Revengeful
Emekli Yönetici
Çikolatalı Krep Pasta
Klasik Krep Tarifi ;
250 gr un
4 yumurta
500 ml süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı (eritilmiş)
İlk önce yumurtalarımızı çırpma teliyle elimizle çırpalım. Daha sonra unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak çırpalım. Daha sonra sırasıyla tuzu, şekeri,sütü ve en sonda tereyağını ilave edip çırpalım. Karışım homojenleşince ağızını streç filmleyip en az 2 saat oda ısısında bekletelim.
Daha sonra pişirmek istediğimiz zaman eğer özel krep tavamız varsa o tavamızı yoksa 30 cm genişliğinde genişce bir tavayı ısıtmaya başlayalım. Üzerini azar azar tereyağlıyalım. Isınan tavaya bir çorba kepçesi krep hamurundan dökelim. Tavaya dikkatlice yayalım. Her iki tarafını birer dakika pişirip tavadan alalım. Diğerlerinide hamur bitene kadar aynı şekilde yapalım. Ve pişen kreplerimizi bir tabakta biriktirelim.
Çikolata sosu için ise ;
100 gr bitter çikolata
1 çay fincanı süt
yarım çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı toz kakao
Önce sütümüzü bir cezvede ısıtalım. Çikolatalarımızı bıçakla ince ince keselim. Ve sütün içerisine ilave edip çırpma teliyle karıştırarak eritelim. İçerisine un ve kakaoyu ekleyip ocağın altını ağır ateşe alalım. Ve ağır ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika sosu pişirelim.
Servis tabağımıza bir krep koyalım. Üzerine sosumuzdan biraz ilave edip güzelce yayalım. Üzerine bir diğer krebi koyalım. Yineüzerine sosumuzdan sürelim. Bu şekilde 4 adet krebi üst üste koyarak sosumuzu bitirelim. Ben çok aç olduğum için 3 kattan yaptım. Ama siz arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.
En son üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsledik. Ve dilimleyip servis yaptık.
Hepimize afiyet olsun...
Klasik Krep Tarifi ;
250 gr un
4 yumurta
500 ml süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı (eritilmiş)
İlk önce yumurtalarımızı çırpma teliyle elimizle çırpalım. Daha sonra unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak çırpalım. Daha sonra sırasıyla tuzu, şekeri,sütü ve en sonda tereyağını ilave edip çırpalım. Karışım homojenleşince ağızını streç filmleyip en az 2 saat oda ısısında bekletelim.
Daha sonra pişirmek istediğimiz zaman eğer özel krep tavamız varsa o tavamızı yoksa 30 cm genişliğinde genişce bir tavayı ısıtmaya başlayalım. Üzerini azar azar tereyağlıyalım. Isınan tavaya bir çorba kepçesi krep hamurundan dökelim. Tavaya dikkatlice yayalım. Her iki tarafını birer dakika pişirip tavadan alalım. Diğerlerinide hamur bitene kadar aynı şekilde yapalım. Ve pişen kreplerimizi bir tabakta biriktirelim.
Çikolata sosu için ise ;
100 gr bitter çikolata
1 çay fincanı süt
yarım çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı toz kakao
Önce sütümüzü bir cezvede ısıtalım. Çikolatalarımızı bıçakla ince ince keselim. Ve sütün içerisine ilave edip çırpma teliyle karıştırarak eritelim. İçerisine un ve kakaoyu ekleyip ocağın altını ağır ateşe alalım. Ve ağır ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika sosu pişirelim.
Servis tabağımıza bir krep koyalım. Üzerine sosumuzdan biraz ilave edip güzelce yayalım. Üzerine bir diğer krebi koyalım. Yineüzerine sosumuzdan sürelim. Bu şekilde 4 adet krebi üst üste koyarak sosumuzu bitirelim. Ben çok aç olduğum için 3 kattan yaptım. Ama siz arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.
En son üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsledik. Ve dilimleyip servis yaptık.
Hepimize afiyet olsun...