açılmıyor

eizo33

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartı takınca pc açılmıyor
Kardeşim ben yokken pc yi açmış oynamış falan filan mp3 ünü takmış virüs olduğuna eminim mp3 te.pc de antivirüs programı yok.şimdi mp3 ünü takınca bişeyler olmuş pc kendini yeniden başlatmış sonra açıldıktan sonra kapanmış dahada açılmamış.Bilgisayarın düğmesine basınca açılmıyor.Şimdi asıl olaya gelelim.Pcnin ramleri ekran kartını işlemciyi söküp taktım yine açılmadı.Sadece ekran kartını söküp onboard dan monitöre bağlayınca bilgisayar açıldı.Ekran kartını takınca pc deki led ışığı yanıyor ama açma tuşuna basınca yine açılmıyor.Sökünce çalışıyor.ekran kartı olunca pc de tık yok.Ekran kartı mı yandı yoksa anakartın ekran kartı yuvası mı bozuldu sizce? Yoksa yazılımsal bişey mi?

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Öncelikle sorunun donanımsal tarafından bakacak olursak, deneme şansın varsa, ekran kartını sök ve bir başka bilgisayarda dene. Sonuca göre hareket edersin.

fullwar

Üye
Statik elektrik elektronik cihazların en büyük sorunlarındandır. Donanım değişikliği yapılırken mutlaka PC'nizi fişinden çıkarın ve bir süre bekleyin. Donanımınızı sakince sökün. Dikmatli bir şekilde mutlaka fanları ve kasayı temizleyin. Sakince ve dikkatli bir şekilde tekrar takın. Tüm parçaların doğru takıldığındanve bağlantılarının doğru yapıldığından emin olun. Acele etmeyin. Daha sonra sisteme güç verip tekrar deneyin. Çalışmama durumuna göre; PC speakerından çıkan sesl yazın. Tekrar bir bakalım.

eizo33

Üye
    Konu Sahibi
pc parçalarını söküp takarken zaten fişte olmuyor ve dikkatli davranıyorum.baska bi forumda birisi psu dan dolayıdır dedi.biraz daha uğraşıcam olmassa persmbe yada haftasonu tamirciye goturur baktiririm ekran kartini baska pcde baska ekran kartini benim pcde ve pcyi baska bi guc kaynagiyla calistiririm.sorunu bulur parca alabilirim.bisey bozuksa psunun bozyk olmasini tercih ederim cunku pcye fazla para yatirmak istemiyorum.1 sene sonra yenisini alirim zaten.

---------- Eklendi @ 12:08:12 ---------- Yazıldı @ 12:07:34 ----------

pc speakerindan cikan ses nedir onu pek anlayamadim

en sağlıklı yol ekran kartını başka bir bilgisayarda deneyin...
sorunsuz olarak çalışıyorsa yüksek ihtimalle anakartında bir sorun var.
power demedim çünkü ekran kartını çıkardıgında normal çalışıyor diyorsun.
powerda sıkıntı olsa açılmaz sistem...

kasayı alıp dogru duzgun bir bilgisayarcıya götürürsen.
zaten ellerinde arıza tespit cihazları vardır. sorunu 2 dk içinde bulurlar

fullwar

Üye
Sistem açılırken donanımın arızasına göre değişik sesler çıkartır. Kesik kesik beep sesi RAM hatası, uzun beep sesleri ekran kartıdır. Bunlardan hariç daha bir sürü hata sesi vardìr. Netten bulabilirsiniz. Sistemde powera bastıktan sonra hiçbir hareket olmuyorsa PSU gitmiştir.