Ağaç ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon bilgisi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ağaç ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon bilgisi
Ağaç ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Ağaç ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Doğada olan her şey mükemmel yaratılmıştır. Canlıların oluşturduğu ekosistem kendini yenileyerek binlerce yıldır devam ettirmekte. Her geçen gün güzelleşen doğanın parçası ağaçlardır. Binlerce yıllık ağaçlar varlıklarını korur, var olduğu yerleri çok daha güzelleştirir. Bitkilerin doğadaki rolü çok önemlidir. Doğanın kirlenmesini önlediği gibi zarar görmesinin de önüne geçer. Ağaçların diğer bitkilerin gelişmesine katkıları oldukça çoktur. Onları koruduğu gibi olası zararlara karşı önlemektedir.

Ağaçlar doğayı güzelleştiren ve canlandırandır. İnsanlarda hayvanlarda ağaçların varlığından faydalanır. Doğal afetleri önlediği gibi ısınmak için kullanırız. Ağaçlar bir araya gelerek devasal ormanları da oluşturur. Fakat ormanlara zarar verip yok etmek sorun yaşamımıza neden olur. Günümüzün en büyük sorunu ağaçların tahrip edilerek yok edilmesi. Yeteri kadar önem verilmemesi dünyamızın ciğerlerine zarar vermekte. Temiz havanın olmadığı bir dünyada yaşamak solunum yolu hastalıklarına da sebep olur.

Ormanların doğaya yararlarını göz ardı etmemeliyiz. Çok sayıda canlının yaşamasına olanak sağlar. Ev sahipliği yaptığı ormanlara zarar vermemeli, sahip çıkmalı ve koruyucu davranış sergilemeliyiz. Ağaçların olmaması ormanlarında olmaması demek ve bir çok canlının neslinin tükenmesine sebep olabilir.
 


Üst Alt