[DESTEK] HTC One ımı Sanırım Soft Brick Yaptım

Sponsorlu Bağlantılar

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
[DESTEK] HTC One ımı Sanırım Soft Brick Yaptım
Arkadaşlar merhaba başlıktada belirttiğim gibi benim cihazı çok kurcalamamdan dolayı tahminimce brick yaptım cihaz şu anda açılış ekranında açık bir şekilde duruyor.

Ne Bootloader e girebiliyorum ne de Pc den fastboot komutlarını aktarabiliyorum kısacası elim kolum bağlandı. Yaptığım işlemleri sırasıyla söylüyorum

1. Trickdroid rom kullanıyordum Xda da baktım yeni bir rom çıkmış Rgui diye deniim dedim indirdim fln zip i attım telefonun hafızasına

2. Cwm yi açtım format data + system + dalvik cache yaptım (system e aslında hiç format atmazdım, olucağı mı varmış nedir bu sefer system e de format attım cwm den)

3. Yeni romu yükleyemeden yanlışlıkla cihazı yeniden başlat yaptım ve yapış o yapış daha recovery mode a giremedim

Recovery mode u geçtim bootloader bile açılmıyor, telefonda htc logosu var sadece ve ses kısma + power, ses açma + power bütün kombinasyonları sürekli kısalı uzunlu denedim ama yok ne yaptıysam olmadı.

Orjinal ruu rom yükleyeyim dedim Pc üzerinden, Pc cihazı fastboot modunda göremediğinden yükleyemedim. Kısaca şu fastboot moduna girsem yeticek bana

Çare olarak bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz sistemsel bi sorun donanımsal değil bu yüzden servise fln vermek istemiyorum cihazı

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
İki gündür teli kullanıyorum dostlar bilen birisi yokmudur 37 kişi bakmış bi önerisi olan söylesin

oleytoo

oleytoo

Üye
İki gündür teli kullanıyorum dostlar bilen birisi yokmudur 37 kişi bakmış bi önerisi olan söylesin
Sony lerde sony update service adlı programdan bootloader kilidini acmadiysan orjinal romu yükleyebiliyordun htc'nin de pc programı varsa ki vardır güncelleme bölümünden tekrar orjinal romu yükleyebilirsin diye tahmin ediyorum.

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
İlgin için teşekkür ederim hocam Bootloader kilidi açık mecburen dediğiniz orjinal rom dosyalarını da denedim ama fastboot moduna geçmeden yada teli normal bi şekilde açık hale getirmeden pc görmüyor doğal olarak o şekildede yükleyemedim.

Htc nin update service tarzı bi programı yok ama orjinal romunu paket halinde exe olarak pc den programmış gibi yükleyebiliyordum o da olmuyor hocam ne yaptıysam yemedi

Türe

Türe

Üye
Telefonun içeriğini silmissin. Doğal olarak erisemiyorsun. Orj. Romu kur download mode a alarak

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun içeriğini silmissin. Doğal olarak erisemiyorsun. Orj. Romu kur download mode a alarak

Hocam Htc logosu olan açılış ekranı var 2 gündür onda bekliyor telefon dediğiniz gibi telefonda şu anda yüklü bir rom yok o yüzden açılamıyor ama işin garibi kapanmıyorda yani reset atamıyorum telefonaki fastboot moduna alayım ordanda cwm ye gireyim

Türe

Türe

Üye
Cok bilmiyorum ama elini cabuk tut. Madem kapanmiyor bir sure sonra sarj bitecektir. Batarya sarji imkani olmadigi icin de servislik olabilir.

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
Denemediğim kombinasyon yöntem kalmadı Xda dan da bakmadığım yöntem yok yada gözümden kaçıo, bilen birisi çıksa da keşke elimizi çabuk tutsak hocam bekliyoruz bakalım

Türe

Türe

Üye
Denemediğim kombinasyon yöntem kalmadı Xda dan da bakmadığım yöntem yok yada gözümden kaçıo, bilen birisi çıksa da keşke elimizi çabuk tutsak hocam bekliyoruz bakalım

Cwm ye ulaşabiliyor musun ?

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi

Cwm ye ulaşabiliyor musun ?

Hayır hocam telefonu kullanabilme adına hiçbir işlem yapamıyorum, Htc logosu var sadece ekranda tuşlarla da hiçbir yere giremedim kapatamadım cihazı daha doğrusu kapatmak istemiyorum komple gidebilir diye

Türe

Türe

Üye
Kapatmazsan batarya bitebilir ve sarj almayabilir cihaz. Kapat bana kalırsa

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
Kapatmazsan batarya bitebilir ve sarj almayabilir cihaz. Kapat bana kalırsa

Kapattım hocam şimdi hala aynı giremiyorum Recovery moduna sanırım Recovery modu silinmiş cihazın servislik bi durum söz konusu heralde ama vermeden halledebilirsem bikaç gün daha bekleyelim bakalım çözüm sunan birisi çıkar belki

Dampierre

Dampierre

Üye
Dead flash ile ilgili araştır biraz. Symbian da vardı, ne olursa olsun, cihazı kurtarabiliyorduk. Samsung için de buna benzer bir şey söz konusu. HTC için de olabilir.

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
Dead flash ile ilgili araştır biraz. Symbian da vardı, ne olursa olsun, cihazı kurtarabiliyorduk. Samsung için de buna benzer bir şey söz konusu. HTC için de olabilir.

Araştırıyorum hocam sağolun öneri için inşallah yapabilirim

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi

Bir ürün vardı jtag sanırım direkt download modu açıyordu bir bak derim

Jtag ı araştırdım hocam 200 TL lerden bahsediyorlar, bu parayı verene kadar servise veririm daha iyi ama ordada Bootloader kilidinin açık olduğu görülürse ne kadar fiyat biçerler onu kestiremiyorum

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Sanirim kapatma ve ses kisma tusuna basili tutarsan 15-20 saniye kadar reset atiyordu cihaz. Veyahutta ana sayfa dugmeside olabilir emin degilim tam ama bir kombine reset attiriyor
Edit: cwm silindi mi?

serif55

serif55

Üye
    Konu Sahibi
Sanirim kapatma ve ses kisma tusuna basili tutarsan 15-20 saniye kadar reset atiyordu cihaz. Veyahutta ana sayfa dugmeside olabilir emin degilim tam ama bir kombine reset attiriyor
Edit: cwm silindi mi?

Tahminen Bootloader komple silindi hocam doğal olarak cwm de silindi, söylemiş olduğunuz tuş kombinasyonlarını da denedim tık yok cihazda

anilari35

anilari35

Üye
en azından hard brick olsaydı keşke hard brick cihazları çözemiyorlar anakart dfeğiştirip yolluyorlar

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Tahminen Bootloader komple silindi hocam doğal olarak cwm de silindi, söylemiş olduğunuz tuş kombinasyonlarını da denedim tık yok cihazda

Telefonunun pil durumu %30 un altindaysa RUU ve diger denemelerin basarisiz olur.

Durumunu anlayabildigim kadariyla verdigim linkteki anlatim sanirim senin probleminle benzer. Bir bak istersen.

- - - Eklendi - - -

Ayrica senin durumuna benzeyen bir kac konu daha var belki burada sunulan cozumler senide kurtarabilir?

Senin durumuna en yakin olani;

Üst Alt