Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: ''KIZLAR DA ASKERE ALINSIN''

Sponsorlu Bağlantılar

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Okulda aynı şeyin bahsi oldu ben kızların alınmasına karşıyım.. Herkes geri kafalısın falan fistan dediler. Yahu akıl var mantık var bayanların işi ne askerde kim nederse desin böyle birşey olmaz olamaz.

Estağfrullah, görüşünüzü bildirdiğiniz için geri kafalı olmazsınız. Ama neden karşı çıktığınızı belirten bir sebep sorulabilir size. Sadece 'ne işleri var' diye kestirip atmak yanlış.

kurt bey

kurt bey

Üye
Neden, kızlar ev hanımı olarak mı kalmalı?

bayanların iş dünyasında yer almasına kimsenin bi itirazı yok. ev hanımı olarak kalmalarını talep edende. ama mantıklı düşünrsek bayanlardan er olmaz. tabiki bayan rütbeli subay ve astsubaylar var. ama er olmaz arkdaşım. kadınların doğalarına ters bikere

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Zaten haberde er olarak harekata çıkacakları yazmıyor;

Çubukçu, kızların askerlik hizmeti süresince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve bakımevlerinde görev yapabileceğini belirtti.

Bunu kimin bünyesi kaldırmaz ki?

prince of hell

prince of hell

Üye
teşekkür ederim ChavRash saatler önce dile getirmek istediğim buydu;)

mservank

mservank

Üye
başlığı ilk okuduğum zaman çok mantıksız ve yanlış bi şey olacağını düşündm ama sonraları ereken evlendirmeler ve okutulmasını önleyecekese çok ta mantıklı bir uygulama ama isteğe bağlı oursa çok yanlış olur çünkü doğudailer baba sözü dinlediği ve karşı çıkmadıkları için gönderemezler

D3N1Z

D3N1Z

Üye
bence de alinmali...

dreamboys69

dreamboys69

Üye
böyle bişi olmaz bence.ancak savaş çıkarsa olabilir...

worldcild

Üye
Ne alaka? Sonuçta kızlar asker ocağına gidiyor kuaföre değil.

ozaman gönderınde görün bakalım...bnce cok sacma yaa...bunun yerıne zorunlu lise gibi kavramlara dewam edılmesı gereklı..kızlar askere kuaför die gitmezler ama ellerıden cımbızla ayna düşmez...bı tufek kac kılko bılıyonuzmu...onlara nöbet tuttursan 10 dk sora tufegi bırakırlar zor gelır...ya adı ustunde kadın ya ne işi var askerde...yazık gunah

Altun.

Altun.

Üye
walla askerlik şartlarını bilmurum ama erkek askerlerle tehlikeli durumlar olabilir neticede ordaki bi erkek asker 15 ay bayan yüzü görmyr

ee nefis meselesi sonuçta heekesin iradesi sağlam değil işin bi de bu boyutu war

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Bence Kızlar sadece İSTERLERSE askere alınsınlar.Şimdiki sistem çok iyi bence...Onların bedeni buna müsait değil onlar ANNE...Ayrıca kurtuluş savaşı gibi bir savaş olursa emin olun her Türk kadını savaşa gider...

Güzel yorum.. :oke:

c3r3n

c3r3n

Üye
Çubukçu, kızların askerlik hizmeti süresince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve bakımevlerinde görev yapabileceğini belirtti
buna tamam ama dediğiniz gibi er olarak felan cok saçma olur.hem ayrıca evlilikle ne alakası var bu seferde askere gitmeden evlendırırler :D burası türkiye

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bence de alınsın kesinlikle. Lafa gelince erkek kadın eşit deniyor. Ben eşitlik varsa her alanda olmasını istiyorum. Askere de gidecek, gerektiğinde askerde yere de yatacak silah omzunda eğitim de görecek.

Türkiye'de eşitlik yok mu? Var o zaman daha ne?

Bir de biyolojik anlamda kadınlar güçsüz vs diye bir konu ortaya atılabilir. Doğrudur olabilir saygı duyarım ama o zaman bana kimse kadın erkek eşit diye gelemez. ;)

Altun.

