Cilt Lekelerine Doğal Çözümler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cilt Lekelerine Doğal Çözümler
Her insan özellikle kadınlar güzelliğe çok önem verir ve güzel olmanın ilk koşullarından biride sağlıklı bir cilde sahip olmaktır. Sağlıklı bir cilt için bir çok tıbbı ve bitkisel yöntemler mevcut yada piyasada birçok ilaç ile cildinizdeki sorunlar için çözümler bulabilirsiniz biz bu yazımızda daha çok evinizde doğal malzemelerle cildinizdeki lekeleri nasıl giderebileceğinizi anlattık.

İşte cildinizdeki lekeler için uygulayabileceğiniz bazı maskeler
C vitamini cilt lekeleri için çok kuvvetli yöntemdir.

Kan dolaşımını hızlandırır ve kolajen üretimini harekete geçirdiği için tercih edilen seçenekler arasında yer alır.Alında oluşan kırışıklıkları gidermek amacıyla düzenli aralıklarla ayak parmakları üzerinde yürünülmesi önerilir.Ayrıca nemlendirici ile protein ve bitki özlü olanları tercih ederek ciltte koruyucu bir kalkan tabaka yapılabilir.

Cildin daha genç görünmesi için haftada iki defa beş dakika ayırarak masaj yapılmalıdır. Cildi kremliyerek oval hareketlerle çeneden yanaklara doğru, alnın ortalarından dışarı kısma doğru, burun yanlarımdan alnın ortasına doğru parmak uçları ile düzenli bir masaj yapılmalı.

Beden özellikle ilk uyku dönemimde gece yarısına kadarki olan süre içerisinde büyüme hormonları ve hücre yenilenmesi dediğimiz işlevler devreye geçer.Bu nedenle mutlaka saat 1 civarlarından önce güzellik uykusuna yatılmalıdır.
Bir başka çözüm yollarından biri ise maskelerdir.4 adet maske çeşidi aşağıdadır.Cilt ılık suyla temizlendikten sonra cilt bakımı yapılmalıdır.

MASKE 1
Bal ile nişadırı karıştırın ve bunu krem haline gelene kadar karıştırın.Bu kremi günde iki defa kullanıyorsunuz faydasını göreceksiniz.

MASKE 2
Limon kabuğunu rendeleyip yumurta akıyla krem olana kadar karıştırıp
bunu duştan 60 dakika kadar önce cildinize uygulayın.

MASKE 3
Limon ve elma suyunu karıştırıp sonra buna sütle zeytin yağıda ekleyin
ocakta krem haline gelene kadar bekleyin.Ardından yüzünüze uygulayınız.

MASKE 4
Bir havucun suyu ile kil toprağını karıştırın, karıştırırken içine zeytinyağı da ekleyiniz.Lekelerin bulunduğu bölüme uygulayın.Lekeleriniz gidene kadar kullanınız.
 

cavciv

Üye
İnanmam bune ya bi tarifte benden basindan asagi guzelce her gun banyo yap.misgibi ol
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt