Ekran Kartı Sorunum

Sponsorlu Bağlantılar

CreedTR

Üye
    Konu Sahibi
Ekran Kartı Sorunum
Merhaba arkadaşlar;
İlk olarak benim ekran kartım 1267 mb olarak gözüküyor(denetim masasında)fakat GPU-Z programında fark ettiğim üzere 512 mb yazıyor(memory kısmında) biri bana bunu açıklayabilirmi?

İkinci olarakta benim pc(laptop) ekran kartı 3 kez yandı ilk yanmalarda fln sonrasında oyun açabiliyodum fakat şuanda internet üzerinden bile bir oyun açmaya çalışsam 5dk fln oynadıktan sonra ekran karıcalanıyor ve pc ile hiçbirşey yapılmıyor(düzelsin diye 5 saat beklediğimi hatırlıyorum)bu durumu nasıl çözebilirim mecburen yeni ekran kartımı almalıyım?

Eğer ekran kartı alıcaksam oyun performansı kalitesi için 2gblik en iyisi hangisidir?

Eğer netten bakıp söylerseniz link atarsanız sevinirim...

orxan_92

orxan_92

Üye
Kardeş maalesef ki laptoplarda ekran karti degişikligi cok zor

CreedTR

Üye
    Konu Sahibi
yani bunu nasıl yapıcam kardeşim yeni pcmi almalıyım ?

orxan_92

orxan_92

Üye
yani bunu nasıl yapıcam kardeşim yeni pcmi almalıyım ?
Yaani laptoplarda ekran karti degişikliyi olmuyor diyecek kadar bunu yapan kişi az,ve bilgisayar tamircileride bu işi cok zaman ustlenmiyorlar.bunu yalnizca servise yollarsan belki yapa bilirler ama oda cok masraf olucak,yenisini alsan az masraf olur yaani)
bende senin gibi yapmak istemişdim laptopda ekran karti taktirmak,ama olaaamaaazzz diye diye yenisini aldirtilar)

CreedTR

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim bana oyun için önerebileceğin bir laptop varmı max. 1000tl

bLnmz

bLnmz

Üye
Merhaba arkadaşlar;
İlk olarak benim ekran kartım 1267 mb olarak gözüküyor(denetim masasında)fakat GPU-Z programında fark ettiğim üzere 512 mb yazıyor(memory kısmında) biri bana bunu açıklayabilirmi?

İkinci olarakta benim pc(laptop) ekran kartı 3 kez yandı ilk yanmalarda fln sonrasında oyun açabiliyodum fakat şuanda internet üzerinden bile bir oyun açmaya çalışsam 5dk fln oynadıktan sonra ekran karıcalanıyor ve pc ile hiçbirşey yapılmıyor(düzelsin diye 5 saat beklediğimi hatırlıyorum)bu durumu nasıl çözebilirim mecburen yeni ekran kartımı almalıyım?

Eğer ekran kartı alıcaksam oyun performansı kalitesi için 2gblik en iyisi hangisidir?

Eğer netten bakıp söylerseniz link atarsanız sevinirim...
Hocam bilgisayar teknik servisiyim.
GPU-Z'de 512 MB görünmesi normal. Çünkü ekran kartınız o.
Denetim masasında altlı üstlü görünür o kısım.
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 1267 MB
Ayrılmış video belleği: 512 MB diye yer alır.
Siz ekran kartınızı 1 defa onarttıktan sonra bilgisayarı satsanız daha iyi olurdu.
Çünkü günümüz bilgisayarcı sıfatını taşıyan kişilerin çoğu ISITMA yöntemini kullanır. Chip değişimi yapmazlar. Yapmaları için BGA cihazına ihtiyaçları var. O yüzden ısıtıp size teslim ederler. Siz bu işlemi 3 kez yaptırdıysanız bilgisayarınız artık çöp.
İçindeki dosyalarınızı yani harddiskinizi alıp, makinayı atın yada düşükte olsa bi fiyata satın.

CreedTR

Üye
    Konu Sahibi
tamam kardeşim satmaya bakıcam sağol

Uhops

Uhops

Üye
Ekran kartının değişmeme ihtimalı yüksek değişebilir olsa bile türkiyede çok zor bulunuyor, yurtdışından getirtecek olsan pahalıya patlar, en iyi yeni pc almak.

CreedTR

Üye
    Konu Sahibi
tamam kardeş hepinize çok tşklr

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
kardeşim bana oyun için önerebileceğin bir laptop varmı max. 1000tl
kardesim 1000 tlye harici ekran kartlı laptop imkansız. hariciler en az 1500 den baslıyor yani oyun için olmaz

Üst Alt