Dünyanın son yüzyılı içindeyiz!!!(hadislerle!)

Sponsorlu Bağlantılar

fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın son yüzyılı içindeyiz!!!(hadislerle!)
(O bütün) gaybı bilendir, gaybına kimseyi muttali kılmaz. Ancak peygamberlerden, bildirmek istediği bunun dışındadır" (Cin, 72/26-27).

(Allah size gaybı bildirmez; fakat dilediği Peygamberine gaybı bildirir.) [Al-i imran 179]

İçinde bulunduğumuz dönem ahir zamandır. Yani DÜNYANIN SON DÖNEMİDİR. Peygamberimiz (sav)’den, Hz. İsa (a.s.)’nın ve Hz. Mehdi (a.s.)'nin çıkış alametleri olarak bildirilen hadisler tahakkuk etmiş, gerçekleşmiştir. Artık Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkışı beklenmektedir. Ve bu dönem, dünyada iman, sevgi ve huzurun hakim olacağı kutlu bir dönem olacaktır. Peygamberimiz (sav), “ümmetimin ömrü Hicri 1500 yılına kadardır” diye bildirmiş, geçtiğimiz yüzyılın büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi de, “Ümmetin galibane ömrü; yani İslam ahlakının dünyaya hakim olacağı dönemin Hicri 1506'ya kadar süreceğini” bildirmiştir. HİCRİ 1506’DAN SONRA İSE FİTNELERİN, BOZGUNCULUĞUN, KAN DÖKÜCÜLÜĞÜN YAŞANDIĞI, İNSANLARIN DİNDEN TAMAMEN UZAKLAŞTIKLARI KIYAMETE YAKIN BİR DÖNEM YAŞANACAKTIR.
DÜNYA ARTIK ÇOK YAŞLANMIŞTIR. Dünyadaki zamanın artık neredeyse sonuna ulaşılmıştır. Şu anda beklenen, HZ. İSA (A.S.) ve HZ. MEHDİ (A.S.)’IN GELİŞİ ve bu kutlu şahısların vesilesiyle DÜNYAYA HAKİM OLACAK OLAN SAMİMİ VE GÜÇLÜ İMANDIR.
Ahir Zaman Alametlerinin Tamamı Tahakkuk Etmiştir; Bundan Sonra Büyük Savaşlar Olmayacaktır
Peygamberimiz (sav)’in haber verdiği ahir zaman alametleri birer birer tahakkuk . Hz. Mehdi (a.s.)’nin gelişinin habercisi olan ve hadislerde bildirilen ahir zaman döneminde savaş ve kargaşa ortamlarının tümü yaşanmıştır. Kuran’ı Kerim’de ve Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde bildirilen “YECÜC VE MECÜC”’E İŞARET ETTİĞİ KUVVETLE MUHTEMEL OLAN İKİ DÜNYA SAVAŞI YAŞANIP BİTMİŞTİR. Komünizm, faşizm, Darwinizm gibi, toplumları dinsizliğe sürükleyen ideolojiler hüküm sürmüş, fakat bunlar da etkilerini neredeyse kaybetmişlerdir. Bilgisayara işaret ettiği kuvvetle muhtemel olan Dabbet-ül Arz çıkmış ve internet sistemi bütün dünyaya yayılmıştır. Ahir zamanda gerçekleşmesi hadislerle haber verilmiş olan olayların tümü . Dünyanın ömrünün sonuna çok yaklaştığımız şu dönem, artık Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkış dönemleridir.
HZ. İSA (A.S.) VE HZ. MEHDİ (A.S.)’IN ZUHUR ETTİĞİ BU DÖNEMDE ARTIK KAN DÖKÜLMEYECEK, İNSAN ÖLDÜRÜLMEYECEK, ZULÜM YAPILMAYACAKTIR. Dünya, uzun bir kargaşa döneminin ardından, Peygamberimiz (sav)’in Asr-ı Saadet döneminden sonra ilk kez Kuran ahlakının getirdiği SEVGİ VE BARIŞI ÖĞRENECEK VE YAŞACAKTIR. Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.), samimiyetleri, güzellikleri, hoşgörü ve sevgileriyle insanların gönüllerini fethedecek, onlara imanın güzelliğini aşılayacaklardır.
İşte bu sebeple, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkış dönemi olan bu kutlu dönemle ilgili dehşet senaryoları üretmek yersizdir. Çünkü bu dönem, huzur, mutluluk, kardeşlik ve barış dönemidir. Savaşların, zulmün, haksızlıkların, kan dökücülüğün tamamen son bulduğu, güzelliklerin hüküm sürdüğü bir dönemdir. Bu dönem, ALTIN ÇAĞ’DIR. İnsanların maddi ve manevi anlamda huzura kavuştuğu, Allah’ın nimetlerine bolca kavuştuğu, savaşlardan, zulüm ve kavgalardan uzaklaşacakları, sevgi ve barış dönemidir.
Bu dönemde sevgi ve barış dini olan İslam ahlakının özü yaşanacak ve bunun sonucunda da kargaşa ve fitneler son bulacaktır. Tüm bunlar bizlere hadislerle haber verilmiştir.
Altın Çağ, Müslümanların yanı sıra Hıristiyanların ve Musevilerin de rahatlık ve huzur içinde yaşayacakları bir dönemdir. Bazı masonik odakların toplumlara empoze ettiklerinin aksine, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.) döneminde, İbrahimi dinlerin mensupları birbirleri ile savaşmayacaktır. Bu kutlu dönemde savaş, kargaşa, atom bombaları, İsrail’e saldırılması, Kudüs'te kan akıtılması gibi olaylar söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Kudüs, her zamankinden daha iyi, daha güzel, daha huzurlu bir yer olacak ve tüm dünyada olduğu gibi orada da barış hakim olacaktır.
Cenab-ı Allah, Peygamber nesli olan Musevileri her zaman korumuştur. Ahir zamanda da Allah, Hz. Mehdi (a.s.)'ı vesile ederek yine Musevileri koruyacaktır. Allah, Kuran’da Musevilerin Kutsal Topraklardaki varlığını bildirmektedir. Kuran’da, Allah'ın emirlerine bağlı kalıp samimi oldukları sürece, Musevilerin kutsal topraklarda rahatlık ve huzur içinde yaşayacaklarına dikkat çekilmiştir (İsra Suresi, 104 – Bakara Suresi, 62 – Maide Suresi, 69). Dolayısıyla KUDÜS, AHİR ZAMANDA İMANLA, ALLAH SEVGİSİYLE DOLACAK VE HER DİNDEN İMAN EDENLERİN HUZUR İÇİNDE, KARDEŞÇE YAŞAYACAKLARI BİR BARIŞ ŞEHRİ HALİNE GELECEKTİR.
Çeşitli masonik odakların etkisi altında kalıp, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.) döneminde savaş ve kan akıtılmasını bekleyenler yanılmaktadırlar. Bu masonik telkinlerin ve tahriklerin etkisinde kalmış olan bazı bilgisiz Müslümanlar ve bir kısım bilgisiz Hıristiyanlar bu düşünce ile hareket etmekte, dünyadaki dinsizlik tehlikesini bir kenara bırakıp birbirlerine düşmektedirler. Ancak bekledikleri bu olaylar gerçekleşmeyecek, HZ. İSA (A.S.) VE HZ. MEHDİ (A.S.) DÖNEMİNDE KESİN OLARAK KAN AKITILMAYACAKTIR. Allah, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ı vesile ederek böyle bir ihtimalin gerçekleşmesine izin vermeyecektir.
Hicri 1506’dan Sonra Bozulmalar Başlayacak, Dünyaya Hakim Olacak Olan İnkarcı Topluluk Kıyamet ile Karşılaşacaktır
Kıyamete yakın tarihlerde, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın şehadetinin ardından Hicri 1506 tarihinden sonra dünya çapında maddi ve manevi bir bozulma yaşanacaktır. Bu tarihten sonra birbiri ardınca savaşlar başlayacak, anarşi, terör ve katliamlar gerçekleşecek; kan döken zalim sistem bütün dünyaya hakim olacaktır. Dinsizlik yayılacak, yeryüzünde tek bir tane bile Kutsal Kitap kalmayacaktır. İşte bu dönem, YECÜC VE MECÜC FİTNESİNİN SON ÇIKIŞ DÖNEMİ OLACAKTIR.
Kuran’da haber verilen Yecüc ve Mecüc’ün özelliği, kan dökücü olması ve anarşi çıkartmasıdır. I. ve II. Dünya savaşlarında 250-300 milyon insanın katledilmesine sebep olan bu sistem, Hicri 1506’dan sonraki kıyamet öncesi bozulma döneminde de ön planda olacaktır. Yecüc Mecüc, dünyada hakim olan başıbozukluğu, gitgide yaygınlaşan dinsizliği kullanarak, terör, anarşi, şiddet, bela ve katliamları beraberinde getirecektir. Hicri 1506’dan sonra gerçekleşecek olan Yecüc ve Mecüc fitnesinin son aşaması, değerli İslam alimi Bediüzzaman’ın deyimiyle, “Cengizhan ve Hülagü fitnesi” şeklinde olacaktır. Cengizhan ve Hülagü, tarihte sel gibi kan akıtmış olan iki zalim hükümdardır. İşte 1506’dan sonra gerçekleşecek Yecüc ve Mecüc fitnesi de bu derece kanlı ve büyük olacaktır.
Bu sapkın, kanlı ve fitneci dönem, dünyanın sonunun geldiği dönemdir. Hadislerden ve Bediüzzaman’ın izahlarından anlaşıldığı kadarıyla, Hicri 1545’de yani Miladi 2120 tarihinde kıyamet kopacaktır. Dünyayı sarmış olan büyük fitne, kıyametin zuhuru ile son bulacak; kıyamet, Allah inancından tamamen uzaklaşmış olan inkarcı güruhun başına kopacaktır.
Samimi Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Museviler Masonların Oyununa Gelmemelidirler
Müslümanların, Hıristiyanların ve Musevilerin şu önemli yanılgıya düşmemeleri çok önemlidir: Yecüc ve Mecüc’ün son fitnesi ve yeryüzündeki zulüm ve savaş ortamı, hadislerde işaret edildiğine göre, Kıyamete çok yakın bir tarih olan Hicri 1506’dan sonra gerçekleşecektir. Bu döneme kadar yeryüzünde, Allah’ın izniyle kesin olarak, Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.)’ın öncülüğündeki huzur, barış ve sevgi dönemi vardır. Bu dönem Altın Çağ’dır. Bu dönem içinde "tek bir kişinin dahi burnu kanamayacak, uyuyan bir kişi dahi uyanmayacaktır”.i
Unutmamak gerekir ki, çeşitli masonik odakların amacı, daima Allah’a iman edenler arasında ayrılık çıkarmak, onları birbirine düşürmek ve kan dökücülüğü fikren yaygınlaştırarak bir zulüm sistemi oluşturabilmektir. İşte bu sebeple esas olan, söz konusu masonik odaklarının oyununa gelmemek, bilakis Allah'ın hoşnut olduğu ahlak olan barış ve sevgiyi yaygınlaştırarak Allah'a samimi imanı güçlendirmektir.
Peygamberimiz (sav), Hz. İsa (a.s.) ve Hz. Mehdi (a.s.) döneminde tüm dünyaya sevgi, barış, şefkat, merhamet ve huzurun hakim olacağını ve kan dökülmeyeceğini bildirmiştir:
İnsanlar, bal arılarının beyleri etrafında toplanması gibi, Hz. Mehdi (as)'nin çevresinde toplanırlar. (Hz. Mehdi (a.s.)) Daha önce zulümle dolu olan dünyayı, adaletle doldurur. Adaleti o denli olur ki, uykuda olan bir kimse dahi uyandırılmaz ve BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. Dünya, adeta asrı saadet devrine geri döner. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 29 ve 48)
Hz. Mehdi (as), Peygamber (sav)’in yolunda gidecek, uyuyan kişiyi uyandırmayacak, KAN DA AKITILMAYACAKTIR. (Muhammed B. Resul Al-Hüseyni El Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayınları, Kıyamet Alametleri, s. 163)
(Hz. Mehdi (a.s.)) Zamanında ne bir kimse uykusundan uyandırılacak, NE DE BİR KİMSENİN BURNU KANAYACAKTIR. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 44)
Ona (Hz. Mehdi (as)'ye) biat edenler, (Kabe civarındaki) rükun ve makam arasında biat ederler. Uyuyanı uyandırmaz, ASLA KAN DÖKMEZLER. (El-Heytemî, El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 24)
Bu (Emir) de (Hz. Hz. Mehdi (a.s.)) insanlar yeryüzünü daha önce zulüm ile doldurdukları gibi YERYÜZÜNÜ ADALETLE DOLDURACAKTIR. (Sünen-i İbn-i Mace, 10/348)
Zulüm ve fıskla dolu olan DÜNYA, O (HZ. MEHDİ (A.S.)) GELDİKTEN SONRA ADALETLE DOLUP TAŞACAKTIR. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 20)
HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN ZAMANINDA ADALET O KADAR BOL OLACAK Kİ, zorla alınan her mal sahibine geri iade edilecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 23)

ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)’NİN) ADALETİ HER YERİ KAPLAYACAK ve insanlar arasında Hz. Peygamberin sünnet-i seniyyesi ile muamele edecektir. Hatta birisinden, mala ihtiyacı olan kim varsa çağırmasını söyleyecek, o kişi emrini yerine getirdiğinde, sadece bir kişi gelecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 20)
Kıyametin kopması için zamanda sadece bir günden başka vakit kalmamış da olsa Allah benim Ehl-i Beyt'imden bir zatı (Hz. Mehdi (a.s.)'yi) gönderecek yeryüzü zulümle dolduğu gibi, O YERYÜZÜNÜ ADALETLE DOLDURACAK. (Sünen-i Ebu Davud, 5/92)
Hz. Mehdi (a.s.) bendendir, yeryüzü zulüm ve işkence ile dolduğu gibi, ONU DOĞRULUK VE ADALETLE DOLDURUR. (Süneni-i Ebu Davud, 5/93)

Kap su ile dolduğu gibi YERYÜZÜ BARIŞLA DOLACAKTIR. Hiçbir kimse arasında bir DÜŞMANLIK KALMAYACAKTIR. VE BÜTÜN DÜŞMANLIKLAR, BOĞUŞMALAR, HASETLEŞMELER MUHAKKAK KAYBOLUP GİDECEKTİR. (Sahih-i Müslim, 1/136)
... Cenab-ı Hak İslamı nasıl Bizimle başlatmışsa O'nunla (Hz. Mehdi (a.s.) ile) sona erdirecektir. Nasıl, Bizimle onlar aralarındaki ŞİRK VE ADAVETTEN (HUSUMET VE DÜŞMANLIKTAN) KURTULMUŞ VE KALPLERİNE ÜLFET (DOSTLUK) VE MUHABBET (SEVGİ) YERLEŞMİŞSE, (HZ. MEHDİ (A.S.) GELİŞİ İLE) YİNE ÖYLE OLACAKTIR. (Ahir Zaman Mehdisi'nin Alametleri, Celalettin Suyuti, s. 20)
... ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)) DÖNEMİNDE İYİ İNSANLARIN İYİLİĞİ ARTAR, KÖTÜLERE KARŞI BİLE İYİLİK YAPILIR." (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 17)

(O bütün) gaybı bilendir, gaybına kimseyi muttali kılmaz. Ancak peygamberlerden, bildirmek istediği bunun dışındadır" (Cin, 72/26-27).

(Allah size gaybı bildirmez; fakat dilediği Peygamberine gaybı bildirir.) [Al-i imran 179]
----------
i. El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 44.

• Beğen
Tepkiler: rapman

rapman

rapman

Üye
bilgiler için teşekkürler

xErKaNx

Üye
Rahman ve rahim olan Allah c.c. Nun adiyla ve resulullah Hz Muhammed Mustafa s.a.v e sonsuz selatu selam olsun diyere baslamak istiyorum. Allah katinda tek gecerli din islamdir. islam dini geldikten sonra islami secmeyen gerek hiristiyan olsun gerek yahudi olsun gerek musevi olsun, musluman olmayan hic kimse cennete giremeyecektir. Ancak islam dininden once Allah c.c nun getirmis oldugu hiristiyanlik dinine Allahin bildirdigi sekilde iman edenler cennete gideceklerdir. Ancak islam dini geldikten sonra islam dinini kabul etmeyen hic bir kul cennette giremeyecek ve ebedi cehennemde kalacaklardir. Bu musevilik icinde boyledir yahudilik icinde boyledir. . Yukaridaki yazida Allah musevileri koruyacak diye bir yazi var . Kurani kerimi meal olarak okumak cok tehlikelidir. insan kendi kendine fetva verebilir. Ancak ayetlerin nuzul sebebini bilmemiz lazimdir. Yani tefsirli meal okumak lazimdir. Ve bu tefsirli meal ehli sunnet alimlerinin tefsiri olmalidir. Gunumuzde hoca bildigimiz cok sarlatanlar vardir. Bunlara cok dikkat edilmelidir. Ayrica kiyametin kopma zamanini yalniz Allah bilir. Yani falanca senenin falanca ayinin falanca gununde falanca saatte kopacak demek Allah korusun kafir eder insani. Ancak imam-i rabbani (k.s) hazretlerinin mekdubatinda kiyametin hicri 2000 i gecmez seklindedir. Buradada ne kesin bir yil vardir nede kesin bir ay belirtilmistir. imam-i Rabbani cok kiymetli bir insandir. Zamaninin en buyuk alimidir. Ve soylediklerine itibar edilir. Dabbetul arz konusuna gelincede bu bazi kesimlerin internet agidir soylemleri dogru degildir. Dabbetul arz bir hayvan seklinde canli bir varliktir. Ve insanlarla konusacak o insanlari damgalayacaktir. Bu damgalama kafirleri kafir diye damgalayacak seklinde hatirliyorum. Yani kisaca imami-rabbani hz nin mektubat kitabindaki beyanina gore Hz Mehdi a.s min gelmesi cok yakindir ama bu yüzyil gecmistir. Hz Mehdi yüzlin ilk ceyreginde gelecektir. Suanda biz hicri 1431 senesindeyiz yani ilk ceyrek gecmistir. Birdahaki yuzyılın ilk ceyregi beklenmelidir. Yani kisaca Hz Mehdi a.s yuzyilin ilk ceyreginde vukuu bulacaktir. Bu hesap hicri takvime goredir. Yukarida yazdiklarimda bir hata varsa bu tamamen sahsima aittir. Hatalardan ve gunahlardan Allah c.c. Ya siginiriz. Amiin. Saygilar

--------------- Ekleme ---------------

Onemli not: bu yazi yanlis yerlere cekilmesin. bu yaziyi bediuzzaman sidi nursi hoca efendiyi elestiri babinda yazmadim. Ben onlar gibi ilim sahibi degilim. Allah c.c. Mekanini cennet eylesin. Amiin.

fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
Hmm sen cübbeli eşrafındansın anlaşıldı...
Hocanız gibi saptırmayın kardeşim konuları peygamberimiz diyor;" Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi geçmez" diye ..
Gerisi teferruat ister inanırsın ister inanmazsn sana kalmış ama insanların kafalarını yanlış bilgilerle karıştırmana izin vermeyiz evel Allah..
Ayrıca imam Rabbani nerde hangi eserinde demiş hicri 2000 de kopar die bana bi kaynak verirmisin?!!?

xErKaNx

Üye
Ben kimsenin kafasini karistirma niyetinde degilim yazdiklarimi birkez daha oku. Ehli sunnete aykiri bir yazi varmi. ? Gelelim sorunuza. imam-i rabbani hz'nin (aklimda kalan kuvvetli ihtimal) mektubatinda olmasi lazim. Ayrica yazimi iyi okumadigin anlasiliyor. Ben orada imam-i rabbani hz ' nin kiyamet 2000 de kopacak diye bir yazi yazmadim. Ben orada imam-i rabbani hz ' nin kiyametin kopmasinin hicri 2000 i gecmez seklinde beyan buyurdugunu yazdim. Ayrica ben sanki ehli sunnetin disinda yani bidat ehliymisim gibi tarafinizdan algilanmam garipsenecek bir durumdur. Hic bir sekilde ne kuranin bir ayetinin hatta virgulunu dahi inkar etmem. Ve asla herhangi hadise muhalefetlik yapmam yapamam. Yine tekrarliyorum yazdiklarimda hata varmidir.? Eger dersenki eksiklik var bunu kabul ederim. Eger dersenki ehli sunnetin disinda konusuyorsun onu asla kabul etmem. Ayric ilk yazdigim yorumun sonuna EN DOGRUSUNU ALLAH BILIR yazmamisim bunu burada telafi edeyim.

GameWorld

GameWorld

Üye
"Bilgisayara işaret ettiği kuvvetle muhtemel olan Dabbet-ül Arz çıkmış ve internet sistemi bütün dünyaya yayılmıştır"
deveye sormuşlar "boynun niye eğri?" diye devede "Nerem doğru ki demiş"Dabbetül arz internette bütünleştirmek ancak ve ancak çekemeyenlerin ve geri kalmış memlekette soylenecek ve inanilacak eylemlerdir.dabbe ile bütünleştirdiğiniz Bilgisayar Birer aynadır.İnsan oğlu ne girerse onu verir.Adam sapıksa +18 resimler videoların hastasıysa bilgisayar en yapsın internet ne yapsın?.Üstelik büs bütün kötüleyeceğinize Teknolojiye biraz ayak uydursaydınız şuan İslam dunyası yerlerde sürünmez acından ölmez ve hristiyanların kölesi haline gelmezdi.Gavur icadı diye tabir ettiğiniz alet yuz yılın buluşudur.bu buluşu bir islam ehli icat etseydi çoktan cennete koyup hatta peygamber efendimiz(s.a.v) yanıan yerleştirmiştiniz.Yazık bu zihniyet İngilizlerin eseri.islam ilmi emretmiş bizimkiler Dabbe ile aşşagılıyor.ne kadar buluş var hepsine gavur icadı diye karalıyor.Halbuki bir güzelde işlerini görüyor gavur icadları.Vel hasıı kelam.bilgisayarın ne dediğini duyar gibiyim
BENİ ÇEKEMEYENLER ÇANAK TAKTIRSIN

Ve şunuda unutmayın Hz isa gelip gerçek dini yerleştirdiğinde en büyük duşmanı şuanki zihniyetle islamı yonetenler olacak.Ayrıca 500 kadar sayısı olan Hadisi şerifler günümüzde bilmem kaç bine dayanmıştır.kuru kafa zihniyeti kıyamet kopacak diye kendini avutsun diğer Gavurlar dunyayı yonetim uzayı parsellesin yazık gerçekten çok yazık.İngilizler bile İslamı bu kadar zehirliye bileceğini tahmin edememişlerdi
Sizin Zihniyetiniz Rabbena Hep Bana.İç anadoludan kayseriden konyadan başladı kuru kafa dini.Erzuruma kadarda uzadı.Kendinizi Yırtsanız Gene kıyameti koparamazsınız.Adama sorarlar Bire kuru kafacı huhuhcu Sen ALLAH mısın da kıyametin kopacagı zamanı yüzyıla sıgdırmaya çalışıyorsun?Ve son sözüm herkezin kıyameti kendi ölümüdür.

NOT(EKLEME):
xErKaNx izi kutluyorum yorumlarını okudum.Dogru noktalara değinmisisn.Bu kuru kafacılar Din ile teknoloji bir birinde ayırmaya teknoloji ile ilgilenirsen Dinden çıkarsın kafir olursun demeye getiriyorlar.Halbuk hem dindar olup hem Bilim ilim adamı olanlara imreniyorum ne büyük insanlar.Hem dünyada hem ahirette doğru yolu bulmuşlar.Rabbim beni Kuru kafacı Huhhuhcu şarlatanalrdan cümlemizi korusun (amin)

xErKaNx

Üye
Bu arada vermis oldugun ayet numaralarina baktim. Senin yazdigin gibi yazmiyor. Ya sen eksik yazdin yada yorum eklemissin. Ben eksik yazdigini dusunerek soyle bir not eklemek istiyorum. isra suresi 104, Bakara suresi 62 ve maide suresi 69 da bu senin yukaridaki beyaninin eksik oldugunu gosteriyor. Bu senin vermis oldugun ayet numaralarinda Bakara suresi 62 nci ayette mealen (mutlaka tefsirli meal olmali bende suanda olmadigi icin tefsirsiz mealden yaziyorum) " Suphesiz senden evvel Peygamberlere iman edenler , yani yahudilerden , hiristiyanlardan ve sabiilerden Allah a ve ahiret gunune hakkıyla inanip salih amel isleyenler icin rableri katinda mukafatlar vardir. Onlar icin herhangi bir korku olmadigi gibi onlar uzulmeyeceklerdir". Bir diger ayet maide suresi 69 " iman edenler ile yahudiler, sabiiler ve hiristiyanlar dan Allaha ve ahiret gunune inanip iyi amel isleyenler uzerine asla korku yoktur; onlar uzulecekte degillerdir."(mealin altina dusulen notta soyle yaziyor. Onceden bir kimsenin dini ne olursa olsun ve ne kadar gunah islemis bulunursa bulunsun son peygambere (s.a.v) uyup dogruca iman eder, bundan sonrada imanin geregini yasarsa onun dunya ve ahirette korkacagi hicbirsey yoktur) isra suresi 102 "( Musa,firavne) "Pek ala biliyorsun ki dedi, bunlari birer ibret olmak uzere, ancak, goklerin ve yerin Rabbi indirdi. Ey firavn! Bende senin hakikaten mahvoldugunu saniyorum"
ayetin devami 103.ayet " Derken ,firavn onlari ulkeden cikartmak istedi. Bu yuzden biz onu ve maiyyetindekilerin hepsini (denizde) bogduk.
Ayetin devami 104.ayet " Arkasindanda israil ogullarina "o topraklarda oturun! Ahiret va'di tahakkuk edince, hepinizi toplayip bir araya getirecegiz " dedik.
Goruluyorki buradaki ayetlerde hep imandan inanmaktan bahsediliyor. Senin dedigin gibi Allah kiyamete kadar musevileri koruyacak demiyor. Bu arada imami rabbani hz nin mektubat kitabinda Hz mehdi a.s in hicri takvime gore yuzyilin ilk ceyreginde gelecegi yaziyor. Bu beyandan yola cikarsak Hz mehdi a.s icin birdahaki yuzyilin ilk ceyregini beklemek gerek. Yani su zamanda ben mehdiyim diyenler yalan soylemektedirler. Bir diger nesele ise imami rabbani hz nin hicri takvime gore kiyamet 2000 i gecmez beyani vardir. Biz bunlari ehli sunnet hocalarimizdan ogreniyoruz. En dogrusunu ALLAH C.C. Bilir.

_By&MaTTaFix_

_By&MaTTaFix_

Üye
"Bilgisayara işaret ettiği kuvvetle muhtemel olan Dabbet-ül Arz çıkmış ve internet sistemi bütün dünyaya yayılmıştır"
deveye sormuşlar "boynun niye eğri?" diye devede "Nerem doğru ki demiş"Dabbetül arz internette bütünleştirmek ancak ve ancak çekemeyenlerin ve geri kalmış memlekette soylenecek ve inanilacak eylemlerdir.dabbe ile bütünleştirdiğiniz Bilgisayar Birer aynadır.İnsan oğlu ne girerse onu verir.Adam sapıksa +18 resimler videoların hastasıysa bilgisayar en yapsın internet ne yapsın?.Üstelik büs bütün kötüleyeceğinize Teknolojiye biraz ayak uydursaydınız şuan İslam dunyası yerlerde sürünmez acından ölmez ve hristiyanların kölesi haline gelmezdi.Gavur icadı diye tabir ettiğiniz alet yuz yılın buluşudur.bu buluşu bir islam ehli icat etseydi çoktan cennete koyup hatta peygamber efendimiz(s.a.v) yanıan yerleştirmiştiniz.Yazık bu zihniyet İngilizlerin eseri.islam ilmi emretmiş bizimkiler Dabbe ile aşşagılıyor.ne kadar buluş var hepsine gavur icadı diye karalıyor.Halbuki bir güzelde işlerini görüyor gavur icadları.Vel hasıı kelam.bilgisayarın ne dediğini duyar gibiyim
BENİ ÇEKEMEYENLER ÇANAK TAKTIRSIN

Ve şunuda unutmayın Hz isa gelip gerçek dini yerleştirdiğinde en büyük duşmanı şuanki zihniyetle islamı yonetenler olacak.Ayrıca 500 kadar sayısı olan Hadisi şerifler günümüzde bilmem kaç bine dayanmıştır.kuru kafa zihniyeti kıyamet kopacak diye kendini avutsun diğer Gavurlar dunyayı yonetim uzayı parsellesin yazık gerçekten çok yazık.İngilizler bile İslamı bu kadar zehirliye bileceğini tahmin edememişlerdi
Sizin Zihniyetiniz Rabbena Hep Bana.İç anadoludan kayseriden konyadan başladı kuru kafa dini.Erzuruma kadarda uzadı.Kendinizi Yırtsanız Gene kıyameti koparamazsınız.Adama sorarlar Bire kuru kafacı huhuhcu Sen ALLAH mısın da kıyametin kopacagı zamanı yüzyıla sıgdırmaya çalışıyorsun?Ve son sözüm herkezin kıyameti kendi ölümüdür.

