Karasimsek25
Üye
-
Konu Sahibi
-
A6 işlemci dediğiniz sanırım APU işlemcilerSapphire'den başka,
Powercolor, HIS, MSI olabilir.
Yalnız yeni sistem alacaksanız ve ekonomik olacaksa AMD tabanlı olmalıdır.
Şuan ki sistemin için ekran kartı istiyorsan Nvidia GT 220 olabilir.
Ayrıca AMD FX işlemcileri boşuna tercih etme. Phenom II x4 serisi oyunlarda daha başarılılar. 960 veya 965 alınabilir. Biraz zorlanırsa x6 1050T de alınabilir.
Yeni nesil AMD alınacaksa A6'dan aşağısı tercih edilmemelidir ki anakart çipsetleri 8xx yongalı olduğu için biraz pahalı olabilir.
A6 işlemci dediğiniz sanırım APU işlemciler
phenom öneriyorsunuz ama yaz sıcagında çekilmez bir ses yaptıgını bilmiyorsunuz heralde
fx ler her ne kadar başarısız bir seri olasada voltajsiz çok rahat bir şekilde 4ghz üstünü gördüğünü söyleyebilirz.
üstelik overclock nedeniyle mimarisini göz önüne aldıgımızda phenomlar kadar ısınmıyor... ve ayrıca fx işlemci fanlarıda phenomlara göre çok başarılı......
GT220 ye para vereceğine aynı sistemi kullanmaya devam etsin
FX ailesi işlemciler den yukarda önerdiğim 4100
intelin oyun işlemcisi i3 2100 ile aynı performansı veriyor oyunda ve daha ucuz
overclockuda göz önüne alırsak. Hernekadar FX serisi beklenileni vermesede piyasaya bakıldıgında en iyi tercih oldugu tartışmasız
AMD phenom II x4 stoklar tükendi çok az satılıyor... aranan modeli bulmak imkansız...
phenom alacaksam 960T den başka almam oda stoklarda yok
şansınız varmış x2 de çekirdek açmışsınızGüzel bir kasa ile problem çıkarmıyor phenom larBende x2 550 var. x4 B50'ye çevirdim ve ses rahatsızlığı hiç yok. Tabi farklı bir soğutucu kullanıyorum ama stock fanla da sorun çıkarmıyordu
Voltajsız dediğiniz gibi görebilir o hızları ama stock fanla bir de oyun yükü binince hali nice olurTabi bir de güç kaynağı durumu ve kasa hava sirkülasyonu konusu var Maksat son kullanıcıyı uğraştırmadan oyun oynatmak. Overclockun iyi seviyede başarılı olması için İşte OverDrive'ın ayarları yapmasını beklemesi lazım vs. teferruat konusunda fikri ne olur bilmiyorum ama 4 ya da 6 çekirdekli bir phenom II iyi olur. O/C ve yeni teknoloji olması nedeyniyle iyi ama söylediğim gibi bence phenom II tercih eilmeli. Hiç yoktan ucuz bir anakartta çalışabilir AM3+ biraz daha masraftır. Aradaki farka soğutucu alınabilir
Aslında ekran kartını AMD işlemciyle beraber O/B olarak anakart üstündeki bir gpu ile halledebilir. En azından ram ve işlemci iyi olmuş olur. Sonradan da ekran kartı takabilir. Kısıtlı bütçeyle intel almak iyi değil çünkü ekran kartı masrafı da olacağı için hem bütçe zorlanır hem de componentler iyi sayılmayacak bir seviyede olur.
Bende bi 1100T B.E'ye niyetliyim dur bakalım ne olacak
şansınız varmış x2 de çekirdek açmışsınız
bana sorarsanız hiç 1100T peşine düşmeyin. şuanki işlemci ile arasında bir fark hissetmezsiniz.
AMD nin hedefinde 2. nesil FX ler sonrasında 10 çekirdek işlemciler yer alıyor...
anakart konusunda MSI nın çok başarılı bir modeli var.
970A-G46. 16x-8x crossfire yeteneği am3+ soketi ve fiyatı süper...
2. nesil FX lerin beklenilenden çok daha iyi olacagı söyleniyor ama çıktıgında göreceğiz
phenom konusunda tercih meselesi stok fan yerine başka bir fan kullanılacaksa alınabilir.
ki phenom II x4 lerin ston fanı 4000rpm üzerine çıkıyor resmen uçak kaldırıyor kasa içinde
ekran kartı ve işlemcinin beraber oldugu FM1 soket mimarisi günümüz koşullarında artık yetersiz..
işlemci yeterli olsada GPU sönük kalıyor..
ama müjdesi var FM2 trinityler hem cpu hem GPU olarak çok iyi bir çıkış yapacakmış
overclockda zevk meselesi ben şuan core2duo e6750 ile BF3 MW3 crysis2 gibi oyunlarda sorun yaşamıyorsam.
x4 ler fx ler felan hiç bir sıkıntı yapmaz.
Aslında kararsızım. Yazın büyük ihtimalle sistemi kökten değiştireceğim. B50 şimdilik yetiyor gibi duruyor ama henüz kararsızımAmacım 1100T alıp sistemin ömrünü biraz daha uzatıp şöyle Tower'lı Ivy Bridge'li x16-x16 CFX veya SLI destekli(ama sadece destekli ) bir sisteme geçmek
Valla günümüz koşulları diyorsun ama konsollar yerinde saydığın için de pek eskimiyor be parçalarOyunların çoğu konsol kalitesinde olduğu için pek sıkıntı yok.
Amacım yeni konsol kalitesine yetişebilecek oyunlara hazırlık yapmakSony AMD ile anlaşırsa Ekran kartını AMD alacağım. Yoksa CUDA ile işim var
benimde gönlüm hep Nvidia dan yana ama çok pahalı yapıyor yaw...
AMD ati radeon alırım yeni kasa alırsam...
ki öyle ultra bir sistem toplayacak olursam amacım HD7870 GHZ dual crossfire veya gücüm yeterse 2 tane 7950
dogru diyorsun konsollar durumu çok etkiliyor ama kabul etmek gerekirdi APU mimarisi ve onboard ekran kartları
yüksek ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte yetmiyor
ivy bridge de intel yine yüksek fiyattan satacak alan kazık yiyecek alamayanın o performans içinde kalacak...
intel protesto.... AMD işlemci ve AMD grafik kartı alıcam valla ne olursa olsun
AMD 2 nesil fx de inteli zora sokarsa bir sonraki nesil HD8000 de nvidia yı geride bırakırsa piyasayı eline geçirir..
intel ucuzlar nvidia makul degerlere iner...... ahhhh ahhhhh... nerde o günlerrrrr....
---------- Eklendi @ 17:24:26 ---------- Yazıldı @ 17:21:22 ----------
ama crossfire zor tabiki
crossfire hayalim eyefinity hayranlığından geliyor
bende ilk gördüğümde şaşırdım vallahi cudalara..Aslında alt ve orta segmenti trinity Apularıyla AMD eline alacak. Hemde mobil pazarda da güçlenmiş olacak. Intel zaten Ultrabook'u batırdı... İşte biraz üreticiye teşvik ve kullanıcıya anlatması lazım. Aslında kullanıcı o kadar önemli değil anlatma kısmı bizim işimiz
Tabi ki gönül Nvidia istiyorİşte yazılım desteği falan daha iyi ama o parayı sanki hak etmiyor gibi. Sonuçta oyunlarda çok fark yaratmıyor. Zaten Şu Quadro'dan ayırmak için yeni Kepler GPU lar teknik detayları incelediysen Fermiden farklılar. Bazı yerleri kısılmış bazı yerleri yükseltilmiş. Misal eş*k yüküyle CUDA koymuşlar
AMD'nin yeni işlemcileri Sandy Bridge'lere yetişse vallahi AMD alıcam ama yok işte CEO'yu kovdular kaldılar öyleGerçi şimdi CEO var mı bilmiyorum ama. Bir de TMSC ile anlaşılacağı için artık daha iyiye gider gibi duruyor.
İşte kafamı kurcalayan konsolları AMD ele geçirirse Konsoldan PC'ye port edilen oyunlar AMD'lerde performans illaki fark edecektir
Onun için ekran kartını AMD almak istiyorum.
Yalnız Ben Dahada Kararsız Kaldım Bu Sefer Ahahahha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?