Doğal Afetler ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Doğal Afetler ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Doğal Afetler ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Doğal Afetler ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Ülkemizin coğrafi konumuna göre yeryüzü şekli bölgelere göre farklılık göstermektedir. Yeryüzü şekline bağlı olarak doğal afetler farklı şekillerde ortaya çıkar. Ülkemizin doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Doğal afetler insanları etkileyerek can ve mal kaybına sebep olur.

Doğal afetlerden korunmak için önlemler alınmalı. Alınan önlemler yeterli olduğu takdirde oluşabilecek sorunlara karşı kendinizi korumuş olursunuz. Deprem, sel, heyelan, çığ gibi doğal afetler en çok zarar verenleridir. Deprem kuşağı üzerinde olan ülkemiz sarsıntılarda yıkımlara neden oluyor. Alınacak önlemler her bakımdan insanlığın yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli görülmüştür. Doğal afetler konusunda insanlar bilinçlendirilmeli, idarecilerin yeni sağlam yapılara karşı korumalıdır. İnsanlar kendi hayatlarını düşünmüyorlarsa eğer yanındakilerin hayatlarını düşünmeleri gerekir.

Gelişmiş ülkelerde can kayıplarının az olması idarecilerin yönetimlerinin iyi olmasıdır. Çarpık ve yanlış yerleşmeden dolayı doğal afetler en ağır şekilde yaşanmaktadır. Doğal afetlere yönelik uzmanlar tarafından önerilen gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.
 


Üst Alt