NOT(EKLEME):
xErKaNx izi kutluyorum yorumlarını okudum.Dogru noktalara değinmisisn.Bu kuru kafacılar Din ile teknoloji bir birinde ayırmaya teknoloji ile ilgilenirsen Dinden çıkarsın kafir olursun demeye getiriyorlar.Halbuk hem dindar olup hem Bilim ilim adamı olanlara imreniyorum ne büyük insanlar.Hem dünyada hem ahirette doğru yolu bulmuşlar.Rabbim beni Kuru kafacı Huhhuhcu şarlatanalrdan cümlemizi korusun (amin)

[/QUOTE]HAKlısın[/QUOTE]

fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
Ben kimsenin kafasini karistirma niyetinde degilim yazdiklarimi birkez daha oku. Ehli sunnete aykiri bir yazi varmi. ? Gelelim sorunuza. imam-i rabbani hz'nin (aklimda kalan kuvvetli ihtimal) mektubatinda olmasi lazim. Ayrica yazimi iyi okumadigin anlasiliyor. Ben orada imam-i rabbani hz ' nin kiyamet 2000 de kopacak diye bir yazi yazmadim. Ben orada imam-i rabbani hz ' nin kiyametin kopmasinin hicri 2000 i gecmez seklinde beyan buyurdugunu yazdim. Ayrica ben sanki ehli sunnetin disinda yani bidat ehliymisim gibi tarafinizdan algilanmam garipsenecek bir durumdur. Hic bir sekilde ne kuranin bir ayetinin hatta virgulunu dahi inkar etmem. Ve asla herhangi hadise muhalefetlik yapmam yapamam. Yine tekrarliyorum yazdiklarimda hata varmidir.? Eger dersenki eksiklik var bunu kabul ederim. Eger dersenki ehli sunnetin disinda konusuyorsun onu asla kabul etmem. Ayric ilk yazdigim yorumun sonuna EN DOGRUSUNU ALLAH BILIR yazmamisim bunu burada telafi edeyim.

Öyleyse buyur kardeşim;hadisler...:oke:

Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen hadislerde Dünya’nın ömrünün 7000 yıl olduğu bildirilmektedir.
Enes Malik 'den tahric etti. O dedi ki, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: DÜNYANIN ÖMRÜ, AHİRET GÜNLERİNDE YEDİ GÜNDÜR. Allah-u Teala buyurdu ki: RABBİN KATINDA BİR GÜN SİZİN SAYDIKLARINIZDAN BİN YIL GİBİDİR. Kim bir din kardeşinin Allah yolunda bir ihtiyacını görürse, Allah Teala onun için gündüzlerini oruçla, gecelerini de ibadetle geçirmişcesine ŞU DÜNYANIN YEDİ BİN YILLIK ÖMRÜ MÜDDETİNCE SEVAP YAZAR.
(Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 88)

Amr bin Yahya, ens hakkında elala’ bin Zeyd’e bildirdik Allah ondan razı olsun dedi ki: Allah’ın Resulu dedi ki (S.A.V. DÜNYANIN ÖMRÜ AHİRET GÜNLERİNDEN YEDİ GÜNDÜR. Yüce Allah dedi ki: Gerçekten senin Rabbinin katında bir gün sizin saymakta olduğunuz bin yıl gibidir.[1]
(Elkesfu An mucavezeti Hazihilumme el Elf ve Elluma fi Ecvibeti el'-Esile, Suyuti, sf. 10)

Ettaberani Elkebiyr de dedi ki: Ahmed bin Ennadril askeri ve Cafer bin Muhammedul Aryani’ye (veya uryani de olabilir) bildirdik (haber verdik) ikisi de dediler ki: Elveliyd bin Abdul Melik bin Serhul Sahrani’ye haber verdik, Süleyman bin Ataul Kureyşilharbi haber verdik, Sullemetu bin Abdillahil Cehni hakkında Amr bin ebi Şeceati bin Rabiil Cehni hakkında Eddehhak bin Zemlil Cehni dedi ki:

Bir rüya gördüm, onu Resulullah’a (S.A.V.) anlattım. Kendindeki sözü zikretti: Ya Resulullah birden ben seninle içinde yedi derece olan bir minberin (kürsünün) üzerindeyim, sen onun en yüksek bir derecesindesin, (S.A.V.) dedi ki: İçinde yedi derece olan minbere gelince, ben onun en yüksek bir derecesindeyim, DÜNYA İSE YEDİ BİN SENE ...
(Elkesfu An mucavezeti Hazihilumme el Elf ve Elluma fi Ecvibeti el'-Esile, Suyuti, sf. 10)

Dakkak b. Zeyd-ü Cüheni 'den rivayet ettiler.
Ben gördüğüm bir rüyayı Resulullah (s.a.v.) 'e anlattım. Bu rüyada Peygamber (s.a.v.) yedi basamaklı bir minberin en üst basamağında idi: O buyurdu ki, YEDİ BASAMAKLI GÖRDÜĞÜN MİNBER ŞU DÜNYANIN ÖMRÜ OLAN YEDİ BİN SENEDİR.
(Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 89)

Ehl-i sünnet alimlerinden Hüsameddin el- Muttaki’nin eseri Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman kitabınında yer alan bu hadislere göre Peygamberimiz (s.a.v.) dünyanın ömrünün 7000 sene olduğunu bildirmektedir. Yine birçok ehl-i sünnet alimlerinin eserlerinde örneğin Muttaki Hazretlerinin, Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459’da, Muhammed Tahir b. Ali el-Hindî ‘nin eseri Tezkiretu’l-Mevduat, I/223’de, İmam Sahavî, el-Makasidu’l-hasene (Deylemi’den naklen), I/693, h.no: 1243.’de, El Munavî’nin Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278 (Deylemi’den naklen) de, Bayezid Bistamî Hazretleri’nin Miftahu’l-Cifr adlı eserinde dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğu konusuyla ilgili hadislere yer verilmiştir. Bu da ehl-i sünnet alimlerinin ittifakla bu konuyu kabul ettiklerini gösteren çok açık bir delildir.

2. Yine büyük hadis alimlerinden ve Hanbeli mezhebinin kurucusu olan İmam Ahmed İbni Hanbel gibi birçok alimin birbirlerinden naklettikleri bir hadiste. Peygamberimiz (s.a.v.) kendine kadar dünyada geçen zamanın 5600 yıl olduğunu bildirerek bir takvimin başlangıç tarihine dikkat çekmiştir:

Ahmed İbni Hanbel İlel’inde nakletti. İsmail b. Abdülkerim, Abdüssamed’den O da Vehb’den rivayet etti:
DÜNYADAN BEŞ BİN ALTI YÜZ YIL GEÇMİŞTİR.
(Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir zaman, sf. 89)

Peygamberimiz (s.a.v.)’in, Dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğuna, Peygamberimiz (s.a.v.)’e kadar geçen zamanın 5600 yıl olduğuna yönelik olarak bildirdiği bu tarihleri belli bir takvime göre değerlendirmek gerekir. Ancak bu tarihler kesinlikle insanlık tarihinin başlangıcı olan Hz. Adem (a.s.)’ın dünyaya indiriliş tarihi olarak değerlendirilmemelidir. Günümüzde nasıl Peygamberimiz (s.a.v.)’in Mekke’den Medine’ye hicreti Hicri takvimin başlangıcı, Hz. İsa’nın doğumu Miladi takvimin başlangıcı olarak kabul edilip tarihi hesaplamalar bu tarihlerin öncesi ve sonrası olarak yapılıyorsa Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen bu 7000 yıllık vakit de onun döneminde milat olarak kabul edilen bir olaya göre verilmiş olabilir.

Peygamberler tarihi boyunca meydana gelen; örneğin Hz. İbrahim (a.s.) ya da Hz. Nuh (a.s.)’ın doğumu, Hz. İbrahim (a.s.)’a peygamberlik görevinin verilmesi veya Hz. İbrahim (a.s.)’ın bir yerden bir yere hicreti ya da Hz. Nuh (a.s.)’ın gemiye binip tufanın başlaması ya da tufanın son bulması ya da başka peygamberlerin hayatlarında gerçekleşmiş benzeri başka birçok önemli olayın tarihini işaret ediyor olabilir. Burada önemli olan, Peygamberimiz (s.a.v.)’in söz konusu bu takvimin başlangıcı üzerinden bir hesap yaparak Dünyanın ömrünün bu takvime göre 7000 yıl olduğunu söylemesi ve kendisine kadar da bu başlangıçtan itibaren 5600 yıl geçtiğini net bir şekilde bildirmesidir.

Büyük ehl-i Sünnet alimi Berzenci Hazretleri ümmetin ömrünün Hicri 1500’ü geçmeyeceğini ifade etmektedir. (Doğrusunu Allah bilir.)

BU ÜMMETİN ÖMRÜ BİN SENEYİ GEÇECEK, FAKAT BİN BEŞ YÜZ SENEYİ AŞMAYACAKTIR...
(Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed b. Resul el-Hüseyni el-Berzenci, Pamuk Yayıncılık, İstanbul, 2002, s. 299)

Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen hadise dayalı olarak Suyuti Hazretleri’nin yaptığı açıklamada da ümmetin ömrünün Hicri 1500’leri geçmeyeceği belirtilmektedir:

"BENİM ÜMMETİMİN ÖMRÜ 1500 SENEYİ PEK GEÇMEYECEK."
(Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi. (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu’l-İlel, sh. 89.)

Ümmetin ömrü ayrıdır dünyanın ömrü ise ayrıdır. Son 1000 yılın en büyük müceddidi Said Nursi Hazretleri Müslümanların Allah’ın emri gelinceye kadar hak üzerinde olacaklarını ve 1506’lara kadar galibane olarak devam edeceğini 1545 tarihinde ise kıyametin kopmasının muhtemel olacağını (Doğrusunu Allah bilir) ifade etmektedir:

“Ümmetimden bir taife Allah’ın emri gelinceye kadar (kıyamete kadar) hak üzerinde olacaktır.”
“Ümmetimden bir taife..” fıkrasının (bölümünün) makam-ı cifrîsi (cifir hesâbına göre olan netice, sayı değeri) 1542 (2117) ederek nihayet-i devamına (varlığının sonuna) îma eder. “Hak üzerinde olacaktır.” (şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi 1506 (2082), bu tarihe kadar zâhir ve aşikârane (açık ve ortada), belki galibane; sonra tâ 1542 (2117) ye kadar, gizli ve mağlubiyet içinde vazife-i tenviriyesine (aydınlatma görevine) devam edeceğine remze (işarete) yakın îma eder. “Allah’ın emri gelinceye kadar” (şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi 1545 (2120), kâfirin başında KIYAMET KOPMASINA îma eder.
(Kastamonu Lahikası, s. 33)

Hem ehli sünnet alimlerinden Berzenci ve İmam Suyuti Hazretleri’nin hem de Üstad’ın Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen hadisler doğrultusunda yaptıkları açıklamalara göre ümmetin ömrünün Hicri 1500’leri geçmeyeceği anlaşılmaktadır

[1] Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (Hac Suresi, 47)

Amedly Fatih

Amedly Fatih

Kapalı Hesap
Allahu alem

xErKaNx

Üye
Ben bu hadisleri cok fazla kitap okumadigim icin gormedim. Ayrica gormedim diyede inkar edecek kadar yada muhalefetlik yapacak kadar delirmedim. Burada anlasamadigimiz nokta hadis konusu degildir. Burada anlasamadigimiz nokta ilk yazinda Allah c.c nun musevileri kiyamete kadar koruyacagina yakin bir yazi yazmissin ve isra suresi bakara suresi ve maide surelerini ve numaralari vermissin. Bu yazdigin yazida ben soyle bir yanlis anlam cikardim. Yani islam dininden once ve sonraki musevilerde hiristiyanlarda yahudilerde cennete girecek. Ben boyle bir anlam cikardim. Ama dersenki hiristiyani yahudisi musevisi islam dininden once kendilerine Allah tarafindan gonderilen peygambere ve kitaba ve oncelikle Allah c.c. Ya tam teslim olanlari kendilerine gonderilen peygamberlere ve kitaplara uyup bunlari tastik edenlerin cennete girecegini soylesen ve islam dini geldikten sonra Allaha c.c. Hz peyamber s.a.v ve kurani kerime kisacasi islam dinine girmeyenlere ebedi cehennem vardir dersen seni hemen tastik ederim. Ayrica dabbetul arz bir internet agi yada bilgisayar degildir. O bir hayvan seklinde canli bir varliktir. ve insanlarla konusacaktir. Hadislere gelince basimin ustunde yeri vardir. Hicbir hadisi inkar edemem. ve inkar etmiyorum. imami rabbani hazretlerininde soyledigi beyanlar kafasina gore degil hadis ve kurandan kaynaklardir. Belki bir hesap kitap yapilsa senin verdigin hadisleri tastikler oldugu ortaya cikabilir. Cunki burada 2000 de kopacak degil 2000 e kalmaz tekrarliyorum kalmaz beyani vardir. Bu hesap isinden anlamam. Buradaki asil mesele kiyametin nezaman kopacagi degil bizim kiyametimizin nasil olacagi yani imanimizi kurtarip kurtaramama tehlikesidir.(insan olumu kiyameti kopmus demektir.) birde sen sen ol ehli sunnet bir hocaya sapik dusunceler seklinde iftira mahiyetinde hakarette bulunma. Ehli sunnetin disinda gorusu varsa soyle ama ezbere konusma derim. Ya Allah c.c nun sevgili kulu ise ne yapacaksin.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Peygamber efendimiz veya bir başka bir canlı kim olursa olsun Allah dışında kimse kıyametin ne zaman kopacağını bilemez ... Kıyamet alametleri bu dedikleriniz ... Hadis denmiş .... Peygamberimizin sözleri hadis olduğuna göre peygamberimiz kıyametin ne zaman kopacağını bilmezken hadisi nasıl oluyor :hmmm Kıyamet Iki parmağın arası kadar az veya tam aklımda değil ama çok kısa bir zaman kaldığını belirtmek için söylediği benzetme sözü vardı belki ona takıldıniz ... Ayrıca nurcu veya cemaatci olmasam bile olmanın neresi kötü ?

Cynical

Cynical

Üye
Adnan Oktar'ın Mehdi beklentisi iyice takıntıya dönüştü artık. Merak etmiyor değilim acaba kendini mi hazırlıyor o mevkiye diye.
Kişinin ölümü kıyametidir kardeşim, gerisi boş. Yormayın kafanızı yalnız Allah'ın bildiği işlerle...

_By&MaTTaFix_

_By&MaTTaFix_

Üye
Herkes farklı diyor yaa.Biri çıkıp kur'an-i kerimden güvenilir hadislerle şunu bi açıklasa ne iyi olacak ama...

Ayrıca (sözüm size degil) çoğu kimse hep yanlış çevrimi yaparak yanlış anlaşılmaya sebeb veriyor,onların vay haline...ÜstünüZE alınmayın genel olarak söylüyorum.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Allah hariç kimse bilmiyor nesini açıklayalım yahu :D çok yakın olduğu kıyamet alametlerinden anlaşılıyor ki Peygamberimiz de onun zamanında kıyametin yakın olduğunu söylemiştir ...

xErKaNx

Üye
Peygamber efendimiz veya bir başka bir canlı kim olursa olsun Allah dışında kimse kıyametin ne zaman kopacağını bilemez ... Kıyamet alametleri bu dedikleriniz ... Hadis denmiş .... Peygamberimizin sözleri hadis olduğuna göre peygamberimiz kıyametin ne zaman kopacağını bilmezken hadisi nasıl oluyor :hmmm Kıyamet Iki parmağın arası kadar az veya tam aklımda değil ama çok kısa bir zaman kaldığını belirtmek için söylediği benzetme sözü vardı belki ona takıldıniz ... Ayrıca nurcu veya cemaatci olmasam bile olmanın neresi kötü ?

kardes suphesiz ki kiyametin nezaman kopacagini ve tam vaktini Allah c.c. Bilir. Bunda suphe yoktur. Peygamberimiz s.a.v Allah c.c. Nun bildirdigi kadarini bilir. Bunlarda Allah c.c. Nun peygamberine bildirdigi kadaridir. Kesin an ve zamani Allah bilir. Ayrica buradaki mesele nurcu yada cemaatci meselesi degildir. Tabiki bir muslumanin ehli sunnet vel cemaat ortamlarinda olmasi gereklidir. Yoksa heran yolu sasirir. Suruden ayrilani kurt kapar misali. O hadiste yanlisim yoksa isaret parmagi ile yuzuk parmagini gostererek kiyametin kopma zamani bu iki parmagimin arasi kadar demistir. Tabi bu hadisi bire bir yazamadim , buna yakin bir hadistir. Saygilar.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Tamam biz ne deduk Erkan :ehe

xErKaNx

Üye
Yanlis anlama olmasin diye aciklama yapayim dedim:oke:

ubey

Üye
birkac ip ucu verildi(ip ucu denirmi bilmiyom)unuttum hangi ip ucu idi ama nasil olsa dinimizi duzgun yasiyorsak bunlar ha dogru ha yanlis nasil olsa adam dinini yasiyo

not:yanlis bir sey dediysem telafi edin ama ben pek ugrasmak istemiyom konuylan :Dben okim yazdiklarinizi yeter:D

fotonn

fotonn

Üye
    Konu Sahibi
''ehli sunnet bir hocaya sapik dusunceler seklinde iftira mahiyetinde hakarette bulunma. Ehli sunnetin disinda gorusu varsa soyle ama ezbere konusma derim. Ya Allah c.c nun sevgili kulu ise ne yapacaksin."
Demişsin,
Belki haberin yoktur gerçekleri öğrenebilirsin ..!!!

Üst Alt