Altun.

Üye
Bence de alınsın kesinlikle. Lafa gelince erkek kadın eşit deniyor. Ben eşitlik varsa her alanda olmasını istiyorum. Askere de gidecek, gerektiğinde askerde yere de yatacak silah omzunda eğitim de görecek.

Bir de biyolojik anlamda kadınlar güçsüz vs diye bir konu ortaya atılabilir. Doğrudur olabilir saygı duyarım ama o zaman bana kimse kadın erkek eşit diye gelemez. ;)

ahmet nedense sana katılma ihtiyacı hissettim

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ozaman gönderınde görün bakalım...bnce cok sacma yaa...bunun yerıne zorunlu lise gibi kavramlara dewam edılmesı gereklı..kızlar askere kuaför die gitmezler ama ellerıden cımbızla ayna düşmez...bı tufek kac kılko bılıyonuzmu...onlara nöbet tuttursan 10 dk sora tufegi bırakırlar zor gelır...ya adı ustunde kadın ya ne işi var askerde...yazık gunah

Güzel kardeşim, aşağıda belirtilen görevi yapacak bir kadın askerin silahla ne işi var?

Çubukçu, kızların askerlik hizmeti süresince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve bakımevlerinde görev yapabileceğini belirtti.

omayra

Üye
SHÇEK'nda görev almak için bence yetkin olmak gerekir. Kaç ay eğitim verecekler o kızlara? 3-5 ay eğitim vererek çocuk bakımından ve psikolojisinden anlayacak yeterliliğe erişecekler mi? Gerçi hasta bakıcıların ve temizlik personelinin bile hasta tedavi ettiği!, çocuk yetiştirdiği! bir ülekede kime ne diyorum ki ben!!!

SelmanTE

SelmanTE

Üye

ne kadın erkek eşitliği yahu?
madem eşitse ben niye otobüste minibüs te onlara yer vermek zorundayım.
vermeyince millet ök.z gibi bakıyolar bana???

bırakın eşitliği falan.

Askerlik meselesine gelince bahsedilen şartlarda alınabilir diye düşünüyorum. ama zorunlu olmamalı.
ayrıca Kurtuluş savaşındaki durum apayrı bir durum. yani; seferberlik zamanında tabiiki kadınlarda alınıyor ihtiyaç halinde askere.

kaldıki oturup evinde yemek yapan temizlik yapan akşam cam da kocasını bekleyen ev hanımlarını niye küçümsüyorsunuz ki? onu da anlayamadım ben...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
SHÇEK'nda görev almak için bence yetkin olmak gerekir. Kaç ay eğitim verecekler o kızlara? 3-5 ay eğitim vererek çocuk bakımından ve psikolojisinden anlayacak yeterliliğe erişecekler mi? Gerçi hasta bakıcıların ve temizlik personelinin bile hasta tedavi ettiği!, çocuk yetiştirdiği! bir ülekede kime ne diyorum ki ben!!!

Abla onlara da iyi bir eğitim verilir yani, boş boş göndermezler tabii ki.

ne kadın erkek eşitliği yahu?
madem eşitse ben niye otobüste minibüs te onlara yer vermek zorundayım.
vermeyince millet ök.z gibi bakıyolar bana???

bırakın eşitliği falan.

Askerlik meselesine gelince bahsedilen şartlarda alınabilir diye düşünüyorum. ama zorunlu olmamalı.
ayrıca Kurtuluş savaşındaki durum apayrı bir durum. yani; seferberlik zamanında tabiiki kadınlarda alınıyor ihtiyaç halinde askere.

kaldıki oturup evinde yemek yapan temizlik yapan akşam cam da kocasını bekleyen ev hanımlarını niye küçümsüyorsunuz ki? onu da anlayamadım ben...

Kibarlık ile kadın erkek eşitliği ne alâka?

worldcild

Üye
ya amma tartısma konusu oldu yaa..sanki bizim cene pardon parmak yormamaızlamı olacak işler bastakiler herzaman bildiğini okur...bu kadar basit

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
O da kadınların görgüsüzlüğü. :ehe

Şaka..

Üst Alt