Haber Cortana'ya İlk Bakış - Video

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Cortana ismi Halo oyunundaki bir karakterden alındığı için teknoloji dünyasında Microsoft'un Cortana'sından bahsederken genellikle bu oyundaki karakterin resmi kullanılmaktadır.

Microsoft tarafından herhangi bir simge veya resim belirlenmemiştir.

Kaldı ki tüm dünya tarafından da kullanılmakta olan söz konusu resimde forum kurallarına aykırı bir durum bulunmamaktadır.

Maxicep Portalında, Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve bu doğrultuda belirlenmiş forum kuralları çerçevesinde içerik sunulmaya özen gösterilmektedir.

Lütfen ahlak bekçiliğine soyunmadan önce bu hususları göz önünde bulunduralım.

Yorum ve içeriklerde rahatsız olduğunuz bir durum olduğunda -kişisel dünya görüşünüz, bakış açınız ve düşünceniz çerçevesinde forumda yaygara koparmadan, herhangi bir değerlendirme veya kişisel yorumda bulunmadan- bunu şikayet paneli aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz. Şikayetlerin incelemesi mevcut forum kuralları çerçevesinde yönetimce yapılmaktadır.

İnsanlar sizinle aynı düşünce yapısında olmak zorunda değil. Sizin yanlış veya hata olarak değerlendirdiğiniz şeyler, başkalarının gözünde öyle olmayabilir. Bu yüzden asla şikayet gerektiren bir konuyla ilgili yorumda bulunmayınız, polemik ve tartışma konusu yaratmayınız.

Admin ve yöneticiler olarak forumda paylaşılan içerikten ve bu içeriğin denetlenip düzenlenmesinden yasalar ve kurallar çerçevesinde bizler sorumluyuz.

Uyarılara rağmen ısrarcı tutumunu sürdürenler hakkında işlem yapılacaktır.

Forum üyelerimize önemle duyurulur.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, roadrunner2635, Bay H ve 1 kişi daha

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Cortana resmi için Maxicep şikayet mercii midir? Cortana resmini siz mi ortaya çıkardınız ki şikayeti mi size bildireyim?
Burası insanların düşüncelerini, bilgilerini ve tecrübelerini paylaştıkları bir ortam. En azından şu saate kadar öyleydi. Burada insanlar "microsofta şu taleplerimizi iletelim" şeklinde konuştular daha önce. Ben de bir forum üyesi olarak rahatsız olduğum bir şeyi burada dile getirdim ve tepki gösterelim dedim. Bana katılanlar olabilirdi. Buna engel oldunuz. Fırsat vermediniz. Evet haklısınız "herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil". Ama mesajlar sizin elinizin altından geçtiği için istediğinizi silip istediğinizi yayınlayabiliyorsunuz. Ben burada fikirlerimi düşüncelerimi ifade edemeyeceksem hesabımla alakalı istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61, 0MG90 ve TurboCall
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Cortana resmi için Maxicep şikayet mercii midir? Cortana resmini siz mi ortaya çıkardınız ki şikayeti mi size bildireyim?
Burası insanların düşüncelerini, bilgilerini ve tecrübelerini paylaştıkları bir ortam. En azından şu saate kadar öyleydi. Burada insanlar "microsofta şu taleplerimizi iletelim" şeklinde konuştular daha önce. Ben de bir forum üyesi olarak rahatsız olduğum bir şeyi burada dile getirdim ve tepki gösterelim dedim. Bana katılanlar olabilirdi. Buna engel oldunuz. Fırsat vermediniz. Evet haklısınız "herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil". Ama mesajlar sizin elinizin altından geçtiği için istediğinizi silip istediğinizi yayınlayabiliyorsunuz. Ben burada fikirlerimi düşüncelerimi ifade edemeyeceksem hesabımla alakalı istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Bakın hala anlatamadım sanırım.

Öncelikle Cortana'nın resminin burada bulunmasıyla ilgili şikayet mercii Maxicep'tir.
Çünkü buradaki içerikten Maxicep sorumludur.

Eğer Cortana için kullanılan resimden rahatsızsanız veya şikayetçiyseniz ve sizin gibi düşünenlere çağrıda bulunmak istiyorsanız, bunu forum kurallarına aykırı uygunsuz kelimelerle değil, düzgün bir ifadeyle yapabilirsiniz. Üslubunuz forum kuralları dışında olduğu için mesajlarınız silinmiştir.

Ayrıca yukarıdaki mesajımda da belirttiğim üzere, söz konusu resim Microsoft tarafından Cortana için belirlenmiş resmi bir resim değildir. Yalnızca teknoloji dünyasında Cortana ile ilgili haberlerde genel kabul görmüş bir resimdir. Elbette hiç ilgisi olmadığı halde bunu Microsoft'a iletmek istiyorsanız iletebilirsiniz.

Burada sorun, bunu yaparken kullandığınız üslup ve seçtiğiniz kelimeler.

Lütfen bu konu daha fazla uzamasın.
Konu içeriği doğrultusunda devam edelim.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: roadrunner2635 ve SamilGoktas
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Doğru diyorsunuz. Lüzumsuz yere uzatmayalım. Zaten belkide bu karakteri kullanmazlar. Kolay gelsin.

EroL

EroL

Emekli Yönetici

Merhabalar,

Düşüncelerinizi veya fikirlerinizi engelleme gibi bir amacımız olmadığını açıkça belirtmeliyim. Her zaman özgürlükten yana olduk ve üyelerimizin düşüncelerini özgürce paylaşabileceği bir ortam yaratmak için elimizden geleni yaptık. Fahişe kelimesi tek başına bir anlam ifade etmez, bunu bir kişiyle ilişkilendirdiğiniz vakit sıfat olarak anlam bulur. Siz bu sıfatı sanal bir varlık olan Cortana'ya yakıştırmış ve kıyafetine vurgu yapmaya çalışmışsınız. Bu anlamda bakıldığında cezai bir durumun oluşmadığı ancak ahlaki açıdan sıkıntılı durumların oluştuğu görülüyor.

Moderatörümüzün anlatmak istediği, 18 yaş altı ve bayan kullanıcıların takip ettiği bir forumda bu tarz kelimelerin kullanılmaması gerektiği. Bu açıdan bakarsanız eğer sizin de tepkiye hak vereceğinizi düşünüyorum. Çünkü siz de benzer şekilde Cortana'nın giyiminden rahatsız olmuşsunuz. Kültür erozyonundan bahsetmişsiniz zira, bizim kültürümüzde büyüğe saygı vardır, büyüklerimizin karşısında küfürlü konuşamayız. Bu şekilde devam edersem çok ayrıntıya girmiş olurum, bahsetmek istediğimi anlamışsınızdır umarım.

Eğer Cortana'nın giyimi konusunda bir kampanya başlatmak istiyorsanız, kendinize yeni bir konu açıp destekçi toplayabilir ve topluca mail gönderebilirsiniz. Kurallarımız, yine sizin daha nezih bir ortamda düşünce ve fikirlerinizi paylaşabilmeniz için var bunu unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve maydinmaydin
0MG90

0MG90

Üye
Konuda Siri'yi ezme çabası gördüm. Cortana'ya Türkçe dil desteği gelmezse yazdıklarınız boş.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Merhabalar,

Düşüncelerinizi veya fikirlerinizi engelleme gibi bir amacımız olmadığını açıkça belirtmeliyim. Her zaman özgürlükten yana olduk ve üyelerimizin düşüncelerini özgürce paylaşabileceği bir ortam yaratmak için elimizden geleni yaptık. Fahişe kelimesi tek başına bir anlam ifade etmez, bunu bir kişiyle ilişkilendirdiğiniz vakit sıfat olarak anlam bulur. Siz bu sıfatı sanal bir varlık olan Cortana'ya yakıştırmış ve kıyafetine vurgu yapmaya çalışmışsınız. Bu anlamda bakıldığında cezai bir durumun oluşmadığı ancak ahlaki açıdan sıkıntılı durumların oluştuğu görülüyor.

Moderatörümüzün anlatmak istediği, 18 yaş altı ve bayan kullanıcıların takip ettiği bir forumda bu tarz kelimelerin kullanılmaması gerektiği. Bu açıdan bakarsanız eğer sizin de tepkiye hak vereceğinizi düşünüyorum. Çünkü siz de benzer şekilde Cortana'nın giyiminden rahatsız olmuşsunuz. Kültür erozyonundan bahsetmişsiniz zira, bizim kültürümüzde büyüğe saygı vardır, büyüklerimizin karşısında küfürlü konuşamayız. Bu şekilde devam edersem çok ayrıntıya girmiş olurum, bahsetmek istediğimi anlamışsınızdır umarım.

Eğer Cortana'nın giyimi konusunda bir kampanya başlatmak istiyorsanız, kendinize yeni bir konu açıp destekçi toplayabilir ve topluca mail gönderebilirsiniz. Kurallarımız, yine sizin daha nezih bir ortamda düşünce ve fikirlerinizi paylaşabilmeniz için var bunu unutmayın.

Bu mesajınızı okuyanlar benim meramımı anlamış olurlar zaten. Teşekkür ederim. Konuyla ilgili mesajlarımda yanlış ifade kullanmış olabilirim. Bunun için de özür dilerim. İyi forumlar.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Teşekkürler

goktas19

goktas19

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Sanırsam Cortana yı böyle kullanabileceğiz.

meneleos

Üye
Nedense Cortana çok ezikmiş gibi görüyorum. Anlamıyorum, videolarını izliyorum ama abartılacak yada tebrik edilecek hiç bir yanı yok ki. Bulunduğumuz yıla, erişilen teknolojiye bakıyorum, Cortana isteksiz birinin tasarımı gibi geliyor. Hiç bir çaba harcanmamış, wp kullanıcılarının fikirleri alınmamış, düz mantıkla "bak onlar yapmış, aynısını bizde koyalım nolcak" kafasıyla yapılmış.
Ha yinede Microsoft tebriği hak ediyor, yaklaşık 2 yıl aradan sonra bunu vermesi de şaşırtıcı.

beats

beats

Üye

Konuşan rakiplerin karşılaştırması.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve 4MaGuS
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, bulutsuzgece ve SamilGoktas
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

PuHahahahaha :kop2:
Cortana da hiç altta kalmıyor, cevaplar çok ince ve sivri :kıskıs:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ne demişler de ne cevap vermiş çevirseydiniz hayrınıza :)

Ali Kemal'in paylaştığı resimde kullanıcı Cortana'ya "berbatsın" diyor.
Cortana'nın cevabı: Bu tarz patlamalar erken kudurma belirtisi olabilir, öyle duymuştum diyor. :kop:

Benim paylaştığım resimlerin birincisinde;
Kullanıcı: "Seni öpebilir miyim?"
Cortana: "Zekama hayranlığını takdir ediyorum, ama yapay olduğunu unutma" diyor. :kıskıs:

İkincisinde;
Kullanıcı: "Beni seviyor musun?"
Cortana: "Buna içten bir cevap verebilmem için, bir hayli gelişmeye (hakkında daha çok bilgi edinmeye) ihtiyacım var" diyor :D

Üçüncüsünde;
Kullanıcı: "Benimle evlenir misin?"
Cortana: "Pekala, bir plan yapmamız gerekecek. Ben daha fazla insan olmaya çalışacağım, sen de daha fazla dijital olmaya çalışacaksın" diyor :kop2:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, kaygisiz43, beats ve 4 diğerleri

capkino06

Üye
Cortana'nın cevabı: Bu tarz patlamalar erken kudurma belirtisi olabilir, öyle duymuştum diyor. :kop:

Cortana: "Zekama hayranlığını takdir ediyorum, ama yapay olduğunu unutma" diyor. :kıskıs:

İkincisinde;
Cortana: "Buna içten bir cevap verebilmem için, bir hayli gelişmeye (hakkında daha çok bilgi edinmeye) ihtiyacım var" diyor :D

Üçüncüsünde;
Cortana: "Pekala, bir plan yapmamız gerekecek. Ben daha fazla insan olmaya çalışacağım, sen de daha fazla dijital olmaya çalışacaksın" diyor :kop2:
Çok iyi ya inşallah Türkçe desteğide 2014 sonuna felan gelir. :) Çeviri için teşekkür ederim. :)

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
evet ilginç cevap vermiş buarada yeni avatarınız hayırlı olsun ama eskisi daha iyiydi @bulutsuzgece

BelaMonte

BelaMonte

Üye

İkincisinde;

Üçüncüsünde;
hahahha ne güldüm ya her soruya böyle cevap veriyorsa süper bu :D bildiğin yapay zeka :D

Üst Alt