Binlerce farklı yapıdaki insana birşey kabullendirmekle, aynı karakterdeki üç-beş kişiye kabullendirmek farkı kadar zor bir uçurum android ve ios farkı.
Ama şunu üstüne basarak ve bütün içtenliğimle söylüyorum ; Türk kardeşim ve Ceyd-A ile GURUR duyuyorum.
Ben teknik bilgisi olmayan 42 yaşında biriyim ve telefona root atmayı bile bilmem. Keşke gelişmesine yardımcı olabilseydim ama dua ediyorum ve umut ediyorum; Amerikalılar siriyi yapıyorsa biz neden daha iyisini yapmayalım. İnşaallah olacak...İnşaallah olacak...
Teşekkür ederim. 33 senelik tecrübemi kullanarak geliştiriyorum. Günde 24 saat bile yetmez oldu ama modüler bir yapı oluştuğu için günden güne daha hızla gelişiyor. Uygulamanın şu anki en büyük eksikliği reklam ve pazarlama. Şu anda eksik özellikleri olan Türkçe Siri için konuşmuyorum. İngilizce Siri ile neredeyse başbaşa giden özellikleri var. En çarpıcı özelliği ise kullanıcıların da ücretsiz olarak geliştirmeye katkıda bulunabilmesi. Şu an üstünde çalıştığım en önemli özellik CEYD dilini nasıl daha kolay hale getirip kullanıcıların kolayca komut eklemesini sağlamak . En büyük dileğim kullanıcıların webteki herhangi bir sayfadaki bilgiyi CEYD-A ya komut cevap olarak tanımlayabilmeleri.
Örneğin PUAN DURUMU deyince Türkiye Futbol Federasyonu sayfasına gidip puan durumunun gösterildiği yeri bulup sadece orayı gösterip soyleyebiliyor. Bunu kullanıcılar da yapabiliyor şu an. Detaylar ceyd-a.net sitesinde.
Üreticinin açıklaması güzel olmuş. Ben şuna takıldım tam bilgim yok ama yanlışım varsa düzeltilsin: mesela ses algılamayı google üzerinden yapıyor dediniz. Bu hem internet gerektiriyor, hem de tane tane konuşmak. Peki başka bir algılayıcı kullanamaz mısınız? Örneğin benim kullandığım custom romda pico tts diye bişey var. Bu da konuşma algılayıcı yanılmıyorsam. Yani sorum bu ve benzeri bir sistem,genel olarak. Tek tek konuşmayı da geçtim sorun değil; ama internete bağlanma zorunluluğu kalksa süper olur.
Ben ismimi söylüyorum Koray diye. Memnun oldum Koray diyor. Bir daha adımı kullandığını görmedim. Benim adımı hatırlayabildin mi? dersem hatırlamak sözcüğüne odaklanıyor başka bişey yazıyor. Ankara nasıl bir şehir diyorum başkent olduğunu hava durumunu falan söylüyor mesela ama Eskişehir nasıl bir şehir dediğimde hiçbişey bulamıyor da wikipediadan bilgi dahi sunmuyor.
Elbette eksiğiniz olacaktır, ben bırakmazsanız bu uygulamanın çok daha gelişeceğini tahmin ediyorum. Geribildirimlere ve sorulara dönmeniz sorumluluk göstergesi. Uygulamayı birkaç gün kullanıp deneyip gördükten sonra tam sürüm almayı düşünüyorum. Galiba onda ekstra özellikler de olacaktır.
Teşekkür ederim. TTS Text to Speech yani yazıdan söze döndürme. Ama benim bahsettiğim sözden yazıya dönüştürme yani algılama. Şu anda Android ortamında en iyisi Google. Ama alternatiflerin de üzerindeyim.
Mesajla yazarsanız internet zorunluluğu olmaz.
Bu bahsettiğiniz eksikleri söylemeniz iyi oldu . Aslında bunları benim veya sizin tanımlamanız sadece 1 dakika belki de daha az.. Yeterki CEYD-A üzerinde nasıl komut tanımlanır tecrübesini alın. CEYD-A komut cevaplarında İyiyim $SAHİBİNADI gibi bir ifade kullandığınızda İyiyim Koray diyecektir. Ayrıca Adımı hatırlayabildin mi isminde bir komut oluşturup CEVAP bölümüne $SAHİBİNADI derseniz istediğiniz olur. NASIL BİR ŞEHİR diye bir komut oluşturup ilk parametresini İŞLEM bölümüne $1 NEDİR yazdığınızda bu yapıyı da öğrenecektir. Bunlar sadece örnek isterseniz detaylar ceyd-a.net te. Demek istediğim bu şekilde komut eklendikçe her şeyi öğrenecektir.
EK bilgi: ESKİŞEHİR NEDİR dediğinizde istediğinizi verecektir. O yüzden NASIL BİR ŞEHİR -> NEDİR işlemine yonlendiriyorum yukarıdaki komut örneğinde.
Sadece aşağıdakileri komut tanımına yazarak istediğinizi yaptım. Şimdi tek bir tuşa basıp tüm CEYD-A ların anlamasını sağlayacağım
Aynı şekilde aşağıdaki gibi bir komut oluşturdum artık ESKİŞEHİR NASIL BİR ŞEHİR ?, İZMİR NASIL BİR YER gibi içinde NASIL BİR geçen sorularınıza cevap verir.. Anlatmak istediğim bu. Her kullanıcı katkı verse inanılmaz bir zeka ortaya çıkar.
BEN BU 2 KOMUTU ŞİMDİ ONAYLADIM.