Dünya yer değiştiriyor !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
    Konu Sahibi
Dünya yer değiştiriyor !
BİLİMİNSANLARI dünyadaki ısınmayı engellemek için alışılagelmişin dışında bir yol buldu. Dünya`ya çarpacak birkaç kuyruklu yıldız, sorunun çözümü olacak! Ürkütücü fikrin sahibi nasa`nın önde gelen mühendis ve astronomları. Bu yöntemle Dünya`nın ömrüne 6 milyar yıl daha eklenmesi düşünülüyor.
Biliminsanları bu fikri basitçe, `bir kuyruklu yıldız ya da asteroide roket bağlayıp doğru zamanda ateşlemek` olarak tanımlıyor.
Bu fikrin kulağa geldiği kadar tehlikeli olmadığını söyleyen kaliforniay`daki NASA Araştırma Merkezi `ames yetkilisi Dr.Greg george ile meslektaşları Don Korycansky ve Fred Adams`ın önerdiği plana göre, bir kuyruklu yıldız, roketlerin yardımıyla Dünya`ya yönlendirilecek. kuyruklu yıldızın Dünya`ya çok yakın bir yörüngeden geçirilmesi mümkün olursa, bu, gezegenimizi taşıma planlarının da gerçek olabileceği anlamına geliyor. Laughlin, kuyruklu yıldızlar sayesinde Dünya`nın yörünge hızının artırılıp, şimdiki konumuna göre Güneş`ten daha uzak ve uygun bir yörüngeye çekilmesinin çok da uzak bir ihtimal olmadığını söyledi.

Alıntıdır...

chakır66

chakır66

Üye
töbe töbe allah zaten kusursuz yaratmıştır şimdi bunlar bunu yaparsa bence evrenin dengesi bozulur o zaman görürler "roketi"

researcher

Üye
tabe tabe...

Bora

Bora

Üye
Saçmalık.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Ben Kadere inan bir insan olarak saçmalık diyorum.

Cynical

Cynical

Üye
Dünya yörüngesinde olacak 1 mm'lik bir değişim gezegenin donmasi yada yanması ile sonuçlanır diyor aynı bilim adamları. Bu kadar ince bir hesapla hesaplanmış bir yörüngede dönüyor dünya. Hayalcilik olmuş bu proje.

uyduruk57

uyduruk57

Üye
VE KIYAMET BÖYLE KOPAR :off:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Çocuk bile güler buna

xErKaNx

Üye
Bunlar nasil prof olmus nasil muhendis olmus aklim almiyor. inancsizlik boyle birsey olsa gerek. Ahmak herifler.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bunlar böyle kıyameti koparacaklar heralde..

DPool

DPool

Üye
küçük kardeşime söyledim o bile güldü

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
inanmayın böyle şeylere yaaa saçmalık

DoRM

DoRM

Üye
Dünya yörüngesinde olacak 1 mm'lik bir değişim gezegenin donmasi yada yanması ile sonuçlanır diyor aynı bilim adamları. Bu kadar ince bir hesapla hesaplanmış bir yörüngede dönüyor dünya. Hayalcilik olmuş bu proje.
:D:D:D la bir kere 1 mm değişim dünyayı hiç etkilemez saçmalama mantıklı düşün ztn yıl içerisinde dünya güneşe yaklaşıp uzaklaşıyor alemsiniz valla

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Yörüngeden Çıkan bir gezegeni stabil olarak tekrar nasıl bir yörüngeye sokmaya çalışıyorlar acaba merak ediyorum

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
:D:D:D la bir kere 1 mm değişim dünyayı hiç etkilemez saçmalama mantıklı düşün ztn yıl içerisinde dünya güneşe yaklaşıp uzaklaşıyor alemsiniz valla
asıl sen mantıklı ol dünyanın o güneşe yaklaştığı durumlarda zaten dünya yörüngesinde ve dengesinde..

dejavu53

dejavu53

Üye
bencede

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Bu adamlara mühendis diploması verenler kimler acaba.....

dejavu53

dejavu53

Üye
onlarda kesin muhendis değildir :ehe

Cynical

Cynical

Üye

Ben ne demişim:

Sen ise:

Ben yörüngedeki sapmadan söz etmişim, sen ise yörüngede halihazırda olan hareketten.

Şu da Bilim ve Teknik dergisinin 1983 yılı Temmuz sayısından alıntı:

Dünya, Güneş çevresinde dönerken öyle bir yörünge çizer ki, her 18 milde doğru bir çizgiden ancak 2,8 milimetre ayrılır. Dünya'nın çizdiği bu yörünge kıl payı şaşmaz; çünkü yörüngeden 3 milimetrelik bir sapma bile büyük felaketler doğururdu: Sapma 2,8 yerine 2,5 milimetre olsaydı, yörünge çok geniş olurdu ve hepimiz donardık; sapma 3,1 milimetre olsaydı, hepimiz kavrularak ölürdük.
Yeterince açık oldu mu, Einstein?

abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
o roketi alınn ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...