AMD'den Radeon Pro SSG adındaki ekran kartı duyurusu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
AMD'den Radeon Pro SSG adındaki ekran kartı duyurusu geldi
AMD Radeon Pro SSG ekran kartı 1TB HDD ile dikkatleri üzerine çekiyor...




Ekran kartı pazarında AMD ve Nvidia'nın çekişmesi devam ederken, firmalar arka arkaya yeni nesil grafik işlemcileri ve ekran kartlarını duyurmaya devam ediyorlar. AMD, bilindiği üzere işlmci pazarının güçlü isimlerinden ve geçtiğimiz dönemde ATI'yi bünyesine katarak, grafik işlemci pazarında da faaliyet göstermeye başlamıştı.



Firma yeni bir ekran kartı ile karşımıza geldi. Radeon Pro Solid State Graphic (SSG) olarak adlandırılan bu yeni ekran kartı SIGGRAPH 2016 fuarında CAPSAICIN etkinliğinde resmi olarak duyuruldu.

Ancak bu ekran kartı biraz farklı geliyor. Radeon Pro Solid State Graphic (SSG) olarak adlandırılan bu ekran kartında 1TBB SSD yer alıyor. Bu da firmanın şimdiye kadar sunduğu en büyük belleğe sahip ekran kartı olmasını sağlıyor. Yeni ekran kartında İki PCIe 3.0 M.2 slotu yer alırken, 1TB SSD grafik işlemci tarafından lokal cache olarak kullanılıyor.

AMD tarafından verilen bilgiye göre ekran kartında iki adet 512GB Samsung 950 Pro SSD yer alıyor ve bu SSD'ler Raid-0 ile maksimum veriyolu hızı sunuyorlar. Radeon Pro SSG ekran kartı 8K çözünürlükte videoyu 4GB/s olarak işleyebiliyor.

Ancak fiyat olarak oldukça pahalı olan Radeon Pro SSG'in fiyatı geliştirici kiti olarak 9.999$ ve bu da son kullanıcılar için değil, profesyonel kullanıcılar için tasarlandığını gösteriyor.

AMD'den Radeon Pro SSG adındaki ekran kartı duyurusu geldi
 


Üst Alt