Tavsiye Çok acil max. 1850 lira laptop tavsiyesi

kim uğraşacak uefiyle kur gitsin cins cins şeyler cikartiyorlar ya

Değil galiba. Lumiere öyle diyor
eğer öncesinde Orjinal sistem varsa ve uefi ise ekstra bir işlem gerekmez. çünkü disk gpt dir büyük ihtimalle
ancak daha öncesinde mrb olarak windows kurduysaniz bölümleri silip diski komut ekranından gpt ye çevirmeniz gerekiyor sonrasında uefi olarak kurabilirsiniz.

Anlamadım ama açıklama için teşekkürler bizim internetten indirdiğimiz kaçak isolar mrb oluyor sanırsam

ismail

Üye
MSDN iso ların hepsi tüm kurulumlar için uygun.
siz usb ye yazdırırken uefi gpt olarak yazırmanız gerekiyor
Evet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadı

Peki freedosa kuracak olursak ekstra işlem gerekli mi?

Evet ama gpt yaparken yüklü gelen recovery kısmını silmek zorunda kaldım. Tek disk kalana kadar formatlamadı
diskinizde recovery kalana kadar tüm bölümleri silip. o haliyle imajını alıp yedekleyebilirdiniz
veya sisteminiz orjinal win8 ise zaten product kodu biosa gömülmüştür.

orjinalinde gelen sisteme döndüğünüzde örneğin win8 single language kod girmenize gerek kalmaz sistem otomatik enkinleştirilir. sonrasında siz kendiniz recovery oluşturabilirsiniz

ByKatre

Üye
simdi bu uefi nin tek farkı hızlı açılması öyle mi

simdi bu uefi nin tek farkı hızlı açılması öyle mi
sistem başlangıcında pc nin biosunu atlıyor direkt diskten başlıyor böyle olunca, daha güvenli ve hızlı bir sistem başlangıcı elde ediliyor.
anakartların eski düzen mrb ile bios üzerinden boot etmesi açılış süresinde ciddi gecikmeler yaşatabiliyor.

Son düzenleme:
@L-LumieRe verdigin bilgiler icin cok Bios downgrade + unlock yapip her yeri actim simdi uefi boot yapabilirim degil mi ?

Fastboot u acmali miyim arada bahsetmistiniz yoksa oyle mi kalsin ?

ismail

Üye
Biosa gömülüyorsa çok güzel seneye arkadaşımın bilgisayarına format atarım böylece geri orjinal olur

@L-LumieRe verdigin bilgiler icin cok Bios downgrade + unlock yapip her yeri actim simdi uefi boot yapabilirim degil mi ?

Fastboot u acmali miyim arada bahsetmistiniz yoksa oyle mi kalsin ?
evet uefi kurulum yapabilirsin.
diskleri AHCI moduna al şuan IDE olarak görünüyor.

fastboot evet enable olacak.
secure boot bölümüde enable olacak fotoda göremedim.

Tepkiler: The Shadow