Cortex A8 İşlemci ''Evet Tam 1 GHZ Değil'' Arkadaşımın Forum sayfasına Açtıgı Konuyu Araştırdım

Sponsorlu Bağlantılar

y n s c n

y n s c n

Üye
Androiid ve bada aynı performansı sağlayacak diye birşey yok.. En basit örneğini verebilirim: iOs ve android diyelim. Android bildiğiniz gibi VM ile işlemciye bağlanıyor bu yüzden 1GHZ bir ios 1GHZ bir android'den daha güçlü çalışır çünkü android araya bir program sokuyor ama iphone direk işlemciyle bağlantıya geçiyor.. 1 ghz bir iphone ve 1.2 ghzlik bi android karşılaştırılırsa iphone daha yüksek performans verir. Bada'nın çalışma şeklini bilmediğim için yorum yapamicam.

ceycey111

ceycey111

Üye
Androiid ve bada aynı performansı sağlayacak diye birşey yok.. En basit örneğini verebilirim: iOs ve android diyelim. Android bildiğiniz gibi VM ile işlemciye bağlanıyor bu yüzden 1GHZ bir ios 1GHZ bir android'den daha güçlü çalışır çünkü android araya bir program sokuyor ama iphone direk işlemciyle bağlantıya geçiyor.. 1 ghz bir iphone ve 1.2 ghzlik bi android karşılaştırılırsa iphone daha yüksek performans verir. Bada'nın çalışma şeklini bilmediğim için yorum yapamicam.

tabiki android ios tan daha yavaş bi sistem ama yinede A8 işlemciler güzel iş çıkardılar.

bada da nasıl çalıştığını bilmiyosan ortaya laf atmıcaksın sen hiç wave 1 veya 2 yi eline alıp kullandınmı?

kullandıysan zaten çok stabil bir sistem olduğunu görmüş olman lazım.
kullanmadıysanda bilmediğin bi sistem hakkında yorum yapmaman lazım.

y n s c n

y n s c n

Üye
tabiki android ios tan daha yavaş bi sistem ama yinede A8 işlemciler güzel iş çıkardılar.

bada da nasıl çalıştığını bilmiyosan ortaya laf atmıcaksın sen hiç wave 1 veya 2 yi eline alıp kullandınmı?

kullandıysan zaten çok stabil bir sistem olduğunu görmüş olman lazım.
kullanmadıysanda bilmediğin bi sistem hakkında yorum yapmaman lazım.

Herşey tamamda şu laf atmicaksın olayı olmamış. Ben wawe2'ye birşey söylemedim önceki mesajlarıma bakacak olursan eğer. Ben işlemcinin iyi olmadığını söyledim :oke: Bu konuda anlaşalım.

ceycey111

ceycey111

Üye

Herşey tamamda şu laf atmicaksın olayı olmamış. Ben wawe2'ye birşey söylemedim önceki mesajlarıma bakacak olursan eğer. Ben işlemcinin iyi olmadığını söyledim :oke: Bu konuda anlaşalım.

Tamam işte bnde ona karşı çıkıyorum kötü olduğuna neye göre karar verdin

android ağır bir sistem olduğu için işlemciyi yoruyor A8 leri iphone taksan aynı sonucu verir bnce

y n s c n

y n s c n

Üye
Tamam işte bnde ona karşı çıkıyorum kötü olduğuna neye göre karar verdin

android ağır bir sistem olduğu için işlemciyi yoruyor A8 leri iphone taksan aynı sonucu verir bnce

Ben genelde benchmark skorlarına bakarak karar veririm iyimi kötümü diye.. Dediğim gibi wawe2'de nasıl çalışır bilemem ama android'de o kadar sevildiğini söylemyemem :)

ceycey111

ceycey111

Üye

Ben genelde benchmark skorlarına bakarak karar veririm iyimi kötümü diye.. Dediğim gibi wawe2'de nasıl çalışır bilemem ama android'de o kadar sevildiğini söylemyemem :)

neyse kardeşim uzatmıyalım belkide aynı şeyleri sylüyoruz androidde sevilmemesinin nedeni androidin ağır bir sistem olması diyorum ama wave lerde gayet hızlı :)

• Beğen
Tepkiler: y n s c n

furkey

Üye
Bol keseden atmayınız. Telefonun 1 ghz lik hızı vardır. Samsung un gizli kodlarını araştırıp hız testi yapabilirsiniz isterseniz. Software imiz maalesef bir çok şeyi engelliyor. Ama yapacak bir şeyimiz yok...

hayatperest

hayatperest

Üye
ya arkadaş ne kadar boş şeyler tatışıyorsunuz. ha az önce ben baktım 9,33 mhz yazıyordu. dur bi sn ya samsung bizi mi kandırıyor dedim :)) telefon bile gereksiz yere kullanmıyor gücü, biz boş tartışmalara kullanıyoruz zamanımızı :))
ben aynı bölümde 1008 mhz yazdığınıda gördüm ne olacak şimdi"ben samsungu mu kazıkladım acaba" mı diye sormalıyım.

Zafer Arslan

Zafer Arslan

Üye
öncelikle herkese merhaba sanırım bu işlemci olayı kaosa neden olacak ama ben yinede yazmak istedim
birincisi elinde samsung olmayan ve kullanmayan arkadaşlar neye nazaran bu foruma girip atıp tutuyorlar anlamış değilim wave telefonlardan ne aldınız ne veremediniz buda muamma neyse
forum ahlakını bozmadan tartışma yapmak bu kadarmı zor birşeyler tartışacaksanız adabı ile forumda
fullwar isimli arkadaş ile bağlatıya geçebilirsiniz buradan ona saygı ve sevgiler

gelelim işlemciye
samsung kimseyi kandırmadı merak etmeyin cihazlarda 1Ghz ile çalışan işlemci mevcut ve emin olabilirsiniz ki cihazınızda yazılımınızda tam verimle çalışıyor
nasılmı
ARM-Cortex A8 tipi işlemciler 45nm teknolojisi ile üretiliyor
işlemci mimarisinde 32kb lık komut mimarisi var bu da şu demek siz işlemciye bir şey yapmasını söylediğinizde işlemci yazılımla bu sistem üzerinden konuşuyor yani araya android gibi ikinci bir tercüman sokmadan direk bağlantıya geçiyor bu da onun performansını etkilemiyor
ayrıca işlemciniz normalden daha fazla zorlanırsa 512 kb ön belleğini devreye sokarak bir nevi çift çekirdek mantığına geçiyor ve iki koladan işlem yapmaya başlıyorki önce komutu değerlendirmeye alıyor sonra gerektiği ölçüde enerji sarf ediyor hem güçten kaybetmiyor hem enerjiden kaybetmiyor
işlemcinizde aynı zamanda şöyle bir özellik te mevcut siz işlemcinizi zorlamaya başladıkça ki en çok 3D oyunlarda bu meydana gelir
işlemciniz bir anda yeni nesil PC lerde bulunan "Turbo Boost" teknolojisine benzeyen bir sistemi devreye sokar
peki bu nasıl oluyor işlemci mimarisinde bahsettiğim 45nm teknolojisinin kalbinde 0,65mm(milimikron) boyunda yaklaşık 17x17mm2(milimikron kare) likalanlara sahip bellekler mevcut
slikon ile üretilen bu alanlara ihtiyaç duyulduğunda işlemciniz 512 kb ön belleği ile bağlantıya geçip onların bir kısmını PC de bulunan Ram gibi kullanmaya başlar
siz telefona bir kaç kod girip yok ekranda 850 yazısı gördün yok 900 gördüm diye vesveseye kapılıyorsunuz bu çok normal geri plandan çalışan o kadar uygulama varki
örnek verelim
telefonda hiç bir işlem yapmıyorsunuz
ve kodları girdiniz ekrana işlemci ile ilgili bilgi sayfası geldi baktınız 1 Ghz değil de düşük bir rakam
Eeeeee siz o ekranı izlerken en basit örnek telefonunuz operatörünüz ile sürekli bağlantılı durumda
yada baktığınız ekranın ışık yoğunluğu
ekranda gördüğünüz rakamları göstermek için her 3-5 saniyede bir ekranı yenilemesi ne bileyim ekrandaki renkler
bu ve buna benzer olaylar nasıl gerçekleştirilyor sanıyorsunuz
her halde iman gücü ile değil :))
tabiki işlemciyle ve daha ne sizin ne benim bilmediğim bir sürü işlem
gelelim milletin merak ettiği 1080p de video olayına
şuna emin olabilirsiniz ki telefonunuz ve işlemciniz 1080p olayını hiç zorlamadan halledebilir
ama şunu unutmayın kameradaki mercek ve lensler buna uygun değil maalesef
gayet tabiki yazılımınızda buna uygun uygun olmasa bile bir kaç kodla ve ekleme ile uygun hale gelebilri ama gelin görünki kameranızın merceğini değiştirmeniz gerek
ama şu da var 720p de bir videoyu rahatlıkla oynatabilir oysa 1080p de bir videoyu oynatmak istediğinizde şu uyarıyı alırsnız
"Desteklenmeyen Video Çözünürlüğü"
bu şu demek ekran çözünürlüğünüz ve yazılım tabanınız buna uygun değil
oysaki HDMI bağlantısı ile ve ufak tefek bir kaç hile ile 1080p lik bir videoyu başka bir ekrana göndererek oynatabilirsiniz
işte olay bundan ibaret umarım açıklayıcı olmuştur

fullwar

fullwar

Üye
"İki Ruh" keyifle okudum teşekkürler.

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
bu konunun çöpe gitmesi gerek ben cihazdan hız değerlerini ölçtüm işlem yaparken ve tam olarak 1 ghz işlem yapıyor...

fullwar

fullwar

Üye
ARM Cortex A8 işlemci Samsung Wave, Wave II, Galaxy S ve Galaxy Tab'ta kullanılmakta olup hepsinin nekadar başarılı cihazlar olduğu bilinmektedir. Başlıkta iddia edilenler tam anlamıyla gerçeklik taşımamaktadır. İşlemciler ve chip teknolojisi nano değerlerde üretilir ve testleri yıllar alan bir süreçte şekillenir. Genel anlamda işlerinde en profesyonel kişilerden seçilen ekiplerin neredeyse sıfır hatayla ürettiği ve aklınıza gelemeyecek binlerce test ve kritere bağlı olarak üretilmektedirler. İşlemcilerin ne kadar başarılı olduğu donanım ve yazılım desteğine bağlıdır ve ARM A8 Cortex'te diğer rakiplerine oranla bir eksiği bulunmamaktadır. Benchmark skorlarındaki farklı sonuçlar cihazın o anki durumuna göre farklılık gösterir. Biz baktığımızda 1ghz değil diye 1ghz olmadığı anlamına gelmiyor. Bu işlemci Samsung firması tarafından 1ghz olarak bildirildiyse tam anlamıyla 1ghz demektir. Bu piyasadaki tüm donanım ve yazılım firmalarının doğru bilgi verme yükümlülüğüdür ve Samsung dahi olsanız sizide test eden firmalar var. Saygılar. Konuyu kilitliyorum okumak isteyenler girip okuyabilir.

• Beğen
Tepkiler: Zafer Arslan

Üst Alt