Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: ''KIZLAR DA ASKERE ALINSIN''

Sponsorlu Bağlantılar

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: ''KIZLAR DA ASKERE ALINSIN''
Anayasa taslağı çalışmaları sürerken yeni bir fikir ortaya atıldı. Kızlar asker olsun

Sivil anayasa çalışmasını yürüten AK Parti, vatandaşlardan yüzlerce öneri alıyor. Bayan vatandaşlar ise Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya mektup yazarak “Bayanlar da askere alınsın” şeklinde düzenleme yapılmasını önerdi.

Çubukçu, bir mektupta “Kızlar da askere alınsın” önerisi geldiğini ve bunun anayasaya konulmasının istendiğini belirterek, bu önerinin faydalı olabileceğini savundu. Bakan Çubukçu, kızların 20 yaşında askere alınmasının, onların genç yaşta evlendirilmelerini önleyebileceğini vurgulayarak, “Böylece kızlarımız, ’nasıl olsa askere gidecek’düşüncesiyle ailesi tarafından okutulur, çocuk yaşta okuldan alınıp evlendirilmez” dedi.

Çubukçu, kızların askerlik hizmeti süresince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve bakımevlerinde görev yapabileceğini belirtti.

Bakan, “Askerlik süresince, meslek öğrenme imkanına kavuşabilirler. Böylece gelecek dönemlere daha güvenle bakabilirler” ifadesini kullandı.

• Beğen
Tepkiler: chakır66

worldcild

Üye
yahu sacma sapan konuslumasın ya kızların ne işi var askerde yaaaa..hiç akıl mantık alıyormu????

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
evet alınmamalı ben askerliği yaptım o yüzden alınmasın :ehe

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
S€YF€TTiN;490992' Alıntı:

Çubukçu, bir mektupta “Kızlar da askere alınsın” önerisi geldiğini ve bunun anayasaya konulmasının istendiğini belirterek, bu önerinin faydalı olabileceğini savundu. Bakan Çubukçu, kızların 20 yaşında askere alınmasının, onların genç yaşta evlendirilmelerini önleyebileceğini vurgulayarak, “Böylece kızlarımız, ’nasıl olsa askere gidecek’düşüncesiyle ailesi tarafından okutulur, çocuk yaşta okuldan alınıp evlendirilmez” dedi.

Çubukçu, kızların askerlik hizmeti süresince Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve bakımevlerinde görev yapabileceğini belirtti.

bu şekilde olmasında hiçbir sakınca yok gibi duruyor :pro:

worldcild

Üye
ya bu dusunce sadece kızların askere gıttıgını göz önüne getırsene bi neler olur neler...sadece devlette bütce acıgı olur bnce ekstra masraf...

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
erkin korayın kızlarıda alın askere adlı şarkısını buyrun izleyin dinleyin...

prince of hell

prince of hell

Üye
bence mantıklı ben desteklerim ayrıca kızların askere alınmasına karşı çıkanlara şunu sornak isterim kurtuluş savaşında ki kadınlarımız kızlarımız olmasaydı biz o savaşı kazanabilirmiydik lütfen bayanlar evde oturup yemek yapma temizlik yapma çocuk bakma araçları değildir hepimiz insanız ve kadınlarında en az bizler kadar hakları ve güçleri olduğunu unutmayalım ben destekliyorum kadınlar araç olmamalı :)kimse üstüne alınmasın ben fikirlerimi söyledim

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
geç kalınmış bir karar ben askerliği yapmadan öce olsa desteklerdim bu kararı... :?sl?k

kızlar askere
A-LIN-MA-MA-LI

prince of hell

prince of hell

Üye
seyfettin birincisi bu ciddi bi konu hele ayın üyesisin böyle ortalıkdaki düzgün tartışma ortamlarında bağırma ve heceleme olarak nitelendirebilinicek şekilde konuşmamalı yada yazmamalısın dikkat edersen sevinirim rica edersem düzeltirmisin üstteki mesajı:);)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ya bu dusunce sadece kızların askere gıttıgını göz önüne getırsene bi neler olur neler...sadece devlette bütce acıgı olur bnce ekstra masraf...

Ne alaka? Sonuçta kızlar asker ocağına gidiyor kuaföre değil.

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
prince of hell

prince of hell

Üye
bak insanlar düzgün konuşma ortamlarında fikirlerini zekalarını kullanarak dile getirir kabalık la yada bağırmayla özürdilerim ama sadece ötmüş olrsun eğer karşıysan nazikçe bu fikrini savun ama üstteki mesaj gibi yazman sana hiç bişey kazandırmaz dostum ki bunuda bilicek yaştasın :)

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
bak insanlar düzgün konuşma ortamlarında fikirlerini zekalarını kullanarak dile getirir kabalık la yada bağırmayla özürdilerim ama sadece ötmüş olrsun eğer karşıysan nazikçe bu fikrini savun ama üstteki mesaj gibi yazman sana hiç bişey kazandırmaz dostum ki bunuda bilicek yaştasın :)

bunu bilecek yaş ve oldunlukta olduğum için yazdım zaten düzeltilmesi gerektiren hiçbir şeyi yazmadım bugüne kadar bugünden sonrada yazmam zaten. :sn:

sakıncalı bir yazı yorumsa şikayet butonunu tıklar yönetime bu yazı yorum veya eklenti zararlı müstehcen veya hakaretvari veya gereksiz veya saçma şeklinde iletirsin... :pro:

herkes kendi yorumunu eleştiri dozu artmatıkça hakarete dönmedikçe özgürce söyleyebilir saygı duyarım... :nargile:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici

Sen arkadaşın ne demek istediğini anlamamışsın ki. Seyfettin "Ben askerden geldim, onun için kızlar askere alınmamalı" demeye getiriyor. Yani bir nevi espiri yapmış kendince. ;)

prince of hell

prince of hell

Üye
ben yönetime iletme yoluna gitmem ben sadece rica ettim gerisi senin bileceğin bi iş bende fikirlere saygı duyarım sadce bence göze hoş gözükmemiş o ama sen bilirsin ben fikrimi söyledim

POWER

POWER

Üye
Bence Kızlar sadece İSTERLERSE askere alınsınlar.Şimdiki sistem çok iyi bence...Onların bedeni buna müsait değil onlar ANNE...Ayrıca kurtuluş savaşı gibi bir savaş olursa emin olun her Türk kadını savaşa gider...

prince of hell

prince of hell

Üye
evet isteğe bağlı olması da bi ihtimal doğru söyledin :)

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Bence Kızlar sadece İSTERLERSE askere alınsınlar.Şimdiki sistem çok iyi bence...Onların bedeni buna müsait değil onlar ANNE...Ayrıca kurtuluş savaşı gibi bir savaş olursa emin olun her Türk kadını savaşa gider...

Altına imzamı atarım.:yuru

MagNum

MagNum

Üye
Okulda aynı şeyin bahsi oldu ben kızların alınmasına karşıyım.. Herkes geri kafalısın falan fistan dediler. Yahu akıl var mantık var bayanların işi ne askerde kim nederse desin böyle birşey olmaz olamaz.

Üst Alt