Cepte MSN kullanmak kaç kontör?

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Cepte MSN kullanmak kaç kontör?
Bu konuda farklı anlatımlar var. Zaten java olarak 3-4 tane düzgün çalışan messenger programı var. Ama herkes farklı bir şey söylediği için insan hangisini kullanacağına tereddüt ediyor. Çünkü bir arkadaşımız saati bir kontör derken diğer bir arkadaşımız mesaj başına iki kontör diyor. Öncelikle şunu söyleyeyimki çok övülen mig33'ü telefonumda çalıştıramadım. Telefonum 6300. Birkaç basit msn programını çalıştırdım onlardan da memnun olmadım. Sonra eBuddy isimli programı buldum. Mig33'ün nasıl çalıştığını göremediğim için şuana kadar gördüğüm en iyi java msn uygulaması eBuddy bence.(titreşim dahi gönderebiliyor).

Gelelim kontör meselesine. Bir arkadaşımız eBuddy için mesaj başına iki kontör yazıyor demiş. Ben turkcell hat kullanıyorum ve bugün 50 mb'lık pakete üye oldum. Sabahtan beri kullanıyorum hala 50 mb 'ınız kaldı diye mesaj geliyor. Biraz eBuddy kullandım. biraz başka bir msn programını kullandım. Biraz internete girdim operadan. Ama bir mb dahi eksilmedi. Arkadaş da bir mesaj iki kontör deyince tuttum turkcelli aradım. Bana kullandığınız mb kadar ödersiniz yani kullandığınız programla ilgisi yok dediler. İçim rahatladı. Sanırım arkadaşların farklı rakamlar vermeleri şundan kaynaklanıyor. Mesela bir arkadaşımız xmsn yi açıp bir saat boyunca sadece açık tutmuş bakmış sadece bir kontör gitti ve buna göre kanaate varmış. Başka bir arkadaşımız ymsn ile iki saat boyunca devamlı yazışmış dört kontörü gitmiş o da buna göre bir kanaate varmış. Belkide arada düşüp tekrar bağlanmıştır.

Ücretlendirme kullandığınız kb üzerinden oluyor. Örneğin bilgisayarda bir a4 sayfası dolu yazı yaklaşık 30-40 kb. Siz cepten msn ile bir a4 dolusu kadar yazı yazışmanız lazım 30-40 kb'lık ücret ödemeniz için. Bunu göz önünde bulundurarak kullanalım. Ben örneğin 50 mb lık paket aldım. Kullandıkça da ne kadar mb hakkım kalmış diye mesaj çekiyorum. saolsun turkcell bu mesajı ücretsiz yapmış.

Bence arkadaşlar hattınız faturalı da olsa kontörlü de olsa bir paket alın. Zaten aylık oluyor. En azından neyi ne kadar kullandığınızı bilirsiniz. Ben eve internet alırken fazla para vermeyelim diye düşünüp 4 GB'lık paket aldım 29 milyona. 4 GB yeter dedim 20 milyon daha verip sınırsız almadım. Ama ilk ay fatura 64 geldi :)) sonra 54 vs. yani sonradan kötü süprizlerle karşılaşmamak için önceden önleminizi alın ve bilerek kullanın.

Yanıldığım noktalar varsa arkadaşlar lütfen beni düzeltsin
 
  • Beğen
Tepkiler: turgayknt, blaster99 ve osaka123


djnamso

Üye
ARKADAŞLAR ONU BUNU BOŞ VERİN EN İYİSİ ULTRAIM MSN HEMN GİRİYOR ÇOK GÜZEL BEN 6233 te GİRİYORUM
 
enes442

enes442

Üye
2 nizde msn isimleri vermişsiniz ama bi linkverinde bizde deniyelim ?
 

deli_isa

Üye
aynen arkadaşlar link versenizde bizde denesek
 
enes442

enes442

Üye
ayrıca msn de 1 saati kontor
 
enigma

enigma

Üye
aveada bağlanmak çok kazık ve N95 te 5 dk bağlanıyor birde ilk karşı taraf yazmalı gibi şeyler. bıraktım artık o msn programlarını
 
enes442

enes442

Üye
peki o dediğin 50mb ye nerden üye olcaz
 
yxL

yxL

Üye
sanırm her şebekenin kendine göre aLınıp-gönderim karakterine göre ücretLendrmesi var.. net bi rakam yok yani işte şu kadar saatte şu kadar kont gider die.. ;)
 

selcuk70

Üye
ben tamolrak bu kontor işine sır erdiremedim saol kardeşler
 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Ben Mig33 Kullanıyorum Hem Sorun Çıkarmıyor Hemde Çok Az Knt Yiyor
 
enes442

enes442

Üye
ben mig 33 kullanıyoruma hiç bakmadım kaç kontör gitti diye :D
 
memoli53

memoli53

Üye
arkadaşlar bing programını bi araştırın eğer beğenmezseniz beni banlayın :D
 
isxan

isxan

Üye
arkadslar 6600 gecerlı bunlar yapabılırmıyız
 

vatanbölünmez

Üye
vaLLa biLmiyorm..!
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
işte size link

6300 Program Paketi



--------------- Ekleme ---------------

50 mb turkcelden üye oldum ben. turkcelin web sayfasında mobil internet kısmına tıkla. orda var. mesaj çekerek üye olunuyor.
 
yxL

yxL

Üye
eyw. indireLm bakaLm nası bişymş ;)
 
enes442

enes442

Üye
tamm bende üye olcam saol
 

sürat

Üye
yeeh

--------------- Ekleme ---------------

bi dakka arkadaşalar bişey sorucam bu ebuddy türkselde kaç kontör gidiyo bilgisi olan varsa cevap yazarsa iyiolur
 

murat_61

Üye
arkdaşlar daha 6300 telf yeni aldım ama msn bulamıyorum yardım ederseniz sevinirim
 
dreamwtf

dreamwtf

Üye
kullandigin kb'a göre değişir kaç kontör olacaği.
 


Üst Alt