Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

orkun1433

orkun1433

Üye
kesinlikle cebinize sokmayın şu çin mallarını arkadaşlar... ben çok sıkıntı yaşadım . en güzeli dedikleri bile fııs

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
kesinlikle cebinize sokmayın şu çin mallarını arkadaşlar... ben çok sıkıntı yaşadım . en güzeli dedikleri bile fııs

En güzeli dediğiniz hangisi ve siz kullandınız mı? Ne tür bir problem yaşadınız ve neden çözemediniz? En önemlisi bazı arkadaşların dediği gibi çakma mı aldınız orjinal faturalı mı? Yoksa gereksiz yere mi cihazları kötülüyorsunuz?

ardayolcu

Üye
Merhabalar;
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Çift hat kullandığım için 2 hattı çalıştırabilecek bir telefon arayışı içindeydim. Bu vesile ile sitenizle tanıştım. İşten yeni geldim ve ilgili başlığı yorgunluk sebebi ile tam olarak okuyamadım.

Doktorum ve bir hastanede cerrah olarak görev yapmaktayım. Sağlıkla ilgili bir konu olunca nacizane birşeyler yazmak istedim. Gerçi yazacaklarımın pek çoğu daha önce yazılıp çizilmiş.

Arkadaşlar Çin malı ile Çin imalatı aynı şeyler değil. Bırakın telefonu, arabayı, ayakkabıyı. Bugun Almanya, Fransa menşeili pek çok cerrahi alet firması bile artık üretimini Çin'de yapıyor. Yani deyim yerinde ise günümüzde canımızı emanet ettiğimiz bu cerrahi aletler Çin imalatı. Ama bakın Çin malı demiyorum. Çin imalatı diyorum yani sadece fabrikası Çin'de...

Çünkü Çin'de işçilik ucuzdur. Avrupa'da 1 işçi çalıştıracağı paraya Çin'de 10 işçi çalıştırır. Çin'de işçilerin pek sosyal hakkı yoktur. İstediği gibi adamı işten atıp yerine daha ucuza başkasını alabilir. Tazminat vs. ile uğraşmaz. Ayrıca Çin hükümetinin doğa kirliliği, çevre sağlığı vs. pek umrunda değildir. Hükümet için iş sahası, sıcak para döngüsü yeterlidir. Avrupa'daki bir fabrika milyon dolarlık arıtma tesisleri kurmak zorundayken, Çin hükümeti böyle masraflar istememektedir. Ayrıca Çin'de elektrik, su, doğalgaz ve vergiler Avrupa'ya göre kat kat ucuzdur. Dediğim gibi hükümet için iş sahası ve sıcak para döngüsü herşeyden önce gelir...

Hal böyle olunca Avrupalı büyük firmalar maliyeti düşürmek için gözlerini Çin'e dikmişlerdir ve fabrikaları Çin'e taşımışlardır. Ama fabrikaların kritik kontrol noktalarında kendi elemanları vardır. Yani işin başındakiler yine Avrupalılardır. Kullanılan hammaddenin özelliği, işçilik kalitesi yine aynıdır. Sadece bu hammaddeyi işleyen işçi Çinlidir. İşin hamallığını yapan adam Çinlidir. Bu üretim için kullanılan elektrik, su, doğalgaz Çin'indir. Hepsi bu...

Çin malı ürünlerde ise durum farklıdır. Bunlar ticari kaygılar ile alıcının isteği doğrultuda üretilmiş ürünlerdir. Sağlık 2. plana atılmıştır. Üretimin her safhası Çinlilerin elindedir. Burda alıcı kimdir. Türk kullanıcıdır. Türk kullanıcı ne istemektedir. Albenisi bol, cafcaflı, teferruatı yüksek ürünler istemektedir. Ürün kalitesi önemli midir. Pek değildir. Ucuz olması yeterlidir. Bozulursa atar yenisi alırım düşüncesine sahiptir. Sağlık konusu 2. plandadır. Telefon değil mi ne olacak ki x markada Çin'de üretim yapıyor düşüncesi hakimdir...

Bahsi geçen ürünleri bir hayli inceledim. Arkadaşlar hiçbirinin SAR değeri hakkında ciddi elle tutulur bir veri göremedim. Heryerde bir kaç veri var. Kimi sitelerde laboratuvar ortamında SAR değeri ölçümü esnasında çekilmiş fotoğraflar! var. Kimisinde taratılmış, bilmem kim onaylı belgeler var. Ama SAR değerlerini sunan büyük ve güvenilir sitelerin hiçbirinde bu ürünlerin SAR değerleri hakkında bir veri yok...

İş sebebi ile çok sık yurtdışına çıkan biriyim. Teknolojiyi de elimden geldiğince takip eden bir insanımdır:) Avrupada hemen herşeyi bulabilirken, bu telefonların hiçbirinin Avrupa'da satılmıyor olmasıda bir hayli düşündürücü...

Son olarak bazı arkadaşlar bu telefonu ağzımıza sokmuyoruz ki elimizde tutuyoruz. Kanserojen etkiye maruz kalmayız gibi şeyler yazmışlar. Arkadaşlar kanserojenleri illa yemek gerekmiyor. Elinizle tutmanız, temas etmeniz, hatta kanserojen bir ürünü solumanız dahi çoğu zaman yeterlidir. Günümüzde temasla etki eden, sadece dokunmanın yeterli olduğu binlerce kanserojen madde var...

Yukarıdaki yazdılarım hiçbir firmayı karalamak veya hiçbir firmayı yüceltmek amacı gütmemektedir. Mesleğim hekimlik olduğu için nacizane birkaç bilgi vermek istedim. Bunca yıllık tecrübem gösterdi ki sağlık, değeri bilinmesi gereken çok ciddi bir kavram. İnanın bir defa bozulunca, eski haline getirmek çoğu zaman mümkün olmuyor. Sürç-ü lisan ettik ise affola...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikler aramıza hoşgeldiniz. Gayet nazik ve özenli Türkçe ile yazdığınız yorumunuzu keyifle okudum ve hemen hemen tamamına katılıyorum. Zaten söylemek istediğimiz şey ortada. Sağlık önemli olduğu için kaliteli ürünlere yönelmek herkesin izlemesi gereken yoldur. Çin malı ürünler içerisinde kalitesinin kabul edilmesi gereken ürünler vardır. Çin üretimi olan ürünlere gelince. Trident ve TTN Mobile firmaları büyük oranda Türk ortaklığı olan firmalar. Ancak ürünlerini Çinde ürettikleri için çoğunluk Çin malı olarak biliyor ve karalama kampanyalarına bu ürünler de alet oluyor. Ayrıca Anycool'da Çin'in kaliteli bir markası. Önemli olan bu firmaların çakma diye tabir edilen ürünleri yerine orjinal ve garantili ürünlerine ulaşmak büyük oranda sorun yaşamamamıza yardımcı olacaktır.

Teeşekkürler.

dichter1903

Üye
en başta yazan arkadasa diyorum ben çin malı kullandım tam 1 yıl hiç birşiey olmadı o senden kaynaklanmış zaten nokia adı altında telefonlara en az 350-400 lira veriyosunuz neymiş sağlammış sağlam olsa kaç yazar en kötü telefonun ömrü zaten bir yıl nokia alıpta bir yıldan fazla kullanan kaç insan vardır ben telefondan bir yılda sıkılırım zaten yani sağlam diye onca para verip yarısındanda az fiyata satmanın anlamı yok bence çin malı telefonlar çok ideal zaten çok ucuz 150 liraya en kral telefonu alırsınız en az 2 yıl kullanırsınız sonra bozulsa bile 150 lira için üzülmeye değmez bide e250 ile kıyaslamışsın ama zaten e250 de çin malı ve aynı tesislerde üretiliyor

onelle

Üye
Adem Bey merhaba

Trident mb-330 aldim .Yaklasik 4-5 gun oluyor.Memnunum fiyat performans olarak gayet basarili.Ses ,goruntu ,malzeme kalitesi ,tus takimi bence cok guzel bu fiyata gore.Sim 1 (Avea) ve Sim 2 (Turkcell) kullaniyorum .Wap MMS ayarlarini siteden aldigim bilgiler dogrultusunda yaptim hicbir problem yok.MMS ve WAP her iki SIM'de de Gayet guzel calisiyor.(MMS Avea'dan Avea'ya Turkcell'den Turkcell'e).Yardim isteyecegim bazi konular var cevap verebilirseniz ya da yönlendirebilirseniz cok sevinim.

-Telefonu Usb ile laptop ya da destopuma bagladigimda bilgisayarlar telefonu modem olarak algilamiyor. Amacim PC-Suite kullanarak telefonun hafizasini gorebilmek.Telefonu usb ile bagladigim anda telefon ekraninda USB kurulumu yaziyor ve altinda Depolama cihazi veya Web Cam diye 2 secenek cikiyor.Bunlardan birini secip bilgisayarlara baglanabiliyorsunuz. Depolama aygitini sectigimde ve baglandigimda hicbirsey yapmama gerek kalmadan bilgisayar telefonu flash bellek olarak taniyor ve hafiza kartinin icine girebiliyorum .Ayni sekilde web cam 'i sectigimde telefon bilgisayara kendiliginden baglaniyor hicbir driver istemiyor ve usb video aygiti olarak gozukuyor.
Ama bu sekilde PC-Suite baglanmiyor. Forumda okudugum kadariyla telefonlari bilgisayara ilk bagladigimizda driver sormali ve biz indirdigimiz driver klasorundeki dosyanin patikasini gostererek cihazi bir COM PORT'a tanitmaliyiz. ama cihaz bilgisayara baglandiginda boyle bir sans tanimiyor.Acaba bu telefonu modem olarak tanitamiyor muyuz ? Ya da ben mi bir yerde yanlislik yapiyorum ?

-Phonebook ayarlardan sadece telefon hafizasini seciyorum.Ama hem telefon hafizasi hem de her iki sim hafizasindaki numaralarin tamami karisik bir sekilde rehberi actigimda gozukuyor.Rehberde sadece telefon hafizasini gostermek mumkun degil mi ? ya da ayri ayri sim hafizalarini ? tek tek secmeme ragmen hepsi karisik gozukuyor

-Bu telefonun Gizli kodu var mi ? Varsa bu menulere girildiginde yazi karakterlerine mudahale edilebiliyor mu ? buyutme ya da kucultme gibi ya da yazi karakterini Thaoma'dan Arial'e cevirme gibi ? ya da default temanin renklerini degistirebilmek gibi ?

Cok tesekkurler simdiden

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba.

Telefon hafızasından kastınız sanırım rehber ve mesaj bilgilerini yereklemek. Bu durumda;
http://www.maxicep.com/diger-cep-te...urulumlu-china-phone-suite-driver-161152.html isimli konudan PC Suite indirebilirsiniz. Eğer sizde PC Suite var ve rehber, mesajlar gibi içerikleri göremiyorsanı verdiğim linkteki PC Suite ile bunu yapabilirsiniz. Cihazı Modem olarak seçme şansınız yok. Telefonu USB ile bağladığınızda Com ile başlayan bir seçenek çıkar bunu seçerek devam edin. Daha sonra PC Suite içerisinde Ayarlar bölümüne girerek Cihazın bağlandığı Com Portu seçin. ( Hangi COM Portu seçeceğinizi öğrenmek için Bilgisayarıma sağ tıklayarak özelliklere girin, Donanım sekmesine geçtikten sonra Aygıt Yöneticisine girin ve Bağlantı Noktalarını seçin cihazınızın hangi porta bağlandığını buradan görebilrsiniz.

Telefon rehberi ayarları bu cihazların genel bir problemi. Yazılımda menüyü yapmışlar ama görevi atamamışlar sanırım. Çok saçma olsa da bu hepsinde yaşanan ortak bir sorun.

Kod olayına gelince de şunu belirtmek isterim. Bu tip kodlar servislerin arıza durumunda işlerini kolaylaştırmak için yazılmış kodlar. Ben bu şekilde telefona müdahale edilmesine taraftar değilim. Keza Çin malı telefonların zaten yazılımla ilgili problemleri var. Yeni firmware yükletmek te insana ızdıraba dönüşebiilr. Kodlar konusunda pek bilgi sahibi değilim ve hiç o işe girmeyi düşünmüyorum.

Bu arada aramıza hoşgeldiniz demeyi de unutmayayım. Sitemizde aramızda kalıcı olmanız dileklerimle.

Saygılar

onelle

Üye
Merhaba Adem Bey ,

Benim Trident mb330 da USB kablosunu bagladiginizda (ister laptop ister desktop ) ekran asagida verdigim resimdeki sekilde cikiyor. 2 secenek gozukuyor mass storage secerseniz bilgisayar otomatikman flash bellek algiliyor ve direkt hafiza kartina gidiyor digerinde telefonu web cam olarak taniyor.Ama 2 secenkte COM port uzerinde gozukmuyor.Yani verdiginiz PC suite tanitamiyorum cihazi.Aygit yoneticisinden baktigimda depolama secenegi ile baglanirsan SIMCOM K FLASH DISK USB DEVICE yazıyor.Web cam secenegi ile baglanirsan Aygit yoneticisinde usb video cihazi yaziyor.Acaba yazilimlari farkli olabilir mi ayni model telefonlarin ya da bilmiyorum bu forumda Trident servisinden yetkililer var mi konuyu danisabiliyor muyuz boyle konulari ?

Merhaba.

Telefon hafızasından kastınız sanırım rehber ve mesaj bilgilerini yereklemek. Bu durumda;
http://www.maxicep.com/diger-cep-te...urulumlu-china-phone-suite-driver-161152.html isimli konudan PC Suite indirebilirsiniz. Eğer sizde PC Suite var ve rehber, mesajlar gibi içerikleri göremiyorsanı verdiğim linkteki PC Suite ile bunu yapabilirsiniz. Cihazı Modem olarak seçme şansınız yok. Telefonu USB ile bağladığınızda Com ile başlayan bir seçenek çıkar bunu seçerek devam edin. Daha sonra PC Suite içerisinde Ayarlar bölümüne girerek Cihazın bağlandığı Com Portu seçin. ( Hangi COM Portu seçeceğinizi öğrenmek için Bilgisayarıma sağ tıklayarak özelliklere girin, Donanım sekmesine geçtikten sonra Aygıt Yöneticisine girin ve Bağlantı Noktalarını seçin cihazınızın hangi porta bağlandığını buradan görebilrsiniz.

Telefon rehberi ayarları bu cihazların genel bir problemi. Yazılımda menüyü yapmışlar ama görevi atamamışlar sanırım. Çok saçma olsa da bu hepsinde yaşanan ortak bir sorun.

Kod olayına gelince de şunu belirtmek isterim. Bu tip kodlar servislerin arıza durumunda işlerini kolaylaştırmak için yazılmış kodlar. Ben bu şekilde telefona müdahale edilmesine taraftar değilim. Keza Çin malı telefonların zaten yazılımla ilgili problemleri var. Yeni firmware yükletmek te insana ızdıraba dönüşebiilr. Kodlar konusunda pek bilgi sahibi değilim ve hiç o işe girmeyi düşünmüyorum.

Bu arada aramıza hoşgeldiniz demeyi de unutmayayım. Sitemizde aramızda kalıcı olmanız dileklerimle.

Saygılar

--------------- Ekleme ---------------

cok tesekkurler bu arada ilginiz ve mesajiniz icin .tesekkur etmeyi unuttum telastan.

Merhaba.

Saygılar

ali51

Üye
bende çin telefonu matsu t828 var bu sorunların neredeyse hiçbirini yaşamıyorum

maxibrk

maxibrk

Üye
........
Şimdi sana şunu soruyorum. Bu bilgileri nereden alıyorsunuz. Kullandığınız telefonlar hani N73 ler, W610 lar hani 1 milyar veriyorduk zamanında N70 lere, bunlar gerçekten Finlandiya veya kendi ülkelerinde mi üretiliyor sanıyorsun. Hayır. Birçoğu Çinde üretim yapıyor. Lütfen bilmeden yorum yapmayın. Araştırın. Soruşturun. Benim Amacım artık Türk insanı kazıklanmaktan vazgeçsin. 100 YTL ye bile mal olmayan telefonlara 1000 YTL vermesin. Bilinçli tüketici olun.

Saygılar
:oke:

mcgunnies

mcgunnies

Üye
Bu telefonları kötülemeden önce çuvaldızı kendine batır. Bildiğim kadarıyla senin kullandığın 6300 modeli 512 MB tan sonraki yüklemelerde sorun yaşıyormuşsunuz. Bir arkadaşım kullanıyor. Kronik problemmiş. Sağlığını da merak etme bak birönceki mesajımda SAR değerlerini yazdım. Ayrıca kullanılan malzemeden de şüpheliysen ben genelde telefonu elimde kullanıyorum ağzıma sokmadığım için sağlığımla ilgili tedirgin değilim. Bir de bu 190 KB mevzusunu anlamıyorum. Ben PDA'm da çektiğim fotoğrafları Trident cihazımda duvar kağıdı yapabiliyorum. Boyutları yaklaşık 450 - 600 KB arası. Tabi 3310 da zevk meselesi. Yani yaşam kalitesi olayı. Ok. Hoşçakal

niye batırsınki adam gayet haklı tavsiye etmem çin malı

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Tavsiye etmemenizin sebeplerini de yazarsanız açıklığa kavuşturalım.

assasin.xxx

Üye
arkadaşlar ben çin malı telefon almak istiyorum ama henüz karar veremedim başta orite KN-A75D hoşuma gitti ama ufak bi araştırma yaptım anycool t828 kullananlar çok memnun kaldıklarını belirtiyorlar bir de Digiphone DG67'nin Wi-fi özelliği olması çok işime yarar diye düşünüyorum siz tercihlerinizi hangi yönde yapardınız sıralayabilirmisiniz.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba

Cevaba en önemli noktadan başlamak istiyorum. Eğer eleme yapacak olursanız artılarını ve eksilerini bilmek gerekir. T828 java eksiğiyle diğerlerinin bir adım gerisine düşerken, ses kalitesi ile belki arada denge kurabilir. Ancak DG67 de javaya ilave Wi-Fi desteği olması onu karşı konulamaz üstünlüğe kavuşturuyor. T828 kullanıcısını memnun etti ancak teknolojik olarak biraz geride kaldı diyebilirim. KN-A75D ikisinin ortasında kalıyor ve 2.6" lik ekranı diğerlerine göre biraz küçük. DG67 yeni bir ürün. 3.Temmuz tarihinde piyasaya sürüldü. Dokunmatik ekranlı ve kablosuz internet deneyimi yaşatan bir cihaz. Ancak Çin üretimi bir telefonda kablosuz internet olması biraz düşündürebilir. Henüz bir iki modelde denendi ve sorunlar çıkarabilir. Benim tavsiyem yine de DG67 olacaktır. Çünkü Digiphone ürünleri SAR İletişim tarafından dağıtılmakta ve servis hizmeti verilmekte. Servis sorunu yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

Saygılarımla

assasin.xxx

Üye
bilgilendirme için saol çok işime yaradı

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
İlginiz için ben teşekkür ederim :oke:

RS-2144

RS-2144

Üye
bence bu çin malı telefonlarda "sadece"müzik dinleme olayı güzel, gerisi boş bence :)

dark1983

dark1983

Üye
platinum st88 aldım ancak memnun değilim. şu an piyasada olan en iyi çin malı hangisi? wi-fi, java, hafıza vs. vs. destekli olarak? biraz önce okudum xpphone geliyormuş. yoksa yeni çıkacakları mı bekleyelim?

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
XP Phone'u bekleyin arkadaşlar

Üst Alt