Ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli?
Evet arkadaşlar başlıktada belirttiqim qibi kendi pc me göre ekran kartı bulamadım aldım diyelim korktugumda şu anakart slotuna uyarmı görüntü verirmi bi yardım edermisiniz
Bu da anakartım
MSI-K9VGM-V 7253

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
anakartın buysa sistemin bayagı eskidir.
işlemcin zaten yeni performanslı ekran kartını kaldıramaz büyük ihtimalle
masrafa girmeye gerek yok.

ya yeni sistem yada dandik dundik bir ekran kartı idareten.

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Kardş tamirciye gittim dün 512 mb 65 tl dedi bununla bütün oyunları oynarsın dedi biliyosun tamirciler yalan dolan iş yaparlar bende almadım sen gene de bir tane önerebilirmisin

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ramle oyunun bir alakası yok ekran kartın açmadıgı surece hıc bir işe yaramaz..
512 ram için 65 tl çok demiş.
millet 2 gb 65 liraya alıyor.

• Beğen
Tepkiler: PrınceOfPersia
Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
ram deqil ekran kartına 65 tl dedi

• Beğen
Tepkiler: PrınceOfPersia
PremiumWork

PremiumWork

Üye
Ekran kartının içinde ram var kardeşim onu diyor arkadaş.Yoksa grafik bilgilerini nereye depolayacak ekran kartı tabikide ram var içinde :)

- - - Eklendi - - -

Senin makina ayağa kalmaz kardeşim ben söyliyeyim birazcık beklersen bomba gibi donanımlar çıkacak.

- - - Eklendi - - -

Konuya döncek olursak en önemlisi GDDR hızı yani, ram"lerde nasıl DDR,DDR2,DDR3 gibi çeşitlere ayrılıyorsa buda öyle.GDDR2 düşüktür pek işe yaramaz GDDR3 orta düzeydir idareliktir, GDDR5 üst düzeydir şahanedir ama fiyatı tuzludur.Örnek olarak 2 tane araba var birisi 80"le gidiyor diyeri 120 ile gidiyor hangisi gidilen noktaya önce varır tabiki 120 ile giden ve buda oyunlardaki kasmayı etkiler.

Bir diyer nokta yol genişliği (bit) "dir.Ekran kartları 64 bit , 128 bit , sıkıştırılmış olarak satılan 192 bit,256 bit ve 2 tane 256"nın oluşturduğu 512 bit olarak ayrılırlar.64 bit"e örnek verecek olursak yan yana bir yoldan 10 tane kamyon geçerken 128 bit yan yana 20 tane kamyon geçirir diye düşünebilirsin.Bu neyi etkiliyor dersen oyunlarda kasmaya neden olan faktörlerden sadece birisi.

Bir diyer nokta ise ekran kartı hafızasının(Kısacası ram yongası diyebiliriz) büyüklüğüdür.Örnek olarak 256 mb isteyen bir oyunu zar zor 128 ile açarsın ancak hafızasında 256 mb dijital veriyi bulunduramayacağı için renkler allak bullak olur ve oynadığından hiç birşey anlamazsın..

Bir diyer nokta markadır.Marka ne kadar iyi ve popülerse o kadar iyi çünki mercedes binmek var kamyona binmek var.Ekran kartlarının usta üreticileri bana göre MSI,Sapphire,Asus,Zotac ve PowerColor...

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
şimdi sadece ddr5 ve bit olayına göre ekran kartı seçemezsiniz.

bir örnek vereyim.
teeeee eski zamanlardan gtx 275 vardır 448bit ddr3 bir ekran kartıdır.
ancakkk.. HD4890 vardır. ilk zamanlar ddr3 olarak çıkacaktı çıktımı bilmiyorum nihayetinde ddr5 bir ekran kartıdır. 256bit.

gtx275 ile aynı performansı verir bazen daha iyi olduguda var..

daha başkaaa...
mesela HD4850 yi örnek verelim ddr3 256bittir orjinali sonradan ddr5 ide üretilmiştir. aralarında performans farkı var.

sonraki nesilden HD5770 128bit ddr5 modeldir. ama 4850 den çoook daha fazla performans veriyor..

netice olarak şu devirde bit in artık pek bit önemi kalmadı. önemli ancak eskisi kadar degil.

GPU nun işlem performansı hepsinden önce gelir.
güncel kartlardan ise Nvidia nın yeni çıkan GTX600 serisinden bir ekran kartı olan 660 Ti 192bittir.

HD7950 ise 384bittir. ancak 660Ti HD7950 ile kapışıyor. hatta 660 ti bazen önebile geçiyor.

şimdiki piyasa eski piyasa değil. güncel olarak takip etmiyorsanız kafayı karıştırmamak elde değil.

ayrıca günümüz oyunlarına bakarsak. 1080p olarak şuan 1 gb ekran kartları yetmeme düzeyine geldi ki.
önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde tamamen 3D seviyeye geçilecek ve artık 2GB bile yetmez olacak.

• Beğen
Tepkiler: NegroS
PremiumWork

PremiumWork

Üye
Ben örnek olarak söyledim kardeşim tabiki üzerindeki çipset yongaları,gpu çekirdeği"de önemli ama basitten bir giriş yapmak istedim sana katılıyorum :oke:

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Senin bu anakarta önerdiqin ekran kartı varmı fiyatıyla beraber yazarsan çok ikrama geçer

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşım. bi işlemcini yaz. ram kaç gb
power kaç watt ?

sadece anakarta göre ekran kartı söylemek yanlış olur.
ayrıca ilk yazdıgımın arkasındayım. anakart buysa sistem çoook eski.
yeni alacagın ekran kartına verecegin paraya yazık.

Metin137

Metin137

Üye
peki benim pc ye kaç mb ekran kartı girer işlemci intel pentinyum dual cpu ram 1 gb ekran kartım intel unboard 256 mb değiştirmek istiyorum sizce para olarak en fazla 100 tl ve oyun performansı olarak ne önerirsiniz

PremiumWork

PremiumWork

Üye
AIDA64 kur kardeşim sonra programı aç sonra program menüsünden bilgisayarım yazar ona gir ardından özet diye bir bölüm var onada girince senin kasa neyin nesiymiş anlarız.Çektiğin resmi hızlı resim.com upload et!

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Ram 2gb
power 400 watt
amd athlon 64x2 dual processor 2 çekirdekli 3600+
1.9ghz

- - - Eklendi - - -

Asırı oyun için deqil sadece call of duty 2 donuyo o donmasın gta sanandreasta 640x480 ve 800x600 çözünürlükte mediumda oynatıyo bundada ayarda oynatsın yeter

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
almışken paranın hakkını verecek bişey al.

HD5570 DDR3 128bit PCI-express ekran kartı

tam olarak yukardakini alacaksın. şuan vatanbilgisayarda %25 indirim var 90 TL.
ama ekran kartını işlemci kısıtlayacaktır. işlemcine overclock yapman gerekiyor. 2.4ghz yaparsan sıkıntı çekmezsin gibi.

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Overclok nasıl yapılıyor söylermisn

- - - Eklendi - - -

Ya overclok yaptm pc açılmadı bios sıfırladım bu sefer service.exe başlatılamadı falan diyo ya uf

- - - Eklendi - - -

Ram çok sıcak şmdi elim yandı ya nldu buna kardş bi yardım et ltfn

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Kardeşim dur hemen o.c yapılırmı.İlk önce soğutucun var mı? Termal macunu en son ne zaman uyguladın?

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Tamam çözdüm bios pilini çıkartıp 5dakika bekledim şmdi tıkır tıkır çalışıyo

bi sorum olucak bu harici fanı anakartta nereye baglıyoruz
MSI K9VGM-V 7253
400 watt power
2gb ram

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş oc yaptım normalde 2.5 ghz oluyo ama fazla ısınmasın diye 2.0 ghz yaptım 2.1 de yapabilirim yoksa yakar donanımı olurmu şmdi o kart

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
2.2 yap. ıslemcı sıcaklıgı oyun oynarken sakın ola 68 dereceyı gecmesın........ ozaman hd5570 olur.

Awriyedikkat

Awriyedikkat

Üye
    Konu Sahibi
Maximum 232 yazabiliyorum nasl yapcm 2.2 ghz bi sayı yazarım çk olur sen söylesene

- - - Eklendi - - -

2.1 yapabilirim 2.2 oldugunda boot görmüyo yani xp açılmıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt