iPhone X ile iPhone XS Max kameraları karşı karşıya geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone X ile iPhone XS Max kameraları karşı karşıya geldi
Apple tarafından üretimi gerçekleştirilen iPhone X ile iPhone XS Max modelinin kameraları karşı karşıya geldi.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Akıllı telefon üretimi denildiğinde akla gelen ilk isim olmayı başaran Cupertino merkezli Apple firması, yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone Xs Max ile iPhone Xs'in satışlarına kısa bir süre öncesinde başladı. Geliştirilen yeni iPhone modellerinde birçok önemli gelişmiş özellik karşımıza çıkarken, bu özelliklerin yanı sıra en dikkat çekici geliştirmelerden birininde kamera sensöründe de yaşanıldığı belirtiliyor.

iPhone Xs ile iPhone Xs Max modellerinde kullanılan kamera sensörünün daha geniş bir bir sensöre sahip olduğu ve akıllı HDR özelliği ile derinlik denetimi gibi özelliği içerdiği belirtilirken, içerisinde yer alan görüntü işlemcisileriyse bir önceki modele göre iki kat daha hızlı çalışıyor. Her iki modelde de 7 MP çözünürlüğündeki kamera yer alırken, yeni iPhonelarda Neural Engine eski iPhonelarda ise TrueDepth sistemli kamera bulunuyor.

Yeni nesil iPhonelarda mevcut olan Akıllı HDR özelliği çok daha dinamik aralıklar sunarken, böylelikle resimler çok daha profesyonel bir şekilde dizayn ediliyor. Portre Modu'nda bulunan Derinlik Kontrol seçeneğiyle birlikte çekilen portre görüntülerinde arka planında bulunan alan dilediğiniz kadar bulanıklaştırılabiliyor.

Halen akıllı telefon modellerinin kamera kalitesini belirleyen kurum olarak karşımıza çıkan DxOMark tarafından teste tabi tutulmayan iPhone XS Max modeli, bakalım ilerleyen dönemlerde nasıl bir değerlendirmeyle karşı karşıya kalacak?
iPhone X ile iPhone XS Max kameraları karşı karşıya geldi
 


Üst Alt