Deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum acil !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5310c3

5310c3

Üye
    Konu Sahibi
Deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum acil !
Arkadaşlar bilgisayarı actıktan 10 - 15 dakika sonra kapanıyor everest programından sıcaklık değerlerini test ettim değerleri yazıyorum ne yapmam lazım bu konuda yardımınıza ihtiyacım var !

SICAKLIKLAR

Anakart - 35 °C (95 °F)

Cpu - 43 °C (109 °F)

Cpu #1 / Çekirdek #1 - 46 °C (115 °F)

Cpu #1 / Çekirdek #2 - 46 °C (115 °F)

Cpu #1 / Çekirdek #3 - 46 °C (115 °F)

Cpu #1 / Çekirdek #4 - 46 °C (115 °F)

Aux - 50 °C (122 °F)

GPU diado - 60 °C (140 °F)

SOĞUTUCU FANLAR
CPU - 1934 RPM
KASA - 1188 RPM
GRAFİK İŞLEMCİ (GPU) 20%

NOT : YAZILARDAN BİRŞEY ANLAMADIYSANIZ [email protected] Ekleyin SS atıym Saygılar

----------Eklendi @ 20:18:42 ---------- Yazıldı @ 19:38:47 ----------

Yardım edicek yok mu ?

fnldstntn

Üye
Yazdığın bus sıcaklık değerlerinde hiç bir problem yok sorun muhtemelen farklı sıcaklı 75 °C uzerine çıktığında reset atıyor sanırım...

5310c3

5310c3

Üye
    Konu Sahibi
Bir arkadas sorun soğutucu fanlarında normalde 2500 - 3500 RPM ARASI normal değerdir demişti soğutucu fanlarda bir problem olabilir mi sorun genelde ev ısındıgında oluyor ev sogukken sorun yok :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
cpu bu sıcaklıktayken fan hızı 2000 cok dusuk degil yuk altında veYa kapanmadan oncekı sıcaklık degerlerı nedır.
Cpu Fanını kontrol et ayakları gevsedıyse veya ayagı yerınden cıktıysa fan hızı artsada fayda etmez. Cpu sınır sıcaklıga ulasınca pc kendını kapatır. Buyuk ıhtımalle fandan kaynaklanan bır sorundur.

• Beğen
Tepkiler: 5310c3
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Cpu fanını temizle, gerekirse başka pcde RPM hızını test et,eger 2000deyse hep, iyi bir fan almanı tavsiye ederim: Örn Xilence Gaming Cpu Cooler Fan.

• Beğen
Tepkiler: 5310c3
5310c3

5310c3

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaslar ilgilendiğiniz için saolun sanırım fanı değiştircem

istersensor

istersensor

Üye
bilgisayarın fişini çek ana kartı elektrik süpürgesiylebi güzel temizle özellikle çekirdek fanını .. sonra bağlantılarıı iyice kontrol et .. en önemli etken çekirdek fanının bir sorunu olmasıdır.. ayağı kırık olabilir

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Sistem özelliklerin neler
Aynı sorunu eski bilgisayarda bende Yaşıyordum İşlemci bi anda 90 dereceyi vuruyordu ve reset atıyordu :good:

istersensor

istersensor

Üye
Arkadaşlar haklı bu sorun sadece çekirdek fanından kaynaklanır .. Ya çathlamış yada kırılmış veya çalışmıyor .. Arızalı :)

typerr1982

typerr1982

Üye
kasanın power ıda ısınıyorsa ondanda kapatır bilgin olsun birde işlemciye macun alıp sürsen belki kurumuş ve işlevini kaybetmiştir fanları temizle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt