|| Eğer bir kişi cenabetken oruç tutuyorsa günah mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheCower

TheCower

Üye
Eyvallah:)

Kingmortall

Kingmortall

Üye
elimizde değilki gazetede fotograflar tv de fotograflar ne yapak

TheCower

TheCower

Üye
elimizde değilki gazetede fotograflar tv de fotograflar ne yapak

o sabrı Allah verir sen merak etme. Ilk iki gün zorluk çekersin acıkırsın falan ama iftarını açarken çok kolay geldiğini hissedersin. açtığın andaki huzuru hiçbir anlık zevklere değişmem bu manevi bir huzur. Buna inandım ben.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
o sabrı Allah verir sen merak etme. Ilk iki gün zorluk çekersin acıkırsın falan ama iftarını açarken çok kolay geldiğini hissedersin. açtığın andaki huzuru hiçbir anlık zevklere değişmem bu manevi bir huzur. Buna inandım ben.

kesinlikle.

nalcam22

nalcam22

Üye
cünüp olmak zaten günahtır cünüp adama oruç tutmak haramdır yani bozar

haloo123

Üye
beyler ergenlik öncesi yani 13 13 bucuk 14 arası gibi erkek oruçluyken elle meni getirirse onun 61 gün oruçmu tutması gerekir yoksa kazamı yoksa gusul abdesti alıp oruca devammı soruma cevap verene şimdiden teşekkürler :d:

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
cünüp olmak zaten günahtır cünüp adama oruç tutmak haramdır yani bozar

bozmaz güzel kardeşim. Tabi kendisini tatmin ederek cünüp olduysa kendi bileceği iş. Keşke yapmasaydı. Ama cünüp olunca orucu bozulmaz. :oke:?

----------Eklendi @ 12:53:58 ---------- Yazıldı @ 12:52:02 ----------

beyler ergenlik öncesi yani 13 13 bucuk 14 arası gibi erkek oruçluyken elle meni getirirse onun 61 gün oruçmu tutması gerekir yoksa kazamı yoksa gusul abdesti alıp oruca devammı soruma cevap verene şimdiden teşekkürler :d:

gusül abdesti alıp devam etmesi gerekir. Ama abdest alırken vücuda su girmemesi gerekiyor. Dikkatli olsun. :ehe :oke:

haloo123

Üye
:off::off:saol kardeş artık dikkatli olacak tabi:off:

haloo123

Üye
:ehe:d:

Katilkomsu

Üye
orucu bozarmı

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
geçen akşam hatipoğlu da tutulabilir ama sevabini siz düşünün diyordu tam dinleyemedim iftar yapıyordum yanlış bilgi vermek istemem

vessa

Üye
uyanıkkenmi :D

pelın_

geçen akşam hatipoğlu da tutulabilir ama sevabini siz düşünün diyordu tam dinleyemedim iftar yapıyordum yanlış bilgi vermek istemem

ewet bende dınledımtam onu yazıyodumkı sen yazmıssın cnm

Pckopat*

Pckopat*

Üye
Cünüp olarak oruca başlamak
veya oruç tutmak caizdir ve
orucu bozmaz. Ancak bir vakit
namazı kazaya bırakacak kadar
cünüp durmak caiz olmadığından
gusül abdesti almak gerekir.
Gusül abdesti alırken ağız da
yıkanır. Suyu boğazdan
akıtmayacak şekilde ağız
yıkanmalıdır. Gargara yapmak
şart değildir.

| Hayırlı ramazanlar...

Değerli kardeşim son derece yararlı ve güzel bir paylaşım yapmışsın ancak başlığı oruç iken istemeksizin cünüp olan ya da sahurdan sonra uyurken cünüp olan ve oruca o şekilde başlayan şeklinde atsaydın bu kadar gereksiz tartışmalara ve insanların bu hassas konuda saçma yorumlar yapmamasını sağlardın. Diğer üye arkadaşlarımında bu konuya yorum yazarken yazılmış olan bilgileri önce araştırıp sonra yorum yazmalarını rica ederim...

caglet

caglet

Üye
Seçkin abi gitmesydi keşke bu konuya acıklık getirirdi

maxioyun06

maxioyun06

Üye
ankara hakkında hersey ramazan sahur yerleri etkinlikler partiler konserler

Üst Alt