Çin Üretimi Telefonları Tartışıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

dark1983

dark1983

Üye
youtube da videoyu izledim. yanlış görmediysem kamera yok. bu o kadar önemli değil. ancak tlf çok kalın duruyordu.

Pan'

Üye
Merhaba.
Ben yeni üye oldum , bütün konuyu okudum.
Merak ettiğim bi' konu var danışmak istiyorum.
2-3 ayda bir telefon değiştiyorum. Ve şuan Nokia E71'i kafama takmış durumdayım.
Ama birkaç ay sonra sıkılacağımı bildiğim için 880 lira vermek biraz ağır geliyor. Sorduğum birkaç mağazada Çin E71 denen bir telefon buldum. Telefonun görüntüsü , menüsü aynı. Yalnızca tuş takımında normal harflerin altında çin harfleri var; bunu da tuşları değiştirerek çözebiliyormuşuz. Menü tamamen Türkçe. 350 TL civarı bir para istiyorlar. Ben uygun buldum.
Sizce bu paraya değer mi? Ve varsa bu telefonun ne gibi sorunları vardır bilen var mı?
Teşekkürler.:)

santics_21

santics_21

Üye
yaw bende çin malı n73 almayı düşünüyorum ama özelliklerinden korkuyorum(camerası felan bozulmasından) yardımcı olurmusunuz banaaaaaaaa

akon_1907

akon_1907

Üye
arkadaşlar Çİn Malı Telefon ALMAYın SAkın.Benim Bir arkadaşıma 200-300 tl'ye çin malı nokia telefon satın aldı.ancak 2 ay kullanabildi.Herşeyi problem gerçekten.şimdi gitti orjinal nokia telefonu aldı.Alacaksanız 1 kere alın ama sağlam alın size tavsiyem o'dur boşuna paranızı çarçur etmeyin.Yine de siz bilirsiniz....

slowman76

slowman76

Üye
Arkadaşlar ben sizden N5800 hakkında bilgi alabilirmiyim. Teknik özellikler ve işletim sistemi gibi...
Bulamadım hiçbiryerde... Çakma Nokia N5800 yazıyo

sempatik46

Üye
Arkadaşlar 15.sayfaya kadar tüm yorumları hızlıca okudum ve 2 hafta önce t828 aldım pek bi sorunla karşılaşmadım eh yani ben 2.el olarak 150 ye aldım üni okuduğumdan televizyonu iyi işime yarıyacak 1.televizyonu açık alanda gayet net çekiyor kapalı alanda tv yi denemeyin yanılırsınız...
2. bu kadar ucuz ve birçok özellik bir arada üstünede kalitesi çok yüksek olmasını istemek çok anlamsızdır o zaman gidin nokianın 1500 tl+ onları alın illede kalite diyorsanız...
3. teknolojinin daha neler getireceği belli olmaz yani kaliteli bi nokia alırım mezara kadar götürürüm mantığı nasıl birşeydir ben anlayamadım ? düşer suya yere kul yapısı bozulma ihtimali vardır elbet yeni modeller geldikçe elbet eskiler ucuzlayacak kalite diyipte telefon mezara götürülmezki :) gençlik bu daha iyisini almak ister
4.bir şekilde bozulan telefon için çin malına kim üzülür eğer maddi durumunuz iyi ise üzülmezsiniz dünyanın parasına aldığınız o telefonları
5.ülkemizdede hem böyle ucuz hemde birçok özellik bir arada üretildide biz mi almadık ? diğer belli markalarda düşürsün fiyatlarını
6.bir zamanlar nokianın neler yaptığını herkes biliyor milim farkla onlarca telefonu piyasaya sürdüler mecbur herkes aldı almadı mı sanki ? ne zamanki başka modeller üretildi işler değişti... bendede 5110 vardı zamanında sanki onu üretenlerin çıkarabildiği en son model o muydu sadece bizleri kandırdılar...
Ama 3g işini pek beceremediler yani 3g yi sürdüler ardından 4g lafı yapıp işi bozdular bizim ülkede lafı olmasada eminim ki Amerikada 4g çok konuşuluyordur orası yazık oldu onlar için
7.bendeki t828 video oynatıcısı oldukça kötü 3gp olarak oynatıyor görüntü güzel ses kötü
8.o kadar yüksek sesi napıcanız düğün mü yapıyonuz diyen arkadaşa azda olsa katılıyorum ama ben televizyonunu daha çok kullandığım için güzel oluyor
9. kamerası vga zaten vga dan ne beklenirki illede kamera illede video diyenler gitsin özel olarak ondan alsın
10. uzun lafın kısası adamlar yapıyor kardeşim nokia mecbur kalıcak düşürücek o yüksek fiyatları bu kadar ucuz ve kaliteli başkası yapsın bende ondan alayım isteyen istediğinden alır ben bir telefona 1000 tl+ verecek değilim zaten öğrenciyim elbette bazı özellikleri güzel bazı yanları kötü...
bugün wap ayarlarını yapıp internete bağlanmaya çalıştım 100mb yazıp yolladım 2222 ye bir türlü bağlanamadım ne iş anlamadım 65 kontör müş evet yazıp yolladım 39 dan -25 e indi kontör ve her anasayfaya girişimde bağlantı kesildi diyor yani ben böyle işin ta... lütfen bu ayarları bilen varsa [email protected] eklesin yardım bekliyorum...

*-*ext@cy*-*

Üye
mrb adem kardeş
bende ÇİN die tabir ediLen teLefonLara hayranım şu araLar.ama seninde dediğin gibi garantiLi ve servisLi oLanLarına bakıyorum önceLikLe.
digiphone dg67-wentto f003 ve şu araLar (büyük ihtimaL sahte)v999 diye 3 teLefon arasında kaLdım.kısaca iphone tipi teLefon aLmak istiyorum senin önerin nedir ?

acagal

Üye
çin mallarının kamerası çok kötü %60-70 de zoom led flaş yok kameranın önüne şeffaf plastik var bellirli bir süre sonra plastik çiziliyor kamera daha berbat oluyor... dokunmatik diyosunuz bana hediye geldi bir tane (i9+) dakdiloya basar gibi basmalıyım ki işe yarasın kalemle yazı yazılıyor diyosunuz hiç bir harfi tanımıyor... telefon kullanılan malzemenin kalitesizliği sebebiyle çabuk eskiyor...oyun var diyosunuz ve oyunlar .nes uzantılı ki buda eski atari oyunları çalıştırıyo demek yani 9-10 sene öncesinin teknolojisi... menüler yetersiz kalıyor alışmış olduğunuz ayarları bulamayabiliyorsunuz...

müslim deniz

Üye
jhl

--------------- Ekleme ---------------

öncelikle merabalar.ben bundan 1 hafta önce kilisten iphon 9x wifili cin malı kaçak telefon aldım.eve geldikten sonra avea hattımı taktığımda telefon arama yapmadı.ama diğer şebekelerde yapıyor.tabi buda benim işime gelmiyor.wifisi çalışmadı bağlanamadım nete. sonra tefonun dokunmatik sistemi tam işlev görmemeye başladı ve dünde telefon tamemen kapandı.bende bu telefona 300 tl verdim.aldığım yer iki yıl garanti verdi.ama farklı ilde olduğum için garanti havada kaldı.bu telefonda kullandığım vede kullanacağım son cin malı oldu(tabi buna kullanmak denirse)bende telefonu abime hediye ettim.sizce fazla söze gerek varmı.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle merabalar.ben bundan 1 hafta önce kilisten iphon 9x wifili cin malı kaçak telefon aldım.eve geldikten sonra avea hattımı taktığımda telefon arama yapmadı.ama diğer şebekelerde yapıyor.tabi buda benim işime gelmiyor.wifisi çalışmadı bağlanamadım nete. sonra tefonun dokunmatik sistemi tam işlev görmemeye başladı ve dünde telefon tamemen kapandı.bende bu telefona 300 tl verdim.aldığım yer iki yıl garanti verdi.ama farklı ilde olduğum için garanti havada kaldı.bu telefonda kullandığım vede kullanacağım son cin malı oldu(tabi buna kullanmak denirse)bende telefonu abime hediye ettim.sizce fazla söze gerek varmı.

Kilis diyorsunuz, sahtekaçak diyorsunuz.

Fazla söze gerek var mı ?..

kadirerkan

Üye
Selam konunun başından bi kaç sayfa okudum. Gördüm ki karşılıklı 2 grup oluşmuş ama anti- Çin taraftarlarının çoğunluğu bu cepleri kullanmamış. Çeşitli gerekçeleri olabilir; kalite, dayanıklılık, imaj, zararlılık vs.
Ben bir yıldan fazladır Anycool T808 modelini kullanıyorum ve çok memnunum. Eşimde garantili Orite, çakma İphone ve son olarak çakma 6700 aldım. Sonuncuyu alalı 1 hafta oldu. Hepsinde şikayetçi olunan noktalar var ama memnun kalınan noktalar da var. Son olarak çakma 6700'ı 150 tl ye aldım ve bu parayı ne aldığıma baktığım şu Çinlilerin yapmayacağı yok diyorum.
Bu paraya sadece TV alamazsınız ama telefon(2 tane), tv,foto makinesi (VGA ama olsun var ya), müzikçalar, radyo, video oynatıcı. Yani kardeşim hem 150 ye alaalım, hem malzeme kalitesi mercedes gibi olsun, yolda Porsche gibi gitsin dağda jeep olsun, olmaz tabiki. Alırken zaten çok yüksek beklentide olmamak lazım. Ama Çinli kardeşlerimizin telefonları satıldıkça bu telefonların malzeme ve yazılım kalitesi artacak.

2003 yılında 2 tane 6610 'a 460'dan 920 Tl verdiğimi hatırlıyorum da bu adamlar bizi iyi .... neyse.
Şimdi telefon konusunda çok rahatım çocuklar mı düşürdü, oyun mu oynamak istiyorlar yoksa TV mi seyredecekler alın kullanın. Var mı aranızda 1500 Tl e Iphone alıp çocuğunun eline rahat rahat veren.Bi de canım isterse değiştirebiliyorum 100 Tl fark verirsem en yenisi alıyorum gene.
Olumsuz düşüncelerinize saygı duyuyorum ama bu güne kadar sıfır veya ikinci el bir sürü iyi (!) marka telefona onca para verdikten sonra artık vermem. Şimdi sadece wifi ve dokunmatik özellikleri daha iyi China modellerini bekliyorum.
Selamlar.

FuNNY_MaN

FuNNY_MaN

Üye
meraba N95 çin malı tele bluetooth dan birşey attığımda gönderiliyor ama açılmıyor telefonda ama o gönderdiğimi N95 ten başka tele attımda açılıyor..N95 attığımda dosya uzantısı xxxx.tmp olarak görüyor. kednı formatı xxxx.jpg birde kamerada zoom yapamıyorum ama video cekerken zoom yapabılıyorum..gerekli programları nerden bulabılırım....
yardımcı olursanız sevınırım teskkurler

onurfu

onurfu

Üye
arkadaşlar logitel lsd01 kullanıyorum burdaki hiç bir ayar turmadı yardımcı olabilirmisiniz lütfen

lds01 yanlış yazmışım

fayn88

fayn88

Üye
adı üstünde çin malı :D

onurfu

onurfu

Üye
logitel lds01 kullanıyorum wap ayarlarını yapamadım lütfen yardımcı olun şimdiden tşk

saykap

Üye
merhabalar bende prc 8600 luna var ve *#66*# koduna giriş yapamıyorum bu kodu yazdığımda kullanıcı profili işareti ve gprs işareti gidiyor nasıl düzeltebilirim acil cevap bekliyorum mail adresim [email protected]

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar logitel lsd01 kullanıyorum burdaki hiç bir ayar turmadı yardımcı olabilirmisiniz lütfen

lds01 yanlış yazmışım

logitel lds01 kullanıyorum wap ayarlarını yapamadım lütfen yardımcı olun şimdiden tşk

merhabalar bende prc 8600 luna var ve *#66*# koduna giriş yapamıyorum bu kodu yazdığımda kullanıcı profili işareti ve gprs işareti gidiyor nasıl düzeltebilirim acil cevap bekliyorum mail adresim [email protected]

Arkadaşlar bu tartışma konusudur. Lütfen sorunlarınız için konu açınız. En kısa sürede yardımcı olacacağım.

onurfu

onurfu

Üye
selamn arkadaşlar bende logitel l-ds-01 var ayrıca general mobile dst11 diyede geçiyo ben vodafonun sitesinden ayarları aldım hattım vodafon ama anasayfa deyince yasak veya bu alana giriş tetkiniz yoktur diyor ne yapmalıyım yardımmmm lütfeeen

ayyildiz34

Üye
cin telefolarin sars yani radiyasyon düşüktür diğer orjinal v.s telefonlarla kıyasladimiz zaman ama belki iyi fotoraf cekmez yada ariza verir verebilir.zaten telefon almadan önce ceptelefon dükkanina gidince ve onlara söyledimizde bu telefon nasil felan filan herhalde kötüleyemez yani sonucta onu satacak yalan söyliyecektir.ama adam akilli maxicepte burda arkadaşlar cevapliyorlar ellerinde geldiği kadar sağolsunlar.ben mesela 5800 nokıa aldım arastırdım bıraz kullandım ve aldım cok memnunum.burda kimselen kavga yada dıger arkadaslarla teşebüste bulunmam. saygilar

gokhan3404

Üye
merhaba arkadaşlar.2 ay önce nokıa 8800 arte sapphire modelini aldım .çin malı tabiiki.2 aydır kullanıorum harıka bşr telefon kasaı orjşnalle birebir orjşnalinden ayırt etmek imkansız.tek fark kamerasınıdr ki bu telefonda kamera önemli deil.telefonun kendi duruşu önemli.kayseride öğrenciyim bir telefoncuya götürdüm adam bunların sahtesi var neden gidip orjinalini alıosun dedi:)))).kamerayı acınca orjin olmadıını anladı.size tavsiyem çin malı alcaksınız bu tarz telefon alın.dokunmatık tarzı telefonlar alırsanız sorun çıkar her turlu .

Üst Alt