carl zeiss ile nokia'nın kendi lensi arasında ne fark var ???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
carl zeiss ile nokia'nın kendi lensi arasında ne fark var ???
arkadaşlar çok merak içindeyim ve almayı düşündüğüm telefonun lensi için nokia kendininkini kullanmış... carl zeiss süper özenle yapılıo falan ama nokia zaten kaliteli bir marka ve lenside carl zeissinki ni aratmaz die düşünüyorum.. büyük bi fark yoksa istediğim telefonu şüphe etmeden alacam bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bu konu bir daha açılmıştı orda cevabı verildi bir araştır istersen..

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
konu açılmış ama açılan konular ne kadar özenle ve kaliteyle üretildiğinden bahsediyo.. ben nokiann kendi lensi ile arasında büyük bir far olup olmadığnı sormuştum bilgisi olan arkadaşlara .......

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
fotoğraf kalitesiyle özellikle ilgileniyorsan carl z. lensi olan bir telefon alman daha doğru olur. Zira lensin kalitesi nokianın kendi lenslerine göre tabi ki daha üstün. Daha net renkler ve dolayısıyla fotoğraflar yakalmanı sağlıyor.

Nokianın kendi lensleride çok kötü değil. Fotoğraf hakkında özel beklentilerin yoksa seni üzmez.

Telefon modeli nedir? modeli söylersen daha çok yardımcı olunabilir.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
telefonu, foto ve video çekmek için alıyorsan kesinlikle car-zeis,
ama normal kullanım için alıyorsan ozaman nokianın kendi lensleride sana yeter.
EsEsLi26es in de dedigi gibi carl-zies profesyonel bir mercek üreticisi ve nokianın kendi mercegi ile arasında çok fark var bu farkı en iyi aynı yerde ve zamanda, aynı açıdan çekilen 2 ayro fotoda anlayabilrsin.bir carl-zeisli çek birde normal nokia lensi ile çek.
Bilgisayara atıp görüntülere baktıgında çözünürlük, renk ve keskinlik farkını hemen fark edeceksindir.
Önemli olan burda telefonu ne için aldıgındır....

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar teşekkür ederim bilgiler için.. ben aynı zaman da da özel anları kalıcı hale getirmek istiyorum.. almayı düşündüğüm tlefon 6600 slide.. 3.2 mp bana yeter diyordum ama sanırım vazgeçmem gerekecek çünkü lensi carl zeiss değil.. 6600i slide var 5 mp lik ama oda carl... değil... 6500 slide kendi lensi değil ama o telefonada bir türlü ısınamadım ne yapacam bilmiyorum :(

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
hımm listene baktığımda kızaklı modelleri seviyorsun sanırım

bunların arasında 6600i büyük ihtimalle en iyi fotoğraf sonucunu verecektir. birkese çözünürlülük farkı var 2mp gibi bir fark.

diğer iki model arasında ise 6500 ın çekimlerinin çokkaliteli olduğunu biliyorum. (6600 ı görmedim)
işletim sistemi olarak bakıldığında her ikiside s40 kullanıyor. (s60 bir telefon tercih etseydin daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.)

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
doğru aslında bende s60 a çok alıştım ama artık fonksiyonellik yerine kullanışlılık ve birazda estetik arıyorum.. kızaklı tercihimin sebebide büyük oranda bu.. beğendiğim modeller bunlar ama n serisinden bir telefon alayım desem kızaklı olanları var fakat nezaket isteğimden dolayı eledim.. zaten 6600 da tek şikayet ettiğim nokta kaba olmasıydı.. onu bu sebeple bırakıp aynı sorunla karşılaşmak istemedim... hem s60 hem aradığım nezakete sahip hemde carl zeiss lense sahip nokia modeli var mı ???? (çok şey mi istedim acaba :))

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
doğru aslında bende s60 a çok alıştım ama artık fonksiyonellik yerine kullanışlılık ve birazda estetik arıyorum.. kızaklı tercihimin sebebide büyük oranda bu.. beğendiğim modeller bunlar ama n serisinden bir telefon alayım desem kızaklı olanları var fakat nezaket isteğimden dolayı eledim.. zaten 6600 da tek şikayet ettiğim nokta kaba olmasıydı.. onu bu sebeple bırakıp aynı sorunla karşılaşmak istemedim... hem s60 hem aradığım nezakete sahip hemde carl zeiss lense sahip nokia modeli var mı ???? (çok şey mi istedim acaba :))

:) hepsibir arada olunca pek bir seçenek kalmıyor :) daha doğrusu seçenek kalmıyor

telefonunbüyük olmaması sorun olmasa kesin model çoğalır.

Not: kalın gibi görünen telefonlarda genel anlamda diğer ince telefonlara göre daha gelişmiş mercekler ve odaklanma imkanları var. Şu da önemli bir faktör mercekderinliğinin biraz yüksek olması fotoğrafıda etkilemektedir.

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
hmmm... çok doğru bi tespit.. ben o açıdan bakmamıştım.. sanırım istediğim gibi bir modeli bulamam.. bazı isteklerden taviz vermeden de güzel bi telefon sahibi olamam..tavsiyeler için çok teşekkür ederim :oke:

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
arkadaşım benim cihazımda(6303) carlz lens yok ama n73 ten iyi resim ve video çekiyor.bence alacağın cihazda bunu aramak yerine markasına bak.

DERBEDER-34-

Üye
kardeş kızaklı seversen bilmem maddi durumun el veriyormu ama n95 ve üstünü tavsiye ederim bende senin gibi fotoğrafa önem veridiğim için n95 8gb aldım çok kaliteli resim çekiyor ayrıca mercekte carl zess .. incelemeni tavsiye ederim.

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım benim cihazımda(6303) carlz lens yok ama n73 ten iyi resim ve video çekiyor.bence alacağın cihazda bunu aramak yerine markasına bak.

arkadaşım sen böyle diyorsun ama konunun baş kısmına bakarsan tam zıttını diyen arkadaşlar da var fark var mı varsa hangisi daha iyi ben çözemedim
--------------------------------------------
kardeş kızaklı seversen bilmem maddi durumun el veriyormu ama n95 ve üstünü tavsiye ederim bende senin gibi fotoğrafa önem veridiğim için n95 8gb aldım çok kaliteli resim çekiyor ayrıca mercekte carl zess .. incelemeni tavsiye ederim.

kardeş seçeneklerin içene sokmak isterdim ama maalesef

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
arkadadaşım bunu rahatlıkla ıspat edebilirim çektiğimiz resim ve videoları çekip gönderebilirim istersen ama o diyen arkadaşlar da yollucak artık sen kıyasla o zaman belli olur.

eç038

eç038

Üye
    Konu Sahibi
belki nokianın görüntüsü carl zeiss lensliden daha güzeldir.. benim bi bilgim yok.. hatta nokia yapılanın en kalitelisini yapana kadar bekliyo ama sorduğum herkes bu carl zeissin daha kaliteli olduğunu söyleyince kafa karşıklığı oluyo işte.. bu durumda orjinalini istediğim telefonun çakmasıyla idare eden yine ben oluyorum....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt