sir mordred
Üye
Abi bu linux kernelin ne yararı olur?
Bide nova verdiği zaman bu 5.0.2 nin üstüne wipe data cache yapip direk yapsak olur mu yoksa dalvik falan yapmaya gerek varmı?
Bende diyorum bizim geliştiriciler 3.2.x kernellerde geziyor bu adamlar stock kerneli nasıl 3.10 yapacak diyorumo host_os kardeşim yani romun yapıldığı makinenin(yani geliştiricinin bilgisayarının) linux versiyonunun çekirdek sürümüdür.Görüldüğü üzere ubuntu 14.04 trusty tahr kullanıyorlar mesela bendede kurulu şuan ubuntu ve çekirdek versiyonu 3.14.29.
cihazınızın kernel versiyonlarına şurdan bakabilirsinizLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
3.0.101 gösteriyor
Yalnız benim bildiğim bi hata varsa yüksek kernel versiyonunda daha zor düzeltiliyor diye biliyorum yanlış mı ?linux androidin çekirdeğidir ve userspace(yani kullanıcı arayüzü ile) donanım(hardware) arasındaki bağlantıları kotnrol eder
mesela kernel üzerinden işlemcinize daha fazla voltaj verererek çalışma saat frekansını artırabilirsiniz(namıdiğer overclock oc)
veya lcd panele giden voltajı düşürerek şarjınızın ekran açıkken daha fazla gitmesini sağlayabilirisiniz
yani rom(işletim sistemi) ile donanım arasındaki bağlantıyı sağlayan kerneldir.
kernel versiyonunun yüksek olması her açıdan iyidir çünkü bu şu anlama gelir tüm driver'lar yani sürücüler daha günceldir ve bu güncel sürücülerde daha fazla performans verirler(mesela gpu sürücüleriLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
şuanlık android cihazlar için en yüksek kernele sahip telefon yeni çıkan nexus 6'dır(3.10 kernele sahip)
diğer cihazlarsa 3.0 veya 3.4 kerneli kullanıyorlar)
Bende diyorum bizim geliştiriciler 3.2.x kernellerde geziyor bu adamlar stock kerneli nasıl 3.10 yapacak diyorumSöylediğin iyi oldu
Yalnız benim bildiğim bi hata varsa yüksek kernel versiyonunda daha zor düzeltiliyor diye biliyorum yanlış mı ?
If somebody have unneeded Ace II and can sell it to me on low price to support development, please, contact me.
ARKADASLAR NOVAFUSİON 40 DK ÖNCR YAYIMLADI BUNU NE DEMEK?
Teşekkürler, şimdi anladımşöyleki yüksek kernel verisyonları mesela 3.4 daha gelişmiş özelliklere sahip ve daha optimize edilmiş. ama hata varsa çözmeside diğer kernel versiyonları kadar zor(herhangi bir fark olduğunu düşünmüyorum)
fakat mesela cihaza 3.4 kernel portlandığında birçok hata zaten çözülmüş olarak geliyor
şu adresten görebilirsinizLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
linux kernelinin temeli hergün geliştiriliyor(hatalar çözülüyor... optimizasyonlar yapılıyor...)
daha sonra belirli bir dereceye gelince yeni kernel versiyonu linux foundation tarafından(bir kuruluş) halka açık olarak paylaşılıyor
Tesekkürlerdaha sonra şirketler(samsung.motorola) bu kerneli alıyorlar ve cihaza özgü sürücüleri entegre ediyorlar(sensor sürücülerini falan) ve cihazın içinde(stock rom'un içinde geliyor)
eğer birisinin kullanmadığı ace 2'si varsa yada bana ucuz bir fiyattan satacaksa lütfen irtibata geçsin
Bu telefona verilen destek s2 ye verilmiyor bildiğim kadarı ile..arkadaşın dediği gibi nfs mw,gta sa açtın mı millet bi śasırıyorsat s2 al
S2 nin donanımı da rom desteği de daha iyi. Ama nedense benim ace 2 ye bi sempatim varBu telefona verilen destek s2 ye verilmiyor bildiğim kadarı ile..arkadaşın dediği gibi nfs mw,gta sa açtın mı millet bi śasırıyorarkadaşta trend var o bile rom istemeye başladı ama trende fazla destek yok benden istiyorlar el atmıyorum 2 gün sonra bişey olsa bana patlayacak gerek yok
Bende olmuyorda uygulamalardan falan atıyor ve bazen arama durduruldu diyor konusma yaparken..Yeni rom bende habire kapanıp açılıyo nedenine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?