çam fistikli un helvasi tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 1378 Okunma
  • 2 Cevap

  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler:

    1 su bardağı un
    3 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su ya da süt
    Az miktar tarçın ve çam (dolma) fıstığı

    Hazırlanması:


    Tereyağ eritlir ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur, un da eklenir ve kokusu kalmayıncaya dek yağda kavrulur. Şeker bir su bardağı su ya da süt içinde eritilir ve yavaş yavaş kavrulmuş un yağ karışımına eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Az miktar (1 tatlı kaşığı) tarçın ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. İsterseniz kaşık yardımı ile isterseniz de dondurma kaşığı ile şekillendirilip servis tabağına alınır.
    Afiyet Olsun…
     


    Yazan: hikmet366
    eren366 bunu beğendi.
  2. teşekkürler.
     
    hikmet366 bunu beğendi.
  3. rica ederim
     
Yüklüyor...
15/12/2018 - 02:32