Dizel mi ? Benzin mi? Lpg mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi Yakıt Türünü Kullanıyorsunuz ?

• Kullanılan toplam oy
    41
  • Anket kapatılmış .

ufuk023

Üye
sonsuza kadar benzin...

Quattro

Quattro

Üye
Uçak yakıtı:ehe

iremm

iremm

Üye
bu gidişle lpg ye geçiş olacak bu zamlara anca o dayanır :ehe

aauz

aauz

Üye
arkadaslar sadece yakıtta ekonomi için düsünmek yanlıs cevreye en az zarar veren lpg uygun sartlarda takılır ve kullanılırsa güvenilirde ama performans dersen her zaman benzin üstüne yok :) dizel ise cevreye zarar acısından daha kötü ayrıca hicbir zaman kulaga hitap etmedi ilerde eder mi bilmem :)

parson53

parson53

Üye
Çok fazla beklemiyeceğiz hepsi aynı fiyat olcak
Benim sizlere tavsiyem nasıl kullanacağınıza yönelik bir fikir ile araç almanız.
1.Dizel araçlar benzinli araçlara göre aynı yolu daha az yakıtla gitmektedir. Ancak dizel araçların bakım masrafları daha fazladır... Eğer uzun yol yapıyorsanız aracı fazla kullanacaksanız tavsiyem dizel araçtır.
2.Benzinli araçlar dizele göre daha fazla yakıt tüketmektedir. Bu araçların avantajı ise bakım masrafları dizel araçlara göre daha azdır. Aracınız ile uzun yol yapmayacaksanız benzinli araç size göre demektir.

3.Gelelim Lpg araçlara çok az yakıt kullanır. Ama bir konuda sıkıntı yaratıyor motor ömrünü kısmen biraz azalttığı kanıtlanmıştır. Örneğin bir aracın motor u 200.000 km 180.000 e düşüyor...

Karar sizin...
motor bitirme konusuna katılmıyorum bu gün çoğu araç fabrika çıkışı lpg li çıkıyor ve bunların benzinden hiçbir farkı yoktur bende bir lpg istasyonu sahibiyim ve kendi aracım da lpg li inanıyorum ki aracının motoruna uygun lpg tesisatı taktırırsan motor ömrü yemez

angelscafe

angelscafe

Üye
    Konu Sahibi
motor bitirme konusuna katılmıyorum bu gün çoğu araç fabrika çıkışı lpg li çıkıyor ve bunların benzinden hiçbir farkı yoktur bende bir lpg istasyonu sahibiyim ve kendi aracım da lpg li inanıyorum ki aracının motoruna uygun lpg tesisatı taktırırsan motor ömrü yemez
Sen o zaman inanmaya devam et :D
Tesisatla ne ilgisi var benzinin yanma oranı ile lgp yanma oranı farklıdır bu yüzden motor u yıpratan kısım da lpg öne çıkıyor :D

Neverex

Üye
Benzinli

orgeneral2203

orgeneral2203

Üye
Her koşulda benzinli derim. Çünkü benzinli araç dizel araçlara göre daha hızlı gider. LPG ise ucuz olduğundan tercih ediliyor ancak LPG sisteminizi iyi seçmezseniz gerekir. Hem LPG'nin aracı çekişten düşürdüğü söylentisi eskidendi. Örnek olarak Tofaş'a LPG takıldığında çekişten düştüğü gözlenir ancak enjeksiyonlu araçlarda bu fent yenilmiştir. Şu an benzinli araçların çoğu fabrika çıkışlı LPG'li olarak çıkmaktadır. Dizellere de gelince öneden ucuz olduğu için tercih ediliyordu. Şimdi ise neredeyse benzin ile aynı fiyattalar. Kamyoncu ve otobüsçü fiyatları ile adeta kan ağlıyor ama kimisi de mazota motor yağı karıştırarak sancısını azaltmaya çalışıyor.

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
Bio DizeL.

futbol123

futbol123

Üye
dizel

mekanik

Üye
her türlü benzil... ama dizel teknoloji mükemmel seviyede... orta sınıf arabalarda benzinle baş eder...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
En makbulü Benzin/Lpg birlikte bulunan araçlar
Benzinli araca sıralı sistem LPG yi taktırdın mı herşey tamam:)
Bizim araç öyle gayet tasarruflu:)Performansta da en ufak bir düşüş yok,Motoru da yormuyor ve yıpratmıyor:)

ANKARALI96

Üye
Dizel

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
arabam olmadıgı için Ezel diyorum

karaoglan94

karaoglan94

Üye
dizel daha iiii

minoo

minoo

Üye
dizel araba da aqır oluyo yaw kalkmıyo bi türlü qaza bas qaza bas :ehe
bnzinli dha ii :D (maddiyat dışında :ehe)

BktsBcr

BktsBcr

Üye
dizel daha iyidir, hele motor büyükse.. az mı kapıştık biz benzinli arabalarla :D

Üst Alt