C5-03 C6 Port Sohbet Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye
Bu konuya kim onay verdi? :hmmm

- - - Eklendi - - -

Biz açsak direk çöpe....

Joker.

Joker.

Üye
benim bahsettiğim bellenin klasik papağannın kanatınun turuncu sarı kırmızı fotografı hani googleye
belle parot mu ne yazınca çıkıyo o

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Belle Parrot Wallpaper yazacaksın.Mobile9'da bulunabilir.

- - - Eklendi - - -

Nokia'da olmadığını söylemedim. Nokia bunu vermek için can atmıyor dedim. Samsung bizi ilgilendirmiyor ki, Android için CFW üreticisi diye bir terim yoktur. Android'de her isteyen ve bu konuda bilgisi olan ROM hazırlayabilir. HTC'nin bu amaçla yapılmış bir yazılımı dahi bulunuyor.

Phoenix altındaki Güç Yönetimi batarya ile ilgili :dry:

- - - Eklendi - - -

C6'yı nasıl portladın, ROFS2 boyutunu arttırıp CORE içinde ne var ne yok hepsini atıp üstüne C6 DLL'lerini mi ekledin yoksa?

C6'yı portlayabilmen için UBOT.img altındaki dosyaları düzenlemen gerekir. Bu da imkansız. :tebessüm:

- - - Eklendi - - -

Aynı zamanda Nokia'da UBOT.img açılmıyor. Kaynak kod düzenleniyor ve bu paketlere dönüştürülüyor. :islik
Hayır.UBOT açılıyor.Bizzat denedim.Rom.img'den bahsetmiyorum.Ubot.img açılıyor.Hatta parçalanmış şekli elimde var.5228'de Private ve Sys'den
C5-03'te ise artı Resource dosyası var.İçlerinde sürücüler var.Artı RVCT Compiler ile yapılmış exe'ler var.Bu exeler ARM ELF olduğundan PC ortamında açılmaz ve düzenlenemezler.Buna Phyton dahil.Ancak Disassemb edilip,src(source)kodlar düzenlenir ve exe yeniden paketlenir.Paketleyici programı küçük boyutlu tıpkı NFE gibi olabilir.NFE'nin kaynak kodları düzenlenirse bu yapılır ancak.Çok fazla ipucu verdim galiba.Neyse;

Port için şunları yaptım(Çalışmazsa farklı yoldan yapacağım);
1-Tüm C6 Dosyaları klasöre çıkarıldı.
2-C5-03'ün Core dosyasının Maximum boyutu düşürüldü ve içindekiler silindi.
3-C5-03'ün ROFS2 Maximum boyutu artırılarak tüm birleşik c6 dosyalarını alacak kapasiteye ulaştı.
4-C5-03'ün Rofs3 dosyası silindi.
5-C5-03'ün Uda'sı boşaltıldı.
Boyutu artırmanın nasıl olduğunu daha önce açıklamıştım.

Fark ettiyseniz Ubot düzenlemeye gerek yok.Çünkü Binh24 CFW'lerinde olduğu gibi CORE C5-03'ün.

C6'yı nasıl portladın, ROFS2 boyutunu arttırıp CORE içinde ne var ne yok hepsini atıp üstüne C6 DLL'lerini mi ekledin yoksa?

C6 Portu bu şekilde yapılmaz.O kadar da bilgisiz değiliz

Del Rey

Del Rey

Üye
Belle Parrot Wallpaper yazacaksın.Mobile9'da bulunabilir.

- - - Eklendi - - -

Hayır.UBOT açılıyor.Bizzat denedim.Rom.img'den bahsetmiyorum.Ubot.img açılıyor.Hatta parçalanmış şekli elimde var.5228'de Private ve Sys'den
C5-03'te ise artı Resource dosyası var.İçlerinde sürücüler var.Artı RVCT Compiler ile yapılmış exe'ler var.Bu exeler ARM ELF olduğundan PC ortamında açılmaz ve düzenlenemezler.Buna Phyton dahil.Ancak Disassemb edilip,src(source)kodlar düzenlenir ve exe yeniden paketlenir.Paketleyici programı küçük boyutlu tıpkı NFE gibi olabilir.NFE'nin kaynak kodları düzenlenirse bu yapılır ancak.Çok fazla ipucu verdim galiba.Neyse;

Port için şunları yaptım(Çalışmazsa farklı yoldan yapacağım);
1-Tüm C6 Dosyaları klasöre çıkarıldı.
2-C5-03'ün Core dosyasının Maximum boyutu düşürüldü ve içindekiler silindi.
3-C5-03'ün ROFS2 Maximum boyutu artırılarak tüm birleşik c6 dosyalarını alacak kapasiteye ulaştı.
4-C5-03'ün Rofs3 dosyası silindi.
5-C5-03'ün Uda'sı boşaltıldı.
Boyutu artırmanın nasıl olduğunu daha önce açıklamıştım.

Fark ettiyseniz Ubot düzenlemeye gerek yok.Çünkü Binh24 CFW'lerinde olduğu gibi CORE C5-03'ün.

C6 Portu bu şekilde yapılmaz.O kadar da bilgisiz değiliz

:ehe

Öncelikle sen yanlış anlıyorsun yazdıklarımı galiba. UBOT.img açılmaz demedim ben dikkat et. O dosyaları düzenlersin, sonra img paketi olarak paketlersin. Sorun nerededir biliyor musun? UBOT, ROFS ve ROM'u CORE veya C00 paketi olarak paketleyip Symbian Flash cihazının tanıyabileceği biçime getirmek.

Şimdi diğerine geliyorum. C5-03 için C6-00 portunun yapılamama sebebi şu: 5800 ve C6-00'daki CORE düzeni farklıdır. C6'daki ve 5800'daki arayüzü belirleyen DLL'ler ROFS imajındadır. Nokia Cooker gibi yazılımlar sayesinde rahatça ROFS imajını düzenleyip kaydederiz. C5-03'te bu DLL'ler UBOT imajındadır. Şu anda UBOT.img'yi CORE olarak yeniden kaydedebilen bir yazılım daha mevcut değil. C6 portundaki dosyaları Nokia Cooker gibi yazılımlar ile açılan bir CORE'a (ordakileri de silip ROFS2'ye) atarsan C5-03 açılmayacaktır. Senin yaptığın da tam olarak budur. Binh24'ün yöntemi C5-03 için tamamen geçersiz bir yöntemdir.

Yoksa, boşaltma işlemlerini Fertile Ceres'lerde de uyguluyorum. Bak istersen CORE'a, ROFS2'ye.

- - - Eklendi - - -

Bu konuya kim onay verdi? :hmmm

- - - Eklendi - - -

Biz açsak direk çöpe....

Ben herhangi bir sakınca göremiyorum.

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Haklısın.Çare şimdilik bulunmuyor.Neyse ilerleyen zamanlarda yapılır artık.Zaten istenilen şey Ev Ekranı.Ev ekranını portlamak problemi çözer.Ben onun dosyalarını araştıracağım.

Del Rey

Del Rey

Üye
Haklısın.Çare şimdilik bulunmuyor.Neyse ilerleyen zamanlarda yapılır artık.Zaten istenilen şey Ev Ekranı.Ev ekranını portlamak problemi çözer.Ben onun dosyalarını araştıracağım.

Zahmet etme, dosyalar UBOT.img içinde. Daha önceden hiç bu konuda çalışma yapmadığımı mı sanıyorsun.

Bu arada bundan sonraki bilinen adım Luke.

abandonware

abandonware

Üye
Zahmet etme, dosyalar UBOT.img içinde. Daha önceden hiç bu konuda çalışma yapmadığımı mı sanıyorsun.

Bu arada bundan sonraki bilinen adım Luke.

luke; bi tuhaf durdu sanki...

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Bende adımı Uchiha Sasuke olarak değiştiririm JAPONYA'ya gidince.Lise bitsin ama önce.Şimdiden başladım

- - - Eklendi - - -

Ayrıca Luke yakıştı.

Joker.

Joker.

Üye
luke şimşeı hırsızının serisindeki kötü karakte :ehe

fLuke!

fLuke!

Üye
Luke Skywalker?

tufan_81

Üye
V23 navirime düştü

MtaX

Üye
N8 ubot.img dosyaları aranıyor :)

LeaD3R

LeaD3R

Üye
hani la port yapıyoduk ?

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye
Port C5-03 Olmadı.Sebebi Ubot.img içinde tüm arayüz dosyalarının bulunması.

- - - Eklendi - - -

N97 yi 5228'e portlayarak klavye dahil tam türkçe haliyle size sunacağız.

LeaD3R

LeaD3R

Üye
c6 01'de belle var benim bildiğim
Bunu c5in romu alsa bile (200mb civarıydı) rami nasıl yetirmeyi düşünüyon ? 128 mb ram

Uchiha Sasukee

Uchiha Sasukee

Üye

- - - Eklendi - - -

Üst Alt