Bu Telefonlardan Hangisini Almalıyım? Kafam Çok Karışık...

Sponsorlu Bağlantılar

Bunlardan hangi telefonu alayım?

• Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi
Bu Telefonlardan Hangisini Almalıyım? Kafam Çok Karışık...
Merhaba arkadaşlar;

Kafamda; iPhone 4, 4S ve Samsung Galaxy S II var.

Bu konu da kafam gerçekten çok karışık. Sonuçta büyük para vereceğim. Sizden yardım almanın doğru olduğunu düşündüm. Kusura bakmayın yazım biraz uzun olabilir. Ama lütfen yardım mesajlarınızı ve anket oylarınızı aşağıdaki yazımı okuyup cevaplayınız;

Benim bir telefondan beklediklerim aynen şöyle;

Herşeyden önce telefonumu bir müzik çalar gibi kullanırım. Müzik konusunda çok hassasım. 5-6 yıl Sony Ericsson Walkman serisi kullandım. Çok kaliteli ses vermeli kulaklık beslemesi. Beni kulaklık amplifikatörü ile uğraştırmamalı. Kulaklık olarak telefonun kulaklığını kullanmayacağım. Sennheiser CX 300 II kulaklığım var ve yakın bir zaman da model yükseltmeyi düşünüyorum. Bunuda belirteyim. Daha önce Samsung Wave II kullanıyordum ve onun ses besleme kalitesini beğenmiyordum. Bu konuda kesinlikle hayal kırıklığına uğramamalıyım.

iTunes’tan şarkı dinliyorum bilgisayarımda. Bütün müzik arşivim, iTunes listesinde kayıtlı. Bu yüzden iPhone alırsam müzik, film veya uygulama atmak benim için sıkıntı olmaz.

Bluetooth’ta veri transferinide yok denecek kadar az yaparım.

Wave II kullanırken telefonuma çok film atardım. Dvix ve Xvid desteklediği için, .avi filmleri hiç format değiştirmeden atar ve çok net, LCD TV den izler gibi film izlerdim boş zamanlarımda. Samsung Galaxy S II’de sıkıntı yok bu konuda ama, iPhone 4 veya 4S’te .mov haricinde vidyo format desteği yok bildiğim kadarıyla ama uygulama yükleyerek izlenebiliyormuş. Siz ne dersiniz bu konuda? İnternetten de çok film izlerim ama çoğunu YouTube dan izlediğim için iPhone’un Flash desteklememesi pek sorun değil. Eğer insanı bunaltan bir eksiklik yaşadıysanız, onlarıda yazınız.
Telefonuma işe yarayan uygulamaları ve güzel oyunları atarım. Ama çok az oyun oynayan birisiyim. Uygulama yükleme konusunu abartmam yani.
Eğer iPhone alırsam, buraya kadar okuduklarınıza göre kaç GB lık iPhone almalıyım?

Telefonumumla operatör üzerinden pek internete girmem. Genelde kablosuz ağ olan ortamlarda girerim. Yine de bir internet paketi alacağım tarifeme. Ancak şöyle bir durum var; Wave II’den çabuk soğumamın nedenlerinden biri de internet performansının çok düşük olması. Mobil desteği olmayan bir siteye girdiğimde sürekli ‘Sayfa boyutu çok büyük’, ‘Önbellek yetersizliği.Uygulama sonlandırın’ tarzında çok uyarı alıyordum. Bunun gibi saçma sorunlar yaşamamalıyım.

Telefonu en az 2 yıl kullanacağım. Bu ayrıntıya göre tavsiyede bulununuz. Samsung’un çok fazla model çıkardığı ve sonra önceki modellere destek unuttuğu aşikar. Güncellemede yayınlamıyor kolay kolay. Wave serisine 6 aydır güncelleme çıkacak hala. Hoşuna gitmezse satarsın demeyiniz lütfen, satışla filan uğraşmak bana göre değil. Aldığım telefonu eskitmeden satmam veya değiştirmem. Wave II’nin çok bunaltan eksikleri vardı, o yüzden satmıştım.

Mebla olarak maksimum 1.200 lira vermeyi düşünüyorum.

Son olarak genel anlamda, Apple ürünlerini daha çok severim. Açık konuşayım benim uzun zamandır almak istediğim telefon iPhone’du ama Galaxy S2’yi biraz inceleyince kafam çok karıştı ve size sormak istedim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yazım yanlışlarım varsa affola.

MoonLife01

MoonLife01

Üye
Xperia S bakabılırsın buda baya iyi Telefon

Neverex

Üye
1.200 ün üstüne biraz daha koyabilirim dersen kesinlikle iPhone 4s derim. :oke:

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi

---------- Eklendi @ 22:52:20 ---------- Yazıldı @ 22:48:03 ----------

1.200 ün üstüne biraz daha koyabilirim dersen kesinlikle iPhone 4s derim. :oke:

Hocam ben iPhone alırsam JailBreak yaparım. Bu yüzden garantili istemiyorum. Simkilitsiz olması benim için yeterli. Sıfırların fiyatı fazlaysa, temiz, sıfıra yakın bir ikinci elde alabilirim. Bunlara göre 1.200'ün üzerine ne kadar koymalıyım?

Birde neden 4S? Benim kriterlerime göre 4 ve 4S arasında ne gibi farklar var?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Kardeşim 1200 e 4s zor 1799 a vardı bir reklamda gördüm bugün carrefour da mıydı tam hatırlamıyorum 16 gb dı..

Neverex

Üye

---------- Eklendi @ 22:52:20 ---------- Yazıldı @ 22:48:03 ----------

Hocam ben iPhone alırsam JailBreak yaparım. Bu yüzden garantili istemiyorum. Simkilitsiz olması benim için yeterli. Sıfırların fiyatı fazlaysa, temiz, sıfıra yakın bir ikinci elde alabilirim. Bunlara göre 1.200'ün üzerine ne kadar koymalıyım?

Birde neden 4S? Benim kriterlerime göre 4 ve 4S arasında ne gibi farklar var?

:)

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi
Xperia S bakabılırsın buda baya iyi Telefon
Hocam arkadaşımda Xperia Neo vardı. Kullanmıştım ve hoşuma gitmemişti. Sony pek düşünmüyorum. Yine de bir bakarım. Tavsiyen için sağol

---------- Eklendi @ 22:58:41 ---------- Yazıldı @ 22:57:18 ----------

Garantili almayı düşünmüyorum hocam. JailBreak yapacağım için. Simkilitsiz olması yeterli benim için.
Kardeşim 1200 e 4s zor 1799 a vardı bir reklamda gördüm bugün carrefour da mıydı tam hatırlamıyorum 16 gb dı..

---------- Eklendi @ 22:59:26 ---------- Yazıldı @ 22:58:41 ----------

:)

1.200'ün üzerine ne kadar eklememi söylemedin hocam? :D

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye
Para durumunu halledersen bence Galaxy S II al. Neden diye sorarsan ?

1-İphone da bluetooth yok, aldıktan sonra oturupta bluetooth aramayın.
2-S II deki gibi kafana göre istediğin tema falan yükleyemiyorsun.
3-Şarj kapasitesi açısından da yapılan karşılaştırmalarda S II daha uzun şarj süresi olduğu söylendi.

Yani bence iphone şuan sadece ismi için satış yapıyor. Alanlar sadece ismine para veriyorlar özelliklerine değil !

Tabi bu benim kendi fikrim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Para durumunu halledersen bence Galaxy S II al. Neden diye sorarsan ?

1-İphone da bluetooth yok, aldıktan sonra oturupta bluetooth aramayın.
2-S II deki gibi kafana göre istediğin tema falan yükleyemiyorsun.
3-Şarj kapasitesi açısından da yapılan karşılaştırmalarda S II daha uzun şarj süresi olduğu söylendi.

Yani bence iphone şuan sadece ismi için satış yapıyor. Alanlar sadece ismine para veriyorlar özelliklerine değil !

Tabi bu benim kendi fikrim.

alakası yok şarj hariç diğerleri yanlış jailbreak yapacağım diyor jb den sonra bluetooth dahil herşey var ios da.. Bence bir ay iphone kullan.. Kullanmadan yorumluyorsun.. Iphone u sükse için alan çok o ayrı ama kullanmayı bilene herşey var

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi
Hocam zaten Bluetooth fazla kullanmıyorum. JailBreak yapınca, tema yüklenebiliyor. S II'nin şarj konusunda aktif kullanıcıların 1 gün dahi dayanmadığını, en fazla 22 saat dayandırabildiğini okumuştum ilk çıktığında kendi kulübünde. Ha Android ICS güncellemesinden sonra şarj sorunu düzeltilmişse bilemem. Yardımın için teşekkür ederim. Her görüşe saygım var.

Bu arada, 4S'in şarj süresi hakkında bilgisi olan var mı?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
4s yogun kullanimda bir gunu rahat cikartir. Ama cok film seyrederim diyorsan bence ekran boyutunu da gozonunde bulundurmalisin.

Türe

Türe

Üye
Su gibi iciyor sarji 4s biraz sikinti yasayabilirsin . Ama guzel cihaz bluetooth ve flash haric istedigini yapabilirsin :oke: film formati konusunda vlc media player var onu yukleyebilirsin ben v for vendettayi atip telefondan izlemistim sahsen . Bir de forumda franzlist diye br abi var o 4s kullaniyor herseyiyle . Merak ettigin bisey olursa yardimci olacaktir ;)

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi
Hocam film izlemeye genelde geceleri evde vakit buluyorum. Fazla film izlemediğim için ekran boyutuda yeterlidir iPhone'un diye düşünüyorum.
4s yogun kullanimda bir gunu rahat cikartir. Ama cok film seyrederim diyorsan bence ekran boyutunu da gozonunde bulundurmalisin.

---------- Eklendi @ 23:21:15 ---------- Yazıldı @ 23:19:51 ----------

Su gibi iciyor sarji 4s biraz sikinti yasayabilirsin . Ama guzel cihaz bluetooth ve flash haric istedigini yapabilirsin :oke: film formati konusunda vlc media player var onu yukleyebilirsin ben v for vendettayi atip telefondan izlemistim sahsen . Bir de forumda franzlist diye br abi var o 4s kullaniyor herseyiyle . Merak ettigin bisey olursa yardimci olacaktir ;)

Sağolasın hocam. İnşallah konuyu görür de yazar franzlist hoca :). Şarjı 1 gün gitse yeterli benim için.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Franzlist Hakan la bir konuş kesin iphone alırsın adam a dan z ye biliyor onun mesajları okurken benim de iphone alasım geliyor :ehe sözlerim yanlış anlaşılmasın kesinlikle fanlık yapmıyor + - herşeyi anlatıyor son derece objektif :oke:

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Ben ios sevmeyen bi insan olduğum için büyük ekran sevdiğim için S2 yi tercih ederim :) Ama eğer ios seviyorsan ve jailbreak yapıcaksan 4S al ;)

MoonLife01

MoonLife01

Üye
S2 yerine

S3 bekle veya Xperia S ye bak diecem tekrardan begenmiyormuşum demişsin.

Htc Türlerineden bakabilirsin

aleranol

aleranol

Üye
bence film izleme hariç 4s al çünkü ekran boyutu biraz küçük. 4s i eğer garantisiz jbli filan kullanacaksan müzik dinleyeceksen 64veya32lik almalısn.Kaç şarkın olduğunu bilimyorum ama ben dinlediklerim. Telefonda taşıyorum yaklaşık 300 tane ve 1gb toplamda. Ama film filan da varsa kesin 64lük. Sanırsam garantisiz felan 1300 civarı veya 1400 civarı bulursun. franzlisti mutlaka görürsün değerli birisidir he ne kadar önceden atışmış olsamda gerçekten çok objektif birisi.

klongs

klongs

Üye
1300 e garantisiz iphone 4s 16 gb vardı gittigidiyorda ama 16 gb sana yetmez gibi görünüyor

PaTRoN23

PaTRoN23

Üye

alakası yok şarj hariç diğerleri yanlış jailbreak yapacağım diyor jb den sonra bluetooth dahil herşey var ios da.. Bence bir ay iphone kullan.. Kullanmadan yorumluyorsun.. Iphone u sükse için alan çok o ayrı ama kullanmayı bilene herşey var

Kullanmayı bilmek tabi ayrı, iphone da kullandım S II de ama arkadaşın söylediklerine göre S II alması daha mantıklı olacaktır.

HanKaĞaN

Üye
    Konu Sahibi
Tamam hocam görüşeceğim. Sağolasın :)
Franzlist Hakan la bir konuş kesin iphone alırsın adam a dan z ye biliyor onun mesajları okurken benim de iphone alasım geliyor :ehe sözlerim yanlış anlaşılmasın kesinlikle fanlık yapmıyor + - herşeyi anlatıyor son derece objektif :oke:

- - - Eklendi - - -

Ben ios sevmeyen bi insan olduğum için büyük ekran sevdiğim için S2 yi tercih ederim :) Ama eğer ios seviyorsan ve jailbreak yapıcaksan 4S al ;)

Sağolasın hocam tavsiyen için. :) Valla ne yalan söyleyeyim seviyorum iOS'u. Film izleme konusu benim için sorun değil. Dolayısıyla ekran boyutu bana yeter 4S'in. :)

- - - Eklendi - - -

S2 yerine

S3 bekle veya Xperia S ye bak diecem tekrardan begenmiyormuşum demişsin.

Htc Türlerineden bakabilirsin

Hocam S3'e o kadar para vermem. Değdiğini düşünmyorum ben. HTC'nin de ergonomisini beğenmiyorum ben... Teşekkür ederim tavsiyelerin için. :)

- - - Eklendi - - -

1300 e garantisiz iphone 4s 16 gb vardı gittigidiyorda ama 16 gb sana yetmez gibi görünüyor

Bakalım hocam. Bellek konusunda beni hangisi tatmin eder henüz karar veremedim. Para durumuda patlak verdi bugün. 800 nakit vardı bende, bir yerden de para bekliyordum, o da gecikeceğe benziyor. Para durumunun henüz ne olacağı belli değil ama, erken gelmezse beklemek yerine 3GS alayım diyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt