dolby hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
umt07

umt07

Üye
donanımla alakalı diyenlere, bu sadece yukarda bir arkadaşın dediği gibi, yüksek bit rateli ses dosyalarını açıp, gerekli yollara göndermek için bir driver gibi düşülebilir, örn windows xp de dolby desteği yokken windosw 7 de var, donanımla hiç alakası yok tek alakası sesi stero dan mı yok sa 5+1 veya 2+1 sistemden mi dinlediğiniz tabi pc için böyle
tellerde ise en basit 10 tllik kulaklıkta bile genelde .avi olan filimlerdeki efektleri duyabilirsiniz, direk kulağınıza bağıra bağıra gelenleri değil sahnenin arkasında kalmış sesleri bile çok küçük db sesleri bile duyuyorsunuz

Bide şunu ekliyeyim plazması olupta 5+1 sistem almayanı kınarım:) pclerde bile olması lazım artık en az 2+1 ses sitemi

Dampierre

Dampierre

Üye
dobly'i gömdüm cfw'ye, açtım hayal kırıklığına uğradım, bildiğin stereo genişletme ile aynı ses geldi gibi düşündüm. Banamı öyle geliyor dedim, c6-01'e ve n8 e aynı şarkıyı attım (c6-01 de dobly yok, n8 de yayınlanan dosyalar ekli), n8 den dobly'i açtım, c6-01'den stereo genişletmeyi, kesinlikle fark yoktu. Ben yapamadım diyecem şimdi ama dosyaları gayet kopyaladım, kulaklık takmayınca yazı gidiyor falan, herşey normal işliyor fakat dobly çalışmıyor :( Kullandığım kulaklık sennheiser hd201. Başka stereo genişletme ile anlık karşılaştırabilecek arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum.

umt07

umt07

Üye
dobly'i gömdüm cfw'ye, açtım hayal kırıklığına uğradım, bildiğin stereo genişletme ile aynı ses geldi gibi düşündüm. Banamı öyle geliyor dedim, c6-01'e ve n8 e aynı şarkıyı attım (c6-01 de dobly yok, n8 de yayınlanan dosyalar ekli), n8 den dobly'i açtım, c6-01'den stereo genişletmeyi, kesinlikle fark yoktu. Ben yapamadım diyecem şimdi ama dosyaları gayet kopyaladım, kulaklık takmayınca yazı gidiyor falan, herşey normal işliyor fakat dobly çalışmıyor :( Kullandığım kulaklık sennheiser hd201. Başka stereo genişletme ile anlık karşılaştırabilecek arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum.

Bi kez şarkı dediğin mp3 neyine iyi kalite alıcaksın, bas bas bağırıyoruz, dolby ile yazılmış film olucak, genellikle avi formatlı fimler diye

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bi kez şarkı dediğin mp3 neyine iyi kalite alıcaksın, bas bas bağırıyoruz, dolby ile yazılmış film olucak, genellikle avi formatlı fimler diye
Mp3 diye küçümseme bence Dolby herşeyde farkını ortaya koyuyor Mp3 de dahil müzik deneyimini değiştirdi telefonun.

umt07

umt07

Üye
Mp3 diye küçümseme bence Dolby herşeyde farkını ortaya koyuyor Mp3 de dahil müzik deneyimini değiştirdi telefonun.
doğru diyorsun ama en bariz fark filmlerde, mp3 teki farkı göremeyebiliyoruz, arda çok uçurum olmadığı için

Polymath

Polymath

Üye
donanımla alakalı diyenlere, bu sadece yukarda bir arkadaşın dediği gibi, yüksek bit rateli ses dosyalarını açıp, gerekli yollara göndermek için bir driver gibi düşülebilir, örn windows xp de dolby desteği yokken windosw 7 de var, donanımla hiç alakası yok tek alakası sesi stero dan mı yok sa 5+1 veya 2+1 sistemden mi dinlediğiniz tabi pc için böyle
tellerde ise en basit 10 tllik kulaklıkta bile genelde .avi olan filimlerdeki efektleri duyabilirsiniz, direk kulağınıza bağıra bağıra gelenleri değil sahnenin arkasında kalmış sesleri bile çok küçük db sesleri bile duyuyorsunuz

Bide şunu ekliyeyim plazması olupta 5+1 sistem almayanı kınarım:) pclerde bile olması lazım artık en az 2+1 ses sitemi

Hm peki Donanımla ilgili değilse neden nokia bunu esirgesin? W7 deki dolby desteğini örnek vermişsin. Şimdi bile en ucuz anakart dolby desteği veriyor haberin var mı ? w7 dolby desteğini sağlar. Donanıma uygun hale getirir.

Bir anakart özelliklerinden örnek

• S/PDIF Çıkış Desteği
  • Realtek ALC898 codec
  • 2/4/5.1/7.1-kanal
  • Dolby® Home Theater desteği
  • HD Ses Desteği

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Home theater başka.. Nokia nın verdiği dolby headphone kulaklık için. N8 de dolby surround hdmi bağlantıda zaten mevcut donanımsal olan kısmı orası.. Eğer bu dolby donanımsal olsa Nokia neden bunu güncellemeyle versin? Satarken içine direk koysa satsa daha da pahalı satabilir? Yazılımsal birşeydir ki portlanması da bunu gösterir.. Nokia nın esirgemesi de 1.nesil cihazını sat 2.nesil cihaz al demeye getirdiği satış politikasıdır..

Polymath

Polymath

Üye
Kardeşim Dolby her türlü yazılımsa bunu anakart özellik olarak oraya koymaz. Nokia Dolby desteğini ilk başlarda kısmış. Sonradan getirerek sizi düşünüyoruz anlamınada getirmiş olabilir. Ben 1. nesillerden kısacağını sanmıyorum. Müşteriyi memnun etsinki müşteri bir dahaki telinide nokia alsın.Ayrıca ben Nokia aldım diyelim Güncellemeler geliyor benim telefonum üvey kaldı. Ben müşteri olarak neden bir daha nokia alayım ki ? Aldığım telefonada aynısını yaparsa ? Ayrıca Senin dediğin doğru olsa neden cihazlar 1.3 ghz olarak satılmadı ? Daha pahalı satılırdı değil mi ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
satış politikası kardeşim ;) Nokia zaten işlemcilere downclock yapıp kullanıyor.. Dolby home theater donanımsal olabilir dolby surround da öyle ama headphone yazılımsal.. yazılımsal olmasa birinci nesillere portlanamazdı değil mi?

Polymath

Polymath

Üye
satış politikası kardeşim ;) Nokia zaten işlemcilere downclock yapıp kullanıyor.. Dolby home theater donanımsal olabilir dolby surround da öyle ama headphone yazılımsal.. yazılımsal olmasa birinci nesillere portlanamazdı değil mi?

Portlandı ama Cfw yi yükleyen arkadaşlar birşey farketmediğini söylüyor. Hatta iyi kulaklıklarla deneyenler var değil mi ? Eğer farketseydi Bu konuyu açmazdı o arkadaş. :) Ben portlanabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Portlansada çalışacağını düşünmüyorum. En basiti bir Arkadaş çok güzel örnek vermiş. Madem portlandı neden adını Dolby diye değiştirmediler bu çok zormuydu ? Çok zor olmasa gerek diye. Senin dediğin satış politikası doğru olsa 1.3 ghz ye çıkarmazlardı bence.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
1.3 e çıkarmalarının sebebi satış politikası işte 1.nesiller ikinci nesillere geçsin diye anladın? Evet oraya headphone yazmak zor çünkü kaynak kodu gerekir.

Polymath

Polymath

Üye
Neyse bu tartışma uzayacak bekleyelim görelimm :))

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
aynen öyle canım kardeşim :)

• Beğen
Tepkiler: Polymath
23palulu23

23palulu23

Üye
arkadaslar bu belco hangi telefonlar icin var ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
c6-01

23palulu23

23palulu23

Üye
peki bu dolby n8 de calismaz mi ?

Dampierre

Dampierre

Üye

mp3 dediğin 320 kbit ses kalitesine sahip. Ayrıca dobly sandığınız şey stereo genişletmenin ta kendisi. Açınca arada dağlar kadar fark oluyor ama kötü yönde. Şarkının içine ediyor portlanan dobly.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ne portlanması ya ortada portlanan bişey yok yalan dolan. Dolby Digital ikinci nesilde baya hisettirirken kendini birinci nesillerdeki adıyla "Stereo Genişletme" kendini farkettiremedği söyleniyor. Zaten Dolby'i portlayacaklar da adını mı değiştiremeyecekler çok komik.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
çalışır vardır portlanmış cfw si

---------- Eklendi @ 14:50:48 ---------- Yazıldı @ 14:50:11 ----------

Ne portlanması ya ortada portlanan bişey yok yalan dolan. Dolby Digital ikinci nesilde baya hisettirirken kendini birinci nesillerdeki adıyla "Stereo Genişletme" kendini farkettiremedği söyleniyor. Zaten Dolby'i portlayacaklar da adını mı değiştiremeyecekler çok komik.

Hocam menüdeki adı değiştirip başka şeyler yazıp açık kapalı butonu eklemek için kaynak kodu gerekir ki bu da kimsede yok.

23palulu23

23palulu23

Üye
var mi bilen n8 icin